lauantai 22. helmikuuta 2014

Pehmeyden kosketusKirjoneulehehkuttelujen lomassa on valmistunut yksinkertainen mohairneule arkikäyttöön.

Olen neulonut mohairlangasta aika paljon. Jokin siinä viehättää, ehkä eniten sen untuvanpehmeä kosketus.
Mohairpusero on toimiva matkavaate, se ei paina mitään eikä vie matkalaukussa paljonkaan tilaa. Mohairlanka on hyvin riittoisa ja antaa helposti pikkuvirheet anteeksi.
Miinuspuoli on se, että mohairkudosta on vaikea, joskus jopa mahdoton purkaa.

PEHME PUUDUTUS
Väikse vaheldusena mustriliste kudumite innustusele olen saanud valmis tagasihoidliku mohäärdžempri.
Olen kudunud mohäärlõnga üsna palju. Miski selles tõmbab ligi: ilmselt kõige rohkem selle sulgpehme puudutus.
Mohäärkampsun on lihtne võtta kaasa reisile, see ei kaalu midagi ega võta kohvris ruumi. Mohäärlõng peidab ära väiksed kudumisvead ja kaalult väikegi kogus on sageli üllatavalt piisav.
Mohääri suurim puudus on see, et seda on raske ja vahel täitsa võimatu harutada.Kokeilin itselleni uutta tapaa istuttaa hihoja yläosan neulomisen yhteydessä. Annan contiguous-ohjeet sain tästä kirjasta. Tässä tapauksessa se toimii, vaikka olin välillä joksenkin epävarma oikeista silmukkamääristä ja lisäyksistä-kavennuksista.

Varrukate kudumiseks kasutasin contiguous meetodit Anna moodi, õpetus sellest raamatust.
Antud juhul see toimis, kuigi olin vahepeal ebakindel sobiva silmustearvu osas ja selles, et kasvatused-kahandused tuleksid õigesse kohta.


Kangaspäällysteiset napit ovat kirpparilta.

Riidega kaetud nööbid leidsin kaltsukast.


Malli/Mudel: oma

Lanka/Lõng: DROPS Vivaldi (58 % mohair 19 % wool 23 % polyamide)
                    muita mohairjämiä/ värvilised mohäärlõngajäägid

Puikot/Vardad: 3,5            Menekki/Kulus: 108 gr

12 kommenttia:

 1. Ompas tosiaan pehmoisen näköinen neule! Minä en ole paljonkaan mohairista neulonut, pitäisi uskaltautua, tuo keveys kiinnostaisi kyllä.

  VastaaPoista
 2. No onhan tuossakin väriä, itse asiassa juuri sopivasti. Itse en ole mohairista koskaan innostunut, mutta houkuttelevalta näyttää silti tuo pehmoinen pino.

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis, hillityllä tavalla:)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan ja lämpimän näköinen neule :)

  VastaaPoista
 5. Mulla on jäänyt 80-luvun mohairkammotuksista ehkä turhankin negatiivinen fiilis. Olen viime aikoina yllättänyt itseni tutkimassa kaupan mohairkeriä, tiedä vaikka joskus vielä lähtee. Esim Stephen Westin Mesa, minkä äsken tein, saattaisi olla aika hulvaton ja kepäe mohairista tehtynä. En olisi kuvan perusteella ikinä tajunnut, että puserosi on mohairia - teet siis hyvää käännytystyötä, kuten tuo mainitsemasi Annakin. Olen ihaillut hänen töitään Käsityö- lehdessä ja Ravelryssä.. Kyllä minäkin vielä joskus!

  VastaaPoista
 6. Kaunis perusneule. :) Sopivasti väriä, mutta käy varmasti monenlaisten vaatteiden kanssa. Neulojillahan on sellainen pieni luksusjuttu omasta takaa, että arkineuleetkin ovat omiin mittoihin suunniteltuja ja hyvin tehtyjä. :))

  VastaaPoista
 7. Tuo on tosi kiva, ihanat värit! Minulla on jostain syystä jonkinlainen pörrölankakammo, mutta tämä sinun paitasi on kyllä hyvää terapiaa siihen ;)

  VastaaPoista
 8. Kohe peale vaadates näeb et Su kamps on imepehme! Lisavärvid sobivad nii hästi kokku!

  VastaaPoista
 9. Nätti ja näyttää niin pehmoiselta :)

  VastaaPoista
 10. Paitasi on oikein tyylikäs ja näyttää niin pehmoiselta ja lämpöiseltä. Ihana ! Tuo Contiguous tekniikka on aivan ihana. Siitä on Ravelryssäkin paljon tietoa ja oma ryhmäkin.

  VastaaPoista