perjantai 28. kesäkuuta 2013

Etnoa


Ompelin tunikan. Kankaan olen ostanut Thaimaan matkalta, laittanut sen kaappiin ja oikeastaan unohtanut koko asian. Jopa yllätyin, kun huomasin, kuinka värikäs tuo kuvio onkin.
Minä kyllä rakastan värejä ja viimeistään silloin, kun pääsen taas palmujen alle, otan sen käyttöön.
 

Usein matkatuliaiset sopivatkin mainiosti sinne autenttiseen ympäristöön, mutta näyttävät vähän eksyneeltä tai ainakin erkoiselta täällä matkalaukkua purettaessa.

Olen joskus innokkaana ostanut kankaita Intiasta, mutta kotona en olekaan löytänyt niille paikkaa. Ompelisinko tuosta punaisesta joululiinan?Tyttäreni taas on tuonut tuliaisiksi puuvillakankaita Afrikasta. Kauniita ja yhteensopivia, mutta odottavat edelleen ideavälähdystä.


On minulla toinenkin uusi tunika, kirppariostos Tallinnasta.


Hmm..., on se isohko ja jotenkin muodoton.
Lyhennetään hihoja ja ommellaan kuminauhakuja.


Joo, näin on parempi.

ETNO
Õmblesin tuunika. Ostsin riide Tai reisilt, panin kappi ja ausalt öeldes unustasin täiesti. Nüüd kui leidsin, lausa imestasin, kui värviline see muster on. Värvid mulle küll meeldivad ja kui mitte kodus, siis küllap mõnel tuleval palmidemaareisil võtan selle kasutusele.

Reisiostudega on sageli nii, et autentses ümbruses on nad loomulikud, aga kodus kohvrit lahti pakkides kuidagi üksikud ja imelikud.
Ostsin kunagi India-reisilt rõõmsalt kangaid, mis pole ikka veel oma kohta leidnud. Võib-olla teeks tollest punasest jõululaudlina?
Tütar omakorda tõi kangaid Aafikast, kaunid ja kokkusobivad, aga ootavad ikka veel ideevälgatust.

Mul on teinegi uus tuunika, Tallinnast kaltsukast.
Nojah, esmapilgul suurevõitu ja kuidagi vormitu.
Lühendan õige varrukaid ja õmblen vöökohale kummipaela. Jah, nüüd kõlbab küll.

3 kommenttia:

 1. Tuohan on upea, tuo ompelemasi tunika. Se on oikeastaan aika juhlava, ja sen voisi laittaa johonkin juhliinkin päälle.

  VastaaPoista
 2. Uskomattoman kaunis tunika. Ihanaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 3. Etenkin ylimmäisessä tunikassa on kiva malli. Sinun kankaat sopisi ehkä hameiksi? Ja tyttären kankaista kaks oikeenpuoleista sopis ehkä kotelomekoiksi?
  Toi vihreevalkonen neule on tosi nätti. Ihan nappiisa suunniteltu.
  Te ootte tehny mukavan näköstä piharemonttiakin.

  VastaaPoista