lauantai 1. joulukuuta 2012

Vihreänä

Vihreä tweedlanka oli odottanut pari vuotta sopivaa mallia. Ja sellainen löytyi:Tämä on ensimmäinen contiguous-menetelmällä tehty neuleeni. Se on siis neulottu saumattomana ylhäältä alas ja hihat tehty yhtaikaa vartalon kanssa. Silmukkamäärät eivät täsmänneet ohjeen kanssa, mutta pieneen matematiikan ja selkeiden ohjeiden avulla selvisin jopa ilman purkamisia.Lanka on nimensä mukaisesti tweedmäistä luksusta, angoralla sekoitettua villaa, epätasaista ja rouheaa, mutta pikemminkin pehmeää kuin karheaa. Ainoa ongelma oli se, että lanka haisi (kehruu)koneöljylle(!). Kastelin valmiin puseron kunnolla, noh, nyt se haisee huuhteluaineelle ja koneöljylle.

Malli: Driftwood by Isabell Kraemer (Ravelry)

Lanka: vihreä Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran (85% wool 15% angora)
           valkoinen Gjestal Ren ny ull (100% villa)

Puikot: 3,5       Menekki: vihreää 260 gr, valkoista 100 grROHELINE: Olen ostnud rohelise tviidlõnga kunagi Pulloverist ja see on ootanud sopivat mudelit. Valisin lõpuks sellise. Tegemist on contiguous-meetodil kootud sviitriga, minule esmakordne kogemus. See on siis kootud ühes tükis ülevalt alla. Silmuste arv oli mul erinev kui kudumisjuhises, aga väikesed arvutused ja selgelt kirjutatud õpetus aitasid nii, et õnneks polnud kordagi vaja harutada.

Lõng on nagu nimigi ütleb luksuslik tviid, angoora ja villasegu. Seda on mõnus kududa ja on pigem pehme kui kare ning sobivalt ebatasane. Ainuke üllatus oli, et lõng lõhnas masinaõli (!) järgi. Kastsin valmis töö korralikult märjaks, noh, nüüd ta lõhnab loputusvedeliku ja masinaõli järgi.


9 kommenttia:

 1. Onpas ihana neule! :) Väriyhdistelmä on kaunis, ja tasaraidat näyttävät aina hyvältä. Vihreän langan epätasainen väritys näyttää tässä todella kauniilta. Tyylikästä!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen ja hauskasti tehty, kun hihat tulee samalla. Ei ainkaan ole paksuja saumoja !

  VastaaPoista
 3. Kivaa raitaa, näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Kaunis pusero, tykkään vihreästä.

  VastaaPoista
 5. Kaunis pusero, semmoinen raikas ja klassinen.

  VastaaPoista
 6. Kivan näkönen malli. Raidat seuraa mukana hihoihin, kun on saumaton.

  VastaaPoista
 7. Oikein kaunis neule ja erikoinen väri. Kivan näköistä lankaa, harmi, että haisee koneöljylle! Ehkä se haju lähtee pois ajan myötä ja vaikka tuulettamalla!

  VastaaPoista