sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Sulautuneet


Neulon aika harvoin sellaisia malleja joita olen ennenkin tehnyt. On niin paljon kaikkea kaunista ja mielenkiintoista, mitä haluaisi kokeilla, ettei raaski tuhlata aikaa toistoihin.

Tämän huivin olen tehnyt aikaisemminkin, eri värisenä kylläkin ja erilaisesta langasta. Tarvitsin jotain modernia matkaneuleeksi ja se malli tuli heti mieleen.Käytin nyt kahden sijasta kolmea väriä. Ensinnäkin en ollut varma, riittääkö lanka ja kun tämä menee lahjaksi, olen tehnyt lahjan saajalle jotain ennenkin samoissa väreissä.

Huivi neulotaan leveästä alareunasta ylöspäin eli se kavenee koko ajan. Sellainen luo mukavasti mielikuvan, että työ etenee yhä nopeammin.


Malli: Merging Ripples Shawl, Knitscene winter 2012

Lanka: Drops Alpaca (100% alpaca)
           Novita Alpaca Luxus (100% alpaca)

Puikot: 3,0            Menekki 147 gr

Laitoin kuistille jouluvalot. Heijastuvat kivasti ikkunoista. Valo vähenee vauhdilla, kello oli vasta kolme, kun otin eilen kuvan.


Viimejouluinen hyasintti on herännyt! Aina olen heittänyt kuihtuneen kukan pois, mutta pienessä sipulissa voikin olla piilevä voima tallella.
Myrskykin on laantumassa, näillä korkeuksilla selvittiin helpolla, hurja on kyllä luonnonvoimien mahti!
Vielä tuuli ulvoo, mutta ei tunnu pelottavalta ja aurinkokin pilkistelee!
Rauhallista sunnuntaita!


ÜHTESULAVAD
Koon üsna harva selliseid mudeleid, mida olen varemgi teinud. Lihtsalt on nii palju ilusat ja huvitavat, mida tahaks proovida, et ei raatsi kulutada aega sellele, mis on juba kogetud.
Selle rätiku olen teinud varemgi, siis küll teiste värvidega ja teistsuguste lõngadega. Oli vaja kiiresti leida reisi peale midagi kudumiseks ja see mudel tuli kohe meelde.
Kahe värvi asemel kasutasin nüüd kolme. Arvasin, et võib-olla tuleb lõngast  muidu puudu ja kuna tegin selle kingituseks, olen kingisaajale kudunud varemgi ühtteist samades värvides.
Rätik alustatakse alumisest laiast servast ja kootakse kahandades ülespoole. Nii tekib mõnusalt illusioon, et töö edeneb väga hoogsalt.

Meil siin Põhjamaal pimeneb aina kiiremini. Kui seadsin eile verandale jõulutuled ja tegin pildi, kell oli alles kolm. 
Hüatsint on ärganud ellu! See on õitsenud eelmise jõulu ajal, jätsin seekord sibula alles, kastsin vahel harva ja nii ta siis näitab peidus olnud jõudu.
Suur torm, mis üle Soome käib, on veidi rahunemas, paistab, et pääsesime kergelt. Tuul ulub, aga mitte ähvardavalt ja isegi päikest on näha!
Kena pühapäeva!

5 kommenttia:

 1. Kivan näköinen ja värinen huivi. Joskus on mukava tehdä tuttua mallia, tuntuu että valmistuukin nopeammin.
  Sullahan on jo joulutunnelmaa valojen ja aikaisen hyasintin muodossa :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja raikas huivi! :) Epäsymmetrisesti sommitellut värit ovat erityisen hienot - huivin voi varmasti pukea monella tavalla ja se näyttää aina erilaiselta.

  VastaaPoista
 3. Menevätpä hauskasti raidat tuossa huivissa!

  Lisäksi, blogistani löytyy sinulle haaste.

  VastaaPoista
 4. Milestäni kivan jännittävä huivi,vaikka malli ei monimutkainen olekaan oletettavasti. Hieno. Oi,hyasintti se mun lempikukkani joulukukista. Tuossa edellä olet tehnyt upean hameenkin. Katsoin kysymyksissä sinun vastauksia,niin paljon on samankaltaisia ajatuksia.

  VastaaPoista