keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Nerokasta!/Viguriga müts

Usein blogeja selailemalla saa ohjevinkkejä Ravelryn neuleista, jotka itseltäni ovat jääneet huomamatta. Tuo valtava kommuuni on kyllä mahtava aarreaitta, mutta myös pohjaton suo, johon hyvät mallit hukkuu. Blogivinkillä löysin sellaisen pipomallin.

Sageli on nii, et käsitööblogisid sirvides leiad selliseid kudumisideid, mida Ravelrys pole märganud.
Too ülisuur kommuun on küll suurepärane varamu, aga samas ka põhjatu soo, kuhu huvitavad mudelid kergesti ära upuvad. Selle mustri leidsin tänu ühele blogile.


Pipo on kertaa kaikkiaan nerokas! Ensin neulotaan yksi pipo millä tahansa kuviolla. Sitten tulee joustinosa. Sen jälkeen jatketaan neulomista ja syntyy pipo numero kaksi. Sen voi tehdä ihan eri kuviolla. Sitten käännetään sitä 180 astetta, laitetaan toisen sisään ja silmukoidaan saumat yhteen. Nyt sulla on kaksinkertainen pipo, jossa puolia voit vaihtaa aina kun haluat!

Mütsi kudumine on tõeliselt leidlik! Kõigepealt kood mistahes mustriga mütsi number üks. Siis jätkad kudumist servasoonikuga ja seejärel teed mütsi number kaks, milles valid jälle sellise mustri nagu tahad. Lõpuks keerad seda mütsi 180 kraadi, paned teise sisse ja õmbled silmamismeetodil ääred kokku. Nüüd on sul kahekordne müts ja vaheta aga poolt kui ühest tüdined!Tässä on pipo numero yksi. Sen kuvioksi valikoitui Broken seed.
Päälaella on oikeastaan aukko, mutta se ei näy.

Siin on müts number üks. Selle mustriks sai valitud Broken seed.
Pealael on tegelikult auk, aga see pole näha.


Siinä on pipo käännetty toisin päin. Täpläkuvio on sama kuin edellisen postauksen sukissa.

Siin on müts teistpidi keeratud. See muster on sama, mis eelmise postituse sokkides.
Minulla oli jo pitkään pari kerää ihanan pehmeää silkkimerinolankaa  odottamassa sopivaa mallia. Tiesin, että tuo lanka kaksinkertaisenakin saattaa olla liian ohut talvipipoksi. Nyt siis tuli vastaan malli, jossa on kaksi pipoa päällekkäin - juuri niin lämmin kuin toivoin!

Langasta joudun kyllä muutaman päivän käytön jälkeen toteamaan, että se on erittäin nyppyyntyvä ja se näkyy jo nyt.
Joustimen tein puoli numeroa ohuimmilla puikoilla kuin ensimmäisen pipon ja koska täpläkuvio kutistuu paljon, vaihdoin siinä puoli kokoa paksumpiin puikkoihin.

Ei ole pelkoakaan, että talvipipojen aika olisi ohi.

Paar kera pehmet meriinosiidilõnga on mitu aastat oma järjekorda oodanud. Teadsin, et isegi kahekordsena oleks sellest lõngast kootud müts liiga õhuke saanud. Nüüd on kaks mütsi üksteise sees ja tulemus täpselt nii soe nagu ootasin!

Lõnga kohta pean küll ütlema, et mõnepäevase kasutamise järel on ta juba nupuliseks läinud, nii et kampsunilõngaks ma seda mingil juhul ei kasutaks.
Soonik on kootud pool numbrit väiksemate varrastega kui esimene müts ja kuna teise mütsi täpid tõmbavad kudet kokku, sai siin kasutatud pool numbrit jämedamaid vardaid.

Kahjuks või õnneks pean ütlema, et talvemütside aeg pole veel möödas.Tältä näytti maisema keittiön ikkunasta katsottuna toissa päivänä ja eilen.

Need fotod on tehtud eile ja üleeile köögiaknast.


Malli/Mudel: Cyclone Hat  by MyGurumi

Lanka/Lõng: BC Garn Silkbloom Fino (45% mulberry silk 55 % merino)

Puikot/Vardad: 3,0; 2,5; 3,5

Menekki yht./Kulus kokku 71 gr


12 kommenttia:

 1. Tosiaan nerokas idea. Ja kiva toteutus!

  VastaaPoista
 2. Mainio idea, juurikin noille ohuemmille langoille! Täällä Brysselin korkeudella kukkivat jo kirsikkapuut, toivottavasti kohta sielläkin!

  VastaaPoista
 3. Olen tuon pipomallin joskus huomannut mutta en ole tohtinut kokeilla. Kiitos muistinvirkistyksestä ja ohjeen selvennyksestä! Kiva pipo tuli ainakin sulle.

  VastaaPoista
 4. Hieno malli ja mahtava tuplapipo. :)

  VastaaPoista
 5. Monikäyttöinen pipo ja tuo päälaen origami-taitos on todella nätti!

  VastaaPoista
 6. Nerokasta. Päälaelle muodostuvat taitokset tuo pipoon lisäilmettä.

  VastaaPoista
 7. Onpa hauska pipo! Täytyypä laittaa malli muistiin.

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoista! Täytyypä kokeilla joskus. Tuommoinen pipo olisi lämminkin. Miulla on ongelmana talvisin se, että palelee pipo päässäkin.

  VastaaPoista
 9. Pipo on hieno mutta taidan olla vähän tyhmä kun en ihan 100% varmuudella ymmärtänyt, että mistä ne kaksi eri pipoa silmukoidaan yhteen... Päälaeltako? Ja sinne jää sitten reikä vai miten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, päälaelta! Sinne jää reikä, mutta kuten kuvistakin näkee, se jää taitoksin väliin aika hyvin piiloon.

   Poista
 10. Vahva müts! Kudusin ka sarnase talvel, üks pool sokilõngast, teine pitsiline mohäär. Mu lemmik müts :)

  VastaaPoista