lauantai 8. lokakuuta 2016

Sitä sun tätä/Siit ja sealt



Neulon melkein päivittäin, mutta mitään ei ole vielä valmistumassa.
Ompelin työmatkaneulomukselle sukkapuikon pidikkeet. Tein kahta eri kokoa, päät ovat nahkaa. En tiedä, mistä idea on tullut, mutta minusta erittäin toimiva. Suorastaan ihmettelen, miten olen tähän asti pärjännyt ilman puikkopidikkeitä.

Koon veidikene peaaegu iga päev, aga midagi valmimas veel pole.
Paar korda nädalas on bussis aega kududa ja õmblesin selleks otstarbeks sukavarrastele vardahoidjad. Tegin kahes suuruses: lai kummipael ja otsad on nahast. Ei tea, kust see idee on pärit, aga minu arust väga nutikas. Imestan ainult, kuidas ma  senini olen ilma vardahoidjateta hakkama saanud.


Sorruin Adlibriksen lankatarjoukseen ja tein tilauksen. Molemmalle langalle on kyllä suunnitelma ja harmaa on jo puikoilla. Tekisi mieli hankkia sitä lankaa vielä erivärisenä lisää. Olen tehnyt siitä yhden neuletakin eikä ole muutaman vuoden käytössä mennyt miksikään.

Olen bloggausaikani käyttänyt oikeastaan nukkekotiblogissani (http://wilhelmjalily.blogspot.fi/). On jotenkin niin kiehtovaa ja haastavaakin kuvata miniatyyreja kuin oikean elämän pieniä kopioita. Ensin pitää tietenkin tehdä ne minit ja siihen mulla on tällä hetkellä ideoita ja suunnitelmia paljon enemmän kuin neuletöihin. Tunnistan tapani innostua: kun hurahdan, hurahdan täysin!

Tellisin endale lõnga. Allahindlus ja ilma postikuludeta, kuidas sa ikka vastu hakkad. Mõlemale on tegelikult mõte olemas ja hall on juba varrastel. Tahaks seda lõnga veel juurde osta, teistes värvides. Olen kunagi kudunud sellest ühe kampsuni, kandnud palju ja kulumismärke praktiliselt pole.

Minu blogikirjutamisaeg on tegelikult kulunud mu teises, nukumajablogis (http://wilhelmjalily.blogspot.fi/) Mind võlub järjest rohkem miniatuuride kui tegeliku elu pisikeste koopiate pildistamine. Enne tuleb muidugi need minid valmis teha ja selles valdkonnas on mul praegu palju rohkem mõtteid ja plaane kui kudumise osas. Nii kipub mulle käima: annad sõrme ja käsi on läind!



lauantai 1. lokakuuta 2016

Inspiraatiota syksystä/Inspireeriv sügis


En oikeastaan ole syksyn ihminen. Minulle syksy on merkki alkavasta pimeästä ja bussipysäkeillä palelemisesta. Luonto on kuitenkin niin kauniina tällä hetkellä, että tänäänkin lehtiä haravoidessa en voinut muuta kuin jatkuvasti hurmaantua väriloistosta.

Ma ei saa nimetada ennast sügiseinimeseks. Sügis tuletab mulle meelde saabuvat pimedust ja bussipeatustes lõdisemist. Loodus on siiski praegu imekaunis. Riisusin täna lehti ja ei võinud muud kui ainult ahhetada - milline värvidekarussell!




Olisiko tässä vaikka inspiraatiota neuleiden värisuunnitteluun? Tummanpunaninen ja vihreä, keltainen ja vihreä - miltä se näyttäisi neulepuserossa?

Kas pole inspireeriv kampsunite värvivalikule mõeldes? Tumepunane ja roheline, kollane ja roheline - milline oleks  selliste lõngade kokkusobitamise tulemus?



Oranssi pohja täplikkäällä kuviolla?

Kui teeks oranži põhja ja mustritäppe sisse?


Kaulaliina näillä väreillä? Säärystimet?

Sellistes värvides sall? Säärised?


Sellainen tuli. Sulautuu aika hyvin luontoon.

Sellise sain valmis. Sulab hästi loodusega kokku.



On aika isokin. Siinä on neljä sektoria ja aloitus kaikkein leveämmästä reunasta. Joka kerroksella silmukkamäärä vähenee. Ensin neulotaan pitsireuna ja sitten tummempi osa lyhennetyillä silmukoilla. Oli uusi tapa minulle ja tykkäsin siitä.

Tummanpunainen lanka on Dropsin Alpaca ja kirjava on Avia Linea Feel, jonka vyötteessä ei lue langan koostumusta. Sain kyllä lankakauppialta tietoa, mikä lanka on kyseessä, mutta olen sen unohtanut. Olisiko ollut villaa ja viskoosia.

On teine üsna suur. Rätikus on neli sektorit ja kuduma hakatakse kõige laiemast servast. Iga reaga jääb mõni silm vähemaks. Kõigepealt kootakse pits ja seejärel lühendatud silmadega tumedam osa. Minule oli see uus kudumisviis ja mulle meeldis.

Tumepunane lõng on Dropsi Alpaca. Kirju on Wool & Woollenist ostetud Avia Linea Feel, mille vööl pole lõngakoostist kirjas, aga kui õieti mäletan, on tegemist villa ja viskoosiseguga.

Malli/Muster: Martinmas Shawl by Sarah Burghardt

Puikot/Vardad: 3,5

Menekki/Kulus: 123 gr