lauantai 25. helmikuuta 2017

Mekko/Kleit
Viimeinen silmukka on neulottu ja viimeiset langanpätkät solmittu.
Kärsivällisyyttä koettelevia neuleita on tullut tehtyä ennenkin, mutta tämä oli yksi vaativin. Malli ja kuvio itsessään eivät ole vaikeita, mutta sellainen siksak-kuvio varsinkin hameosassa edistyi todella etanavauhtia. Ravelryssa mekon neuloneiden kommentit olivat edistymisestä samaa mieltä.

Viimased silmad on kootud ja viimased lõngaotsad peidetud.
Olen ennegi kudunud asju, mille juures kannatus on korralikult proovile pandud, aga seekordne oli üks raskemaid. Tegumood pole keeruline ega muster teab mis katsumus, aga selline siksak eriti seelikuosas edenes lihtsalt teosammul. Märkasin, et need kes Ravelrys oma kleiti esitlesid, olid edenemisest sama meelt.

Mekko on neulottu alhaalta ylöspäin kahdella langalla, toinen alpakkaa ja toinen mohairia. Molemmissa oli suhtkoht sama sävy. Mekko on todella lämmin, en muuten olisi innostunut ulkokuvista.
Aika vaikea oli hahmottaa, tuleeko siitä oikeankokoinen vai ei. Ensimmäiset 10 cm menivätkin purkuun, kun näytti, että silmukoita on aivan liikaa. Seurasin lopulta XS- koon ohjeita.
Vasta kun hameosuus oli valmis, pystyin huokaisemaan, että siitä saattaakin tulla ihan sopiva. Muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen tein aika vähän, oikeastaan vain kauluksessa ja hihoissa. Hihoja varten poimin silmukat hihansuista ja neuloin ne ylhäältä alaspäin. Mohair oli loppumaisillaan ja se ratkaisi hihanpituuden.

Kleit on kootud alt üles kahe lõngaga, üks neist oli alpaka ja teine mohäär. Sattusid olema üsna sama tooni. Kleidist tuli hästi soe, ega ma muidu poleks õue pildistama läinud.
Kudumise ajal oli  raske aru saada, kas suurus on ikka õige või mitte. Pidingi esimesed 10 cm üles harutama ja silmuseid vähendama. Jälgisin lõpuks XS õpetust.
Alles kui seelikuosa sai valmis, võisin kergendatult ohata, et sellestki ettevõtmisest võib asja saada. Tegin üsna vähe muudatusi, tegelikult ainult kaeluses ja varrukates. Varrukate jaoks korjasin kaenlaaugu kohalt silmad vardale ja kudusin ülevalt alla. Mohäär oli kah juba lõppemas ja see määras varrukapikkuse.Ohjeenmukainen mekko on myös neulottu tummansinisellä langalla. Periaatteessa kuvio kun on niin työläs, niin vaaleampi sävy olisi tuonut sen paremmin esiin. Kuvissakaan ei oikein erotu, että hameosa on kokonaan siksakkia, jossa silmukoita on aika näkymättömästi vähennetty, niin että muoto on A-linjainen.

Originaalses õpetuses on see kleit kootud samuti tumesinise lõngaga. Tegelikult kui võtta arvesse töömahukus, võiks mustri paremaks esiletoomiseks kasutada heledamat lõnga. Piltidel pole vist ka eriti näha, et seelikuosa on täielikult siksakmuster. Silmi on üsna märkamatult kahandatud, nii et kuju tuleb A-lõikeline.

Malli/Mudel: Bryn Mawr Dress by Alex Capshaw-Taylor

Lanka/Lõngad: Drops Alpaca (100% alpaca) n. 418 gr, King Kid Silk (70% Mohair 30% Silk) 150 gr

Puikot/Vardad: 3,0

Luontokuvat on otettu Oulun Nallikarissa.

Loodusvõtted on pildistatud täna Oulu Nallikaris.


14 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Ja juuri parhaimpaan aikaan sait valmiiksi, kun on pakkasta ja lunta! Kauniita kuvia ja suloinen koirakin siellä juoksee hangessa.

  VastaaPoista
 2. Upean näköinen mekko! Harmi, jos sen neulominen tuntuu työläältä/hitaalta. Mua on himottanut jo pitkään neuloa uusi neulemekko.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Kyllä kannatti neuloa, ja kuvissa, jotka muuten ovat todella hienot, siksak-kuvio näkyy minusta hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Varmasti oli hidas neulottava tuo mekko, mutta lopputulos on upea! Näyttää kaiken vaivan arvoiselta.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis mekko! Valmis työ ja kova uurastus palkitsee:)
  Ihanat luontokuvat ja suloinen koira.

  VastaaPoista
 6. Taatusti vaivan arvoinen! Jos käyttäisin mekkoja jossain muualla kuin lavatansseissa niin neuloisin kyllä samanlaisen. Ihana!

  VastaaPoista
 7. Töö kiidab tegijat! Imekaunis kleit ja lõpptulemus on kindlasti vaeva väärt olnud.

  VastaaPoista
 8. Työläs neulottava. Mutta ah, niin kaunis. Tästä voisi todeta sitkeys palkitsee.
  Hienot luontokuvat.

  VastaaPoista
 9. Kiitsin su kleiti juba mitu päeva tagasi, aga kommentaar on kaduma läinud. Kiidan siis uuesti... väga ilus kleit ja imetlen su tahtejõudu selline suur töö valmis teha. Väga kihvt!

  VastaaPoista
 10. Upea mekko! On siinä ollut hommaa, mutta kyllä kannatti!

  VastaaPoista
 11. Hyvin kaunis mekko! Kyllä kuvista ainakin erottaa joitain yksityiskohtiakin, ja A-linjainen hame istuu kauniisti. :)

  VastaaPoista
 12. Tuosta tuli tosi ihana! Ja nythän on taas luvattu pakkasiakin, joten ei varmaan ole sitten liian lämminkään.

  VastaaPoista
 13. Ihanat palmikkoykityiskohdat näkyy kyllä, ja sininen on käytännöllinen väri!

  VastaaPoista
 14. Kaunis kleit, istub kui valatud. Soome talve kulub selline kindlasti ära :)

  VastaaPoista