sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Vapaapäivän viehätys

Vapaapäivä on sellainen päivä, kun ei ole mitään pakollista tai kiireellistä tekemistä. Voi tehdä mitä huvittaa ja saada jopa jotakin aikaiseksi.

Vapaapäivänä voi virkata "mekon" tylsännäköiselle roskakorille.






Vanhan käsityökorin voi spraymaalata ja vuorittaa kankaalla.






Vapaapäivänä voi koota 3D palapelin, joka on odottanut kuukausia nähdyksi tulemista. Tämä olikin muuten hauskaa puuhaa, varsinkin kun koko komeus - Petronas-tornit Kuala Lumpurissa on nähty livenäkin!


Lankalaatikoitakin voisi päällystää,  vaikka tapettipaperilla.



Voisi tehdä paljon muutakin, mutta pitää varoa, ettei päivästä tulisi stressipäivä.

Eilenkin oli vapaapäivä, mutta sitä ei lasketa. Aurinko pilkisti ja eilinen olikin pihatyöpäivä.
Meidän kääpiöomenapuu hehkuu ihailtavaa voimaa. Ajatelkaa, 45 omenaa tänä vuonna! Pikkuinen on 5-vuotias, viime vuonna jaksoi kasvattaa 12 omenaa. Poikani suostui mittatikuksi, nuorimies on tosiaan 190 senttinen.

Lisää vapaapäiviä - kiitos!





PUHKEPÄEVA VÕLU: Puhkepäev on selline päev, kus pole kiire ega mingeid kohustusi. Teed ainult seda, mis meeldib ja suudad isegi midagi korda saata.

Puhkepäeval võib lihtsale prügikastile "kleidi" heegeldada või siis vana käsitöökorvi ära värvida ja sellele voodri õmmelda.
Puhkepäeval võib kokku panna 3D puzzle, mis juba ammu on kapis oma aega oodanud. See oligi üllatavalt mõnus tegevus, võib-olla sellepärast, et neid kaunitare, Petronas-torne Kuala Lumpuris on lähedaltki vaatamas käidud.
Kui aega jääb, võib katta kingakarpe tapeedipaberiga, teadagi lõngakarpideks.

Eilegi oli puhkepäev, aga see ei loe. Ilm oli seevõrd soodne, et eilsest tuli õuetöödepäev. Meie kääbusõunapuu näitab oma jõudu. Tervenisti 45 õuna sel aastal! Ise on alles 5-aastane, eelmisel sügisel kinkis meile vaid 12 õuna. Poeg soostus olema mõõdupuuna, tõsi, tema on meil 190 sentimeetrine.

Oleks vaid rohkem puhkepäevi!















keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Raitoja

Viikonloppuna tuli istuttua muutamia tunteja bussissa ja junassa - mitä ihanteellisin aika käsitöille! Tällöin valmistui raitahuivi, lahjakoriin tämäkin.






Malli: Dream Stripes (Ravelry)

Lanka: Drops Baby Alpaca Silk (70% Baby Alpaca 30% Mulberry Silk)

Puikot: 3,5       Menekki n. 120 gr

Istusin nädalavahetusel mõne tunni bussis ja rongis -  mis võiks olla veel rahulikum aeg kudumiseks! Sain valmis triibulise rätiku, arvan, et läheb kingituseks.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vanhasta uutta

Tarpeeton ja rumahko kukkapöytä on odottanut pitkään muodonmuutosta.



Varastossa taas on lojunut käyttötarkoitusta vailla olevia kaakelilevyjä. Valkoista ulkomaalia ja saumauslaastiakin löytyi omasta takaa, ulkomaalia siksi, että pöydän voisi kesällä laittaa vaikka pihalle.
Lopputulos on tässä.



Siinä sivussa koristelin isäni tekemän kukkapylväänkin, pääsin jopa sommittelemaan.






Uskoakseni jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa keräillyt jotakin. Minä olen aikoinaan keräillyt munia: keraamisia, puisia, muutama oikeakin on ollut joukossa. Ostin niitä matkoilta, markkinoilta, kirppareilta. Niille piti tietenkin olla kupitkin - enimmäkseen kirpparitavaraa.



Enää sellaiset eivät kiinnosta eikä niille ole oikein paikkaakaan, muttei niitä raaski poiskaan heittää. Mitä keräilykohteita teiltä löytyy?


Kuvat on otettu meidän yläkerran portaikossa, joka odottaa kovasti remonttia, maalia ja siistimistä ja tietenkin maalaria. Se on seuraavan kesän projekti tai sitä seuraavan...


VANAST UUS: Kasutu ja üsna inetu lillelaud ootas juba ammu uuendust. Mosaiikplaadid taas ootasid sobivat ideed, mida neist võiks teha. Kokku nad said ja tulemus on siin. Samas katsin ka isa tehtud lillepostamendi.

Arvatavasti on igaüks meist kunagi kollektsioneerinud midagi. Mina kogusin mõned aastad tagasi mune: keraamilisi, puiseid, isegi mõni õige muna sattus sekka. Teadagi pidi nende jaoks muretsema ka munatopsid - põhiliselt taaskasutuspoodidest. Nüüd need enam huvi ei paku, aga minema visata ka ei raatsi. Mida kummalist te olete kogunud?

Pildid on võetud meie kahe korruse vahelises trepikojas, mis ootab suurt remonti: pintslit ja värvi ja teadagi pintseldajat. See on järgmise suve projekt või siis ülejärgmise...

tiistai 11. syyskuuta 2012

Huivin lämpöä


Syksy on tuonut mukaansa työhön liittyvät kiireet ja se verottaa aikaa käsitöiltä. Mielen päällä ovat oikeastaan jo joululahjat - on niin monta ihmistä, jolle haluaisi antaa omatekoisen paketin.

Tämä huivi on sitä sarjaa: kaikessa yksinkertaisuudessaan ainakin lämmin ja pehmeä.




Malli: Moda 1/2012
Lanka: Novita Luxus Alpaca (100% alpaca) beige
           valkoinen jotain sukkalankaa
Puikot: 3,0
Menekki: yhteensä n. 100 gr

Tarkistin arkistostani, montako huivia olen tänä vuonna neulonut. Jahah, tämä onkin vasta toinen! Keväällä valmistui Gail, jota en ole  edes pitänyt vielä.
Nyt vauhtia puikkoihin!



SOE RÄTIK: Töö viib praegu nii palju aega, et käsitööde jaoks ei taha seda jätkuda. Tegelikult mõtlen juba jõulukinkide peale - et ei tuleks kiire! Rätiku kudusin just selleks otstarbeks. Omas ülilihtsuses on ta vähemalt soe ja pehme.
Vaatasin oma kudumitearhiivist järgi, mitu rätikut olen sel aastal teinud ja märkasin üllatusega, et see on alles teine. Punase "Gail" rätiku kudusin kevadel ega ole seda  isegi veel kandnud.


lauantai 1. syyskuuta 2012

Muovista

Joskus blogeissa on esitelty penaaleja ja pussukoita, joissa materiaalina on silittämällä sulatetut muovipussit/kassit. Katsokaa vaikka Nousevan Myrskyn kauniita ja hauskoja tuotoksia.

Olen keräänyt joitakin muovikasseja talteen, niitä kun sattuu olemaan todella kivanvärisiäkin. Parin kokeilun jälkeen huomasin kuitenkin, ettei muovi ole mun materiaali - jotenkin kylmäntuntuinen ja kahiseva.



Voisi tosiaan yhdistää muovia ja kangasta (sisäpuolella sitä onkin) tai vaikka muovia ja pitsinauhoja. Kivoja kasseja on säilössä, ehkä jatkan kokeiluja.


     Olen mõnedes blogides näinud  triikrauaga sulatatud kilekotte, millest on õmmeldud pinaleid ja kotikesi. Vaadake näiteks Nouseva Myrsky blogisse.
     Kuna on olemas tõesti ilusaid kilekotte, olen neid säilitanud ja tegin paar proovitööd. Märkasin siiski, et kile ei ole minu materjal - liiga külm ja kahisev. Võiks muidugi ühendada kilet ja kangast või kasvõi kilet ja pitspaelu. Võimalusi on lõputult.