keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Stella Luna


Pitsihuiveja on kiva neuloa, kaunis lopputulos on yleensä taattu. Ainoa ongelma on se, että ne tahtovat jäädä kaappiin odottamaan sopivaa tilaisuutta eli juhlakäyttöä.

Tämän huivin tein arkikäyttöön. Lanka on laadukas ja arvokaskin, mutta minulla on jo kokemusta hienoista pitsihuiveista, joita en raaskikaan pitää.


Ohjekuvan perusteella luulin, että huivista tulee isompi. En tiedä, ymmärsinkö ohjeen jossakin kohti väärin, mutta langankulutuskin oli pienempi, mitä ohje sanoi. Minun käyttötarkoituksiin on tämä onneksi sopivankokoinen.

Kuviota tarkemmin katsoessa huomaa nypyt, olen jo oppinut pitämään niiden neulomisesta.


Malli: Stella Luna (ravelry)

Lanka: DyeForYarn Dried Lavender (100% Tussah Silk, Hand Dyed)

Puikot: aloitus 5,0, muuten 4,0        Menekki vain 51 gr

P.S. Oululaisille tiedoksi, oletteko huomanneet, että Menitassa on loppuunmyynti elokuun loppuun saakka, tällä hetkellä kaikki -20%.


STELLA LUNA
Pitsrätikuid on tore kududa, sest üldiselt on kena lõpptulemus kindel. Probleem on vaid selles, et sellised rätikud jäävad sageli kappi oma hetke ehk pidulikku sündmust ootama.
Tegin selle rätiku päris igapäevaseks kasutamiseks. Lõng on küll uhke ja kalliski, aga mul on juba kogemusi selliste rätikutega, mida kasutada ei raatsi.
Juhist vaadates arvasin, et rätikust tuleb suurem. Võib-olla sain millestki valesti aru, sest lõngakulu oli ka väiksem, kui antud. Mulle selline väiksem ongi praktilisem.
Mustris on nupudki, kuigi ei tule eriti hästi esile. Olen õppinud lõpuks nautima nendegi kudumist.  

10 kommenttia:

 1. Kaunis huivi!
  Niin se minullakin on: pitsihuivien neulominen on ihanaa, mutta ne tahtovat jäädä käyttämättä. Pitäisi ihan tietoisesti opetella käyttämään niitä arkenakin.

  VastaaPoista
 2. Upea huivi, eikä ole painolla pilattu.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan upea huivi ja ihan oikein, käyttöön vain!

  VastaaPoista
 4. Ihana on! Upea väri tässä langassa :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja herkkä huivi, langankulutuksen perusteella myös unelmankevyt. Ihana!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunis ja kevyt huivi !

  ps. osta ihmeessä kuviosaha, se on tosi kätevä työkalu :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi. Katsoin, että Ravelryssä kuviota on toistettu useamman kerran ohjeen kuvien huivissa, ohjetta en tarkistanut, onko siinä mainittu monta kuviotoistoa. Joskus vain eri langat tuottavat aivan eri tuloksen huivin kokoon kuin odottaisi. Käyttäytyvät niin eri lailla.

  VastaaPoista
 8. Ihana ja ilmava huivi. Väri on todella kaunis tähän malliin.

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis ja suorastaan ilmava.

  VastaaPoista