perjantai 7. elokuuta 2015

Kuinka pieni on pienen pieni?/Kui tilluke on pisitilluke?

Vauvanvaatteiden neulominen on helppoa, nopeaa ja ihanaa. Ainakin blogeissa neulojat käyttävät juuri sellaisia ilmaisuja.
Lähisukuun syntyi suloinen poikavauva. Halusin neuloa lahjaksi jotain kivaa ja tarpeellista. Yllättäen se ei ollutkaan helppo.
Minkä kokoiset ovat 3-viikkoisen vauvan sukat? Montako silmukkaa? Mutta pään ympärys? Miten osaan laskea pipon oikean koon? Kuinka leveä nuttu? Kuinka pitkät hihat? Entäpä sitten kasvuvara?
Tuli selattua aika monta Moda-lehteä, ennen kuin uskalsin tarttua puikkoihin.

Beebiriideid on mõnus kududa: lihtne tegumood ja saavad ruttu valmis. Selliseid kirjeldusi võib paljudest blogidest leida.
Meie suguvõsas sündis armas poisslaps. Tahtsin kududa kingituseks midagi vajalikku. Üllatudes pidin tõdema, et see pole üldsegi nii lihtne.
Kui suured on kolmenädalase beebi sokid? Mitu silma peab looma? Aga pea ümbermõõt? Kuidas võiks teada mütsi suurust? Ja kampsun, kui lai? Kui pikad varrukad? Millise varuga kududa?
Lehitsesin läbi suure hunniku Moda-ajakirju, enne kui vardad kätte võtsin.Nuttu on luultavasti puolivuotiaan kokoa, toivottavasti sopiva juuri kun säät viilenevät. Pipomallista tykkään kovasti, muokkasin sen Moda 2/2014 löytyneestä mallista.

Kampsun on arvatavasti pooleaastasele paras, nii et  kui ilmad külmenevad peaks sobiv olema. Müts on minu arust kõige lahedam, leidsin õpetuse ajakirjast Moda 2/2014. Õigemini küll tegin selle enda järgi, aga tutisõlme idee sain sealt.


Sukista tuli pienen pienet, puikoilla 2,5 ja 32 silmukalla.
Kaikki langat ovat merinoa, sinisen päävärin lanka on Trysilgarn Babygarn.

Sokid on pisitillukesed, kootud 2,5 varrastega ja 32 silmaga.
Kõik lõngad on meriinolõngad, sinine põhivärv on Trysilgarn Babygarn lõngast.Olen minä ennenkin neulonut vauvanvaatteita ja joskus jopa tiheään tahtiin, mutta taidot ovat pahasti ruostuneet. Tällä puserolla on ikää parikymmentä vuotta.

Omal ajal olen hulgimgi beebiriideid  kudunud, aga need oskused on olnud kaua roostes. See kampsun on näiteks paarikümne aastane.

6 kommenttia:

 1. Minustakaan vauvanvaatteiden neulominen ei ole helppoa eikä nopeaa, enkä koskaan muulloin ole purkanut niin paljon kuin vauvanvaatteita neuloessa ;) Ihanaa se on ajatuksen tasolla; onhan se niin kiva saada neuloa uudelle pikkuiselle vauvalle, ja onhan ne pienet vaatteet suloisia. Aivan ihanan setin sait kuitenkin aikaiseksi!

  VastaaPoista
 2. Suloinen setti! Minustakin vauvan vaatteiden neulominen on vaikeaa juurikin tuon koko asian takia.

  VastaaPoista
 3. Einohh, see Puhhi kampsun tõmbab ikka suu kõrvuni. Väga äge!

  VastaaPoista
 4. Suloisia kuin karkit:) Minustakin se on varsin haastavaa neuloa pieniä juuri oikean kokoisia saajalleen. Pipot on minusta myös hankalia tehdä sopivia, hih!

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloiset neuleet ja kauniit raikkaat värit! Ja tosi hieno on tuo nallepaitakin!

  VastaaPoista
 6. Soma setti. Ihanaa, mullakin on pian sama ongelma sopivan koon neulomisessa kun sukuun tulee vauva. Kauniina on säilynyt nallepaita ☺

  VastaaPoista