lauantai 16. toukokuuta 2015

Uusiokäyttöön/Uuesti kasutusele


En ole raaskinut heittää vanhaa kangaspuilla kudottua pöytäliinaa pois. Se on ostotavaraa, siinä on toisessa päässä tahroja ja muutama pieni reikä, mutta se on villaa ja muisto ensimmäisestä kodistani.
Ikää yli 30 vuotta. Siihen aikaan käytetti Virossa sellaisia sisustuksessa paljon, nojatuolin päällisenä, pöytäliinana, lipaston päällä. Olivat tietenkin epäkäytännöllisiä, koska miten sellaista puhdistat. Meillä se oli muistaakseni käytössä sohvapöydän liinana.

Ma ei ole kuidagimoodi raatsinud  seda vana telgedel kootud linikut minema visata. See on poekraam, ühes servas on plekke ja paar augukest, aga see on villane ja mälestus mu esimesest kodust.
Vanust on üle 30 aasta. Tol ajal nägi selliseid Eesti kodudes palju, küll tugitoolikatetena ja diivanilaua linadena ja kitsamad riiuli või öökapi linikutena. Olid muidugi üsna ebapraktilised, sest kuidas sa neid puhastad. Meil oli see linik diivanilaua katteks.
Leikkasin ylimääräisen pois, kanttasin reunat ja nyt se pääsee palvelemaan sohvatyynyn päällisenä.
Isän tekemä katajanappi pitää läpän paikallaan.

Lõikasin ülearuse osa ära, kantisin servad ja diivanipadi sai uue katte.
Kinni hoidmas isa tehtud kadakanööp.


6 kommenttia:

 1. Kaunis!
  Meillä on Miehen isoäidin kutomia poppanaliinoja, muutama loimi poikki, tahra jossain yms., mutta Mies ei halua luopua. Pitääkin tsekata, josko ne saisi päivitettyä mökkityynyliinoiksi!!

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea uusiokäyttöön! Minulla on kaapin perukoilla myös muutamia virkattuja sänkypeitteitä vuosien takaa joille mietin uutta elämää jossain toisessa muodossa. Tyynynpäälliset saattaisivat niidenkin kanssa olla hyvä idea.

  VastaaPoista
 3. Hieno tyyny ja hyvä idea uusiokäyttöön!

  VastaaPoista
 4. Ihanasti kierrätetty vanhaa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kierrätysidea, muistot säilyvät kauniissa muodossa.

  VastaaPoista
 6. Väga lahe taaskasutus! Mulle meeldib!!

  VastaaPoista