sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vanhasta uutta

Tarpeeton ja rumahko kukkapöytä on odottanut pitkään muodonmuutosta.Varastossa taas on lojunut käyttötarkoitusta vailla olevia kaakelilevyjä. Valkoista ulkomaalia ja saumauslaastiakin löytyi omasta takaa, ulkomaalia siksi, että pöydän voisi kesällä laittaa vaikka pihalle.
Lopputulos on tässä.Siinä sivussa koristelin isäni tekemän kukkapylväänkin, pääsin jopa sommittelemaan.


Uskoakseni jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa keräillyt jotakin. Minä olen aikoinaan keräillyt munia: keraamisia, puisia, muutama oikeakin on ollut joukossa. Ostin niitä matkoilta, markkinoilta, kirppareilta. Niille piti tietenkin olla kupitkin - enimmäkseen kirpparitavaraa.Enää sellaiset eivät kiinnosta eikä niille ole oikein paikkaakaan, muttei niitä raaski poiskaan heittää. Mitä keräilykohteita teiltä löytyy?


Kuvat on otettu meidän yläkerran portaikossa, joka odottaa kovasti remonttia, maalia ja siistimistä ja tietenkin maalaria. Se on seuraavan kesän projekti tai sitä seuraavan...


VANAST UUS: Kasutu ja üsna inetu lillelaud ootas juba ammu uuendust. Mosaiikplaadid taas ootasid sobivat ideed, mida neist võiks teha. Kokku nad said ja tulemus on siin. Samas katsin ka isa tehtud lillepostamendi.

Arvatavasti on igaüks meist kunagi kollektsioneerinud midagi. Mina kogusin mõned aastad tagasi mune: keraamilisi, puiseid, isegi mõni õige muna sattus sekka. Teadagi pidi nende jaoks muretsema ka munatopsid - põhiliselt taaskasutuspoodidest. Nüüd need enam huvi ei paku, aga minema visata ka ei raatsi. Mida kummalist te olete kogunud?

Pildid on võetud meie kahe korruse vahelises trepikojas, mis ootab suurt remonti: pintslit ja värvi ja teadagi pintseldajat. See on järgmise suve projekt või siis ülejärgmise...

6 kommenttia:

 1. Tuosta kukkapöydästä tuli kyllä erittäin ihana. Minulla on myös kukkapöytä, joka kaipaisi kipeässti kunnostusta...

  VastaaPoista
 2. Todella upeat kasvojenpesut pöydille.
  Mahtavan nätit lopputulokset !
  Ja eikös olekin kivaa tuo kaakeleiden liimaaminen ???

  VastaaPoista
 3. Mie kerään venäläisiä pääsiäismunia. miun vanhimmat on 70-luvun lopulla Moskovasta torilta kolhoosimummoilta ostettuja, ei niin hienoja kuin nykyään kaupasta ostetut, mutta silti TOSI hienoja.

  Ihana kukkapöytä - saisinpa miekin aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. Ai kuinka kauniit mosaiikkipöydät!

  VastaaPoista
 5. No tulipas hienoja! Eikä noita munia tosiaankaan kannata pois heittää, vaikka keräily ei enää innostaisikaan. Minä olen tietämättäni "keräillyt" hevosfiguureja (pikku patsaita on siis vain tullut ostettua, vaikka tarkoitus ei ole ollut keräillä), tosin en mitenkään intohimoisesti. Siksi niitä ei kovin montaa olekaan, kymmenkunta korkeintaan. Mutta jos olisi tilaa vitriinille, niin sinne niitä voisi keräämällä keräillä enemmänkin.

  VastaaPoista
 6. väga ilus laud uue kuuega … mina kogun ingleid paarsada ja siniseid asju klaasist … mariskoole …

  VastaaPoista