sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Kokeilussa sormikkaat

Olen jo jonkin aikaa kerännyt ohuempia villalankoja sormikkaita varten. Haluaisin kokeilla erilaisia kuvioita ja värileikkejä.


Ensimmäinen kokeilu on vasta opettelua, eikä täysin onnistunut. Varsi on liian pitkä ja siinäkin on miettimistä, miten saan kuvion jatkumaan tasaisesti sormissa, kun silmukkamäärä muuttuu. (Sormet voisi tietenkin tehdä eri kuviolla.) Pitäisikin aloittaa saman tien seuraavat, kun virheet ovat hyvin muistissa.


Suurena inspiraation lähteenä ovat Kristi Jõesten blogisivut ja kaunis kirjansa.
En uskaltanut kokeilla vielä ohuemmasta langasta, yli 80 silmukkaalla neulottavia, mutta toivottavasti joku päivä.

Minua ei haittaisi yhtään, jos niin lämpimille sormikkaille ei olisikaan tänä keväänä enää käyttöä. Mitä vielä, kuvausaamuna oli  mittarissa -9 astetta, ehtisi siis tehdä vaikka toiset!

Malli: oma säätö, inspiraationa kirja Kristi Jõeste, Kristiina Ehin. Kirjatud teekond (saatavissa myös englanninkielisenä).

Lanka: Virosta ostettua liettualaista villalankaa, 3 väriä           puikot 2,0.

PROOVITÖÖ: SÕRMIKUD
Olen mõnda aega kogunud peenemat villast lõnga sõrmikute jaoks. Tahaks proovida erinevaid rahvuslikus stiilis mustreid ja värvimänge.
Esimene proovitöö näitab, milline õpipoiss olen. Randme-ja pöidlavaheline osa on liiga pikk. Mustri sujuv jätkumine sõrmede kohal vajab ka veel nuputamist, muidugi võiks teha sõrmed teistsuguse mustriga.
Inspiratsiooniallikaks on olnud teadagi Kristi Jõeste blog ja kaunis raamat.  Ma ei usaldanud veel proovida peenemat lõnga, mis eeldaks töös üle 80 silmuse, aga loodetavasti ühel päeval...
Lepiksin meelsasti sellega, et sel kevadel ei läheks nii sooje sõrmikuid enam vaja, aga või veel, hommikuti näitab termomeeter miinus üheksat! Jõuaks järgmisedki teha.7 kommenttia:

 1. Kauniit. Kuvion jatkuminen sormissa on aina haastavaa, kun silmukkamäärät vaihtuu.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätit, jäisi kyllä itsellä tekemättä :)

  VastaaPoista
 3. Kauniin väriste ja hieno kuvio! Tosi suuritöiseltä vaikuttavat, hatunnosto ahkeralle neulojalle!

  VastaaPoista
 4. On hienot! Itse en ole uskaltanut kuviollisia sormikkaita tehdä, mutta yksivärisiä käytän jatkuvasti. Lapaset on ihan jääneet käyttämättömiksi, kun neulotut sormikkaat ovat niin mukavat.

  VastaaPoista
 5. Miekin seuraan Kirstin blogista hänen kauniita käsineitään ja haaveilen niiden neulomisesta. Kun vain löytyisi sopivaa, tarpeeksi ohutta lankaa. Siun sormikkaat ovat todella kauniit. Tykkään väreistä.

  VastaaPoista