maanantai 6. marraskuuta 2017

Brioche-pipo/Brioche-mütsSain kerran lahjaksi kaksi pientä kerää itsekehrättyä lankaa. Sellainen lanka tuntui niin arvokkaalta, että en pystynyt päättäämään, mihin tarkoitukseen ne raaskisin käyttää. Toinen, erivärinen kerä on edelleen odottamassa, mutta isommasta tein pipon brioche-kuviolla.
Koostumusta en tiedä, lanka on pehmoinen ja silkkisen tuntuista.
Tämä punavioletti on sitä varsinaista herkkulankaa. En ollut varma, riittääkö sitä koko pipoon (olisi se riittänyt)ja ennakoivasti käytin reunukseen toista punaista - kiva silkkivillalanka sekin. Pohjaväri on vaaleanroosa, Dropsin Baby Alpaca Silkkiä.

Sain mõnda aega tagasi kingituseks kaks väikest kera endakedratud lõnga. Minu jaoks on selline lõng palju hinnalisem kui poelõngad ja kaalutlesin kaua, mida ma sellest teha raatsiksin. Teine kera on roheline, see on endiselt ootamas, aga suuremast kudusin brichemustriga mütsi.
Lõng, mida kiidan, on mütsis see punakaslilla põhilõng. Koostist ma ei tea, lõng on pehme ja siidjas. Mul oli kerge kahtlus, kas teda ikka kogu mütsi jaoks jagub (oleks tegelikult piisanud küll) ja seepärast kudusin igaks juhuks serva teist punast - hea siidivillane lõng toogi. Põhjavärv on heleroosa ja lõngaks Dropsi Baby Alpaca Silk.

Yritin piilottaa langanpäät niin hyvin, että pipon kumpaakin puolta voisi käyttää.
Kudos ei ole niin tiheä, että tästä tulisi pakkaspipo, mutta nyt kun säät lämpenivät, nautin päivittäin sen hellästä kosketuksesta.

Proovisin lõngaotsad nii hästi ära peita, että mütsi võib kanda mõlematpidi.
Kude ei tulnud küll nii tihe, et suurte külmadega soojana püsiks, aga nüüd kui on jälle soe ja lumevaba nädal, kannan seda iga päev ja tunnen mõnu tema puudutusest.Pipo on periaatteessa itse suunnittelemani. Helpon briochekuvion ohje löytyi Designer Knitting winter 2010/11-lehdestä.

Müts ise on enda väjamõeldis, lihtsa briocheõpetuse leidsin ajakirjast Designer Knitting winter 2010/11.


5 kommenttia:

 1. Minä olen kerran briochea kokeillut neuloa, ja totesin, että ei ole minun juttuni. Vaikka kaunista pintaa sillä kyllä saa aikaiseksi, kuten tuossa sinun pipostakin näkee.

  VastaaPoista
 2. Mulle see müts väga meeldib! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo brioche on erittäin kaunista.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat ja niin kaunis pipo♥ Mukavaa marraskuuta!

  VastaaPoista