tiistai 10. toukokuuta 2016

Brioche kokeilu/Brioche katsetus

Oli jo aika tarjota itselle kunnon haaste. Viimeaikaiset neuleet eivät ole paljonkaan aivotyötä vaatineet.
Tämä kyllä on!

Oligi juba aeg esitada endale väljakutse. Viimase aja kudumised pole ajusid eriti väsitanud.
See on küll!


Yksi ilta meni kavennusten ja lisäysten opettelussa. Toisena selätin palmikkokierrot. Sitten aloin uskomaan, että melkein osaan ja loin huivisilmukat puikoille. Olikin vielä yksi haaste: reiät eli langankierrot. Näissä ohjeissa tehdään langankierto kaksi kertaa ja vaikka sen osaa, niin samojen silmukoiden uudelleen neulominen onkin jo kinkkisempi juttu.

Esimesel õhtul õppisin kahandama ja kasvatama. Teisel õhtul sain hakkama palmikukeerdudega. Selle peale hakkasin uskuma, et küllap ma nüüd oskan ja lõin silmused vardale. Siiski oli ees veel üks katsumus: augud ehk õhksilmad. Selle mustri puhul võetakse õhksilm kaks korda vardale ja kuigi sa arvad, et oskad,siis mahakudumine ongi see keerulisem värk.Onneksi pystyin säilyttämään maltin silloinkin, kun joutuin purkamaan pari riviä. Nimittäin niin uskomattomalta kuin se kuulostaa, tämänkin tekniikan ja kuvassa näkyvän kuvion pystyy opettelemaan pian ulkoa.
Jatkan hiljalleen eteenpäin, niin pitkälle, kuin lankaa riittää.

Suutsin õnneks olla kuidagimoodi kannatlik, kui pidin paar rida üles harutama. Nimelt kuigi see tundub uskumatuna, jääb seegi tehnika ja pildil olev muster meelde ja paari mustrikorra järel pole vaja enam paberilt järge veerida.
Jätkan nii kaua, kuni lõnga piisab.Jos ei omista Nancy Marchantin kirjoja, niin hänen hyviä ohjeita löytyy Designer Knitting lehdistä, ainakin Early Winter 2014 ja Winter 2010/11.
Kasvikuvat ovat Virosta äidin pihamaalta. Palasin eilen helteiden keskeltä. Pohjoinen tervehti + 8 asteella ja vesisateella.

Minul pole Nancy Marchanti raamatuid, aga tema brioche õpetusi leidub ajakirjadest Designer Knitting, vähemalt Early Winter 2014 ja Winter 2010/11.
Kevadepildid on ema õuelt. Meil siin põhjas oli täna + 8 kraadi ja vihmane.8 kommenttia:

 1. Ihanuuksia niin puikoilla kuin äidin puutarhassa. :) Välillä on tosiaan hyvä haastaa itsensä ja opetella jotain todella hankalaa.

  VastaaPoista
 2. Tuo on semmoinen haaste, että tyydyn vain ihailemaan! Ei onnistu edes yksi langankierto, saati sitten useampi. Upea huivi tulossa.

  VastaaPoista
 3. Ilus tulemus ja kindlasti põnev teha.
  Mina ei suudaks, mul poleks kannatust :)

  VastaaPoista
 4. Vaikuttaa tosi mutkikkaalta, mutta neule on todella kaunista! Ihana äidin pihamaa kukkineen ja pensaineen - Virossa näyttää olevan jo ihan kesä!

  VastaaPoista
 5. Waude mikä pintaneule! Voiko tuon tosiaan oppia ulkoa?

  VastaaPoista
 6. Neuletyösi näyttää todella kauniilta ja taidokkaalta! Kyllä se kesä tänne Suomeenkin vielä saadaan, älä huoli.

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää! En ole ollut patenttineuleen ystävä, mutta siun pitsiversio näyttääkin kauniilta.

  VastaaPoista
 8. Olen tuota neuletyyppiä ihastellut jossain muuallakin. Erikoisen oloista.
  Voi noita kukkakuvia. Äitisi puutarhassako noita kukkia kasvaa?

  VastaaPoista