lauantai 2. helmikuuta 2013

Tammikuun neule

Ei ole mitään helpompaa kuin neuloa raitoja. Vaikeudet syntyvät silloin, kun käytössä on seitsemän väriä eikä symmetria tällä kertaa kiinnosta.
Erilaisia värisommitteluja voisi tietenkin kokeilla paperilla tai tietokoneella, mutta en oikein luota siihen, että pienoismallini näyttää samanlaiselta oikeassa koossa. Lähdin liikkeelle "asiat (siis raidat) järjestyvät tekemisen aikana"-asenteella ja sellainen siitä tuli. Suurin piirtein sitä, mitä kuvittelin, vaikka jotain voisin muuttakin.
Suurin harmi on kainalopussit. Huomasin liian myöhään, että siellä on silmukoita liikaa enkä viitsinyt enää purkaa. Kotikäyttöönhän tämä tulee.
 Pusero on siis neulottu ylhäältä alaspäin. Kauluksen silmukat on ensin luotu eri langalla ja myöhemmin poimin ne puikoille ja neuloin muutaman rivin lyhennettyjä kerroksia kauluksen selkäpuolella, jotta se olisi korkeampi. Sitten pyöröpuikoilla koko kaulus, jonka taitoin kaksinkertaiseksi. Taskuihin olen oikein tyytyväinen.
(Valo on ollut näinä päivinä  vähissä, pahoittelen kuvalaatua.)

Viime vuonna tein seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana seitsemän neulepuseroa/takkia. Ei ole mitään järkeä jatkaa samassa tahdissa, mutta helmikuun neule etenee hyvää vauhtia ja maaliskuussa olen urheasti luvannut saada kirjoneuletakin valmiiksi...
Malli: oma

Lanka: Drops Alpaca (100% alpaca)   yht. n. 360 gr

Puikot: 2,5

JAANUARIS: Pole midagi lihtsamat kui triipude kudumine. Asjad muutuvad keerulisemaks siis, kui kasutusel on seitse värvi ja sümmetrilised triibud seekord ei huvita. Võiks muidugi joonistada erinevaid värvikombinatsioone paberile või arvutil, aga ma  ei looda eriti selle peale, et õiges suuruses on  tulemus sama. Võtsin siis hoiaku, et küll tegemise ajal kõik paika jookseb. Olen enam-vähem rahul, kuigi veidi ilmselt muudaksinki.
Sviiter on kootud ülevalt alla ja märkasin liiga hilja, et kaenla all on liiga palju silmuseid, ei viitsinud enam üles harutada. Kodusviiter ikkagi. Kaeluse alustasin teise lõngaga, lõpuks korjasin sealt silmused vardale, kudusin kaeluse selja poolt kõrgemaks ja siis veel ringselt. Kaelus on kahekordne.
(Piltide kvaliteet on kehv, valgust on ikka veel nii vähe.)

Eelmisel aastal kudusin seitsme esimese kuu jooksul seitse kampsunit. Pole mingit mõtet jätkata samas tempos, aga tegelikult on veebruari kudum varsti valmis ja märtsis olen uhkelt lubanud mitmevärvilise kampsuni valmis saada...

16 kommenttia:

 1. Tämä on hieno! Värit sopii tosi hyvin yhteen :)

  VastaaPoista
 2. A-i-v-a-n ihanat värit ja nuo taskut kruunaavat koko työn.

  VastaaPoista
 3. Tosi nätin värinen ja mallinen neule ja nuo taskut on kyllä huiput :)

  VastaaPoista
 4. See on Sul küll üks ilus,pikk ja soe kudum!Värvid on ka minu meelest väga hästi jooksma saadud!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva raidoitus. Ja paita on riittävän pitkä, lämmittää varmaan hyvin.

  VastaaPoista
 6. Ihana tämäkin! Värit on niin kauniit, että kaunalopusseista viis, mie pitäisin kyllä kylilläkin!

  VastaaPoista
 7. Ihanasti yhdistellyt raidat ja kaiken kaikkiaan muutenkin ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 8. Raidat on aina jees ja tää sinun työsi on kyllä vallan ihana, hyvin suunniteltu ja toteutettu!

  VastaaPoista
 9. Sinä se osaat tuon suunnittelun ja värien käytön. Kaunis on puserosi ja minä mitään kainalopusseja nähnyt.

  VastaaPoista
 10. Tämä on kaunis. Hienosti olet langat raidoittanut.
  Minullakin tuli juuri valmiiksi neule, johon jäin nuo pussit :(

  VastaaPoista
 11. Tykkään raidoista, tykkään tästä värityksestä. Kaunis.

  VastaaPoista
 12. Heips, pusero on hieno ja herkullisen värinen, eivätkä "kainalopussit" ole häiritsevän näköisiä - eikös löysemmät hihat ole tulleet jo uudelleen muotiin, ainakin joissakin kaupoissa olen nähnyt lepakkohihaisiakin paitoja?

  VastaaPoista
 13. Raitihin ei silmäni kiinnittyny mitenkään erityisesti, ennen kuin ite mainitsit niistä, eikä sittenkään näy mitään silmiinpistävää. Minusta ne on ihan hyvät noin.
  Kainalopussit on harmi, jos ne sinua haittaa. Ei ne kuitenkaan kuvassa näy.
  Ihan hyvä kokonaisuus.

  VastaaPoista
 14. Kaunis pusero, tykkään väreistä ja näistä raidoistasi.

  VastaaPoista