perjantai 26. huhtikuuta 2013

Missoni-raitaa

Nämä langat tuli ostettua huivia/huiveja varten. Jotenkin vain suunnitelmat muuttuivat. Kuulostaako tutulta?



Tunika on neulottu ylhäältä alas, kädenteiden jälkeen putkena eli pyörönä, venytin kastelun jälkeen omalle lantiolleni sopivaksi. Hihat neuloin myös ylhäältä alaspäin, poimimalla aina kerroksen lopussa yhden silmukan lisäksi ja jatkoin sitten pyörönä.





Taas tiedostin, että tärkeintä ei olekaan saada uusi neulevaate, minullahan on neuleita paljon enemmän kuin tarvitsen, vaan neulomisen prosessi, erityisesti värileikit. Nautin suunnattomasti värien sommittelusta, yhteensovittamisesta, vaikken ole pukeutumiseltani kovin värikäs itse. Toisaalta siitäkin on aikaa, kun viihdyin mustassa.




Malli: oma, idea tietenkin Missonilta

Lanka: Drops Baby Alpaca Silk (70 % Baby Alpaca 30 % Mulberry Silk), 6 väriä

Puikot: 3,0     Menekki 230 gr

MISSONI TRIIBUD
Olen need lõngad ostnud kunagi rätiku või rätikute jaoks. Millegipärast plaanid muutusid. Kas tuleb tuttav ette?
Kudusin tuunika ülevalt alla, pärast kaenlaauku ringselt silmuseid lisamata. Lõpuks venitasin märjalt laiemaks, nii et sobiks minu puusaümbermõõdule.
Taas kord märkasin, et oluline polnud mitte saada uus kudum valmis, vaid see, et saan mängida värvidega. Naudin tõsiselt värvide kokkusobitamist. Ise ma väga värvikas riietuja pole, aga päris mustas ka ringi ei liigu.

Myös kotini on muiden (ainakin tyttäreni) silmissä varmaan levoton, valkoista seinää on vähän, mustaa en käytä sisustuksessa ollenkaan.
Joitakin vilkaisuja:























Ka mu kodu on teiste  (vähemalt mu tütre) silmis kindlasti liiga rahutu. Heitke pilk!

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Lehtipitsi


Lehtikuvioinen pitsihuivi oli helppo ja nopea neuloa. Langat olen ostanut joskus sukkia varten ja yhdet niistä tehnytkin.


Jo silloin ihmettelin langan koostumusta, sitä langankierteessä näkyvää ohutta valkoista säiettä, joka teki neulomisesta hiukan hankalan. Väri on kyllä niitä mun lempisävyjä.


Tälle huiville ei ole vielä omistajaa, menee luultavasti lahjaksi, vaikka värit sopivatkin yhteen edellisen postauksen sormikkaiden kanssa. Villahuivit vievät aika paljon tilaa, tuntuu, että niitä pursuu joka laatikosta. Voiko huiveja olla liikaa?



Malli: Verena Stricken 4/2011

Lanka: Regia The Sock Wool "Hand-dye effect" (70% wool 25% polyamid 5% acrylic)

Puikot: 3,0        Menekki 96 gr


Olen huomannut, että minussa on aina levottomuutta, kun ei ole yhtään neulepuseroa tekeillä. Vika on nyt korjattu, uusi tunika on puikoilla. Olo helpotti heti!

LEHEMUSTER
Lehemustriga rätikut oli mõnus kududa. Ostsin kunagi seda lõnga sokkide jaoks ja ühed olen teinudki, aga minu arust see ikka päris sokilõng pole. Imestasin juba siis, miks lõngakeerus jookseb selline imepeenike valge lõng, mille vahele vardaots kippus kogu aeg minema.

Omanikku rätikul veel pole, kingin arvatavasti ära, kuigi see sobib värvide poolest kokku mu eelmise kirjutise sõrmikutega. Villased rätikud võtavad üsna palju ruumi, tundub, et neid on kodus igal pool. Kas rätikuid saab olla liiga palju?

Olen märganud, et muutun kergesti rahutuks, kui mul pole ühtki kampsunit varrastel. Nüüd on see viga parandatud ja uue tuunika silmused üles loodud. Hakkas kohe kergem!