torstai 3. tammikuuta 2013

Ruudut rivissä


Tein edellistä torkkupeittoa yli vuoden. Tällä kertaa aloitin lokakuussa ja tavoitteena oli saada peitto valmiiksi jouluun mennessä. Onneksi ehdinkin.

Jos olisin virkannut peiton itselleni, siitä olisi todennäköisesti tullut aika värikäs. Tämä meni kuitenkin lahjaksi tyttärelle ja hänen perheessään ei väreillä mässäillä. (Kyseessä ei ole siis mustavalkokuva!). Tyytyväisyyspalautetta on tullut onneksi runsaasti.Kun aloin virkkaamaan palasia ympyräkuvioineen, huomasin jossain vaiheessa, että tulos näyttää maltillisesta värivalikoimasta huolimatta hyvin levottomalta. Lisäsin sitten harmaita neliöitä ja kivasti ne rauhoittavatkin kokonaisuutta.
En muistanut ottaa valmiista peitosta mittoja, mutta yhden neliön koko on 13 x 13 cm ja niitä on yhteensä 70. Mitään kaavaa tai ohjetta en käyttänyt, silmukoita en laskenut, tarkkailin vain, että paloista tulisi samankokoisia. Kahta samanlaista ruutua ei ehkä ole.

Malli: oma

Lanka: Navia (Faroese natural Yarn) 100% villa ym., esim. Novita Luxus Alpaca


RUUDUD REAS: Heegeldasin eelmist lapitekki üle aasta. Seekord alustasin oktoobris ja oli kindel plaan saada see jõuluks valmis. Õnneks jõudsin.
Kui oleksin heegeldanud teki endale, see oleks ilmselt üsna kirev. Tekk tuli kingiks tütrele ja tema sisustuses kasutatakse värve tagasihoidlikult. (Need ei ole siis mustvalged pildid!). Õnneks on oldud tulemusega rahul.
Heegeldasin kõigepealt vaid ringidega lappe, aga märkasin peagi, et terviklikkus muutub väga rahutuks. Tegin siis juurde portsu halle ruute tasakaalustama üldilmet.
Unustasin mõõta valmis tekki, aga ühe ruudu suurus on 13 x 13 cm ja ruute on kokku 70. Mingit õpetust või juhist ma ei kasutanud, silmuseid ei lugenud, jälgisin ainult, et ruudu oleksid samasuured. Kahte päris samasugust ei pruugi olla.

6 kommenttia:

 1. Tykkään tuosta tosi paljon, noiden rauhallisten värien vuoksi !

  VastaaPoista
 2. Tosi tyylikäs peite, satunnaiset pyörylät tuovat sopivasti eloisuutta.

  VastaaPoista
 3. Vauts, onpas hieno ja tyylikäs ♥

  VastaaPoista
 4. Peitto on tosi kaunis,ei ihme,jos hyvää palautetta on tullut. Minä myös tykkään väreistä,mutta näköjään harmaasävyinenkin on hieno.

  VastaaPoista
 5. Graafisen tyylikäs, värejä ja kuvioita myöten. Torkkupeiton tekoa olen minäkin harkinnut. Tein yhteen toiseen projektiin isoäidinneliöitä ja siitä syttyi ajatus, että jospa minäkin, kun jokunen muukin on niistä peittoja tehnyt.

  VastaaPoista