sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Rhombus


Pysytään edelleen pinkillä linjalla.
Lankaa ostaessa valitsemme joskus tietoisesti, mutta usein myös intuitiivisesti omia lempivärejämme. Näin on käynyt tämänkin kanssa.

Rhombus on ollut suunnitelmissani pitkään. Se, että moni on tuskaillut sen palmikkokuvion kanssa, on vain lisänyt uteliaisuuttani.
Toden totta, vaikka kuvio on yleisesti ottaen suhtkoht helppo, palmikkokierron kohdalla tarvitaan apupuikko. Minä kun en ole koskaan käyttänyt palmikon neulomisessa apupuikkoa, menin nytkin helpomman kautta.
Kuuden silmukan palmikossa olisi pitänyt olla kaksi kiertoa ja sellaisesta ei selviä ilman apupuikkoa.
Itse tein kierron oikealle näin:
Palmikon kaikki 6 silmukkaa on vasemmalla puikolla. 5.-6. silmukka siirretään työn edestä takaisin vasemmalle puikolle (ne ovat nyt ensimmäiset silmukat). Seuraavat neljä olisi pitänyt taas kiertää 2x2, mutta neuloin 1.-2. s nurin (ne olivat edellisellä kerroksella oikein) ja lopuksi 3.-4. s oikein (edellisellä nurin).
Sekavalta kuulostaa, mutta kierrekohta jää niin hyvin piiloon, että sellainen tapa on täysin toimiva.

Ehkä en tee samanlaisia toista kertaa, mutta kaunista kuviota voisi käyttää esim. pipossa.Malli: Rhombus, kirjasta Cookie A. Sukkia. Rakkaudella

Lanka: Cascade Yarns Heritage Sock Yarn (75% merino 25% nylon)

Puikot: 2,5         Menekki 81 gr

RHOMBUS
Jätkan endiselt tumeroosades värvides. Me valime ju lõnga ostes mõnikord teadlikult, aga sageli ka täiesti intuitiivselt oma lemmikvärve. Nii on ka nüüd käinud.

Rhombus-sokid on mul olnud kaua plaanis. See, et mitmed kudujad on olnud hädas selle palmikukeeruga, on ainult lisanud uudishimu.
Tõepoolest, muster on suhteliselt lihtne, aga palmikut tehes läheb vaja abivarrast. Mina pole sellist kunagi kasutanud ja valisin ka nüüd lihtsama tee. Palmik kootakse 6 silmaga (2paremp 2 pahemp 2 paremp) ja need tõstetakse ümber kaks korda. Mina tegin  palmiku paremale nii, et tõstsin vasakul vardal olevad 5.-6. s eest ümber esimesteks silmadeks. Järgmised neli silma oleks pidanud omakorda ümber tõstma nagu 2x2 palmiku puhul, aga jätsin selle tegemata, kudusin 1.-2. s pahempidi (eelmisel real olid need paremp) ja lõpuks 3.-4. s parempidi (eelmise real pahemp). Keerukoht varjas väga hästi ära valesti ehk vastupidiselt kootud silmad.

Samasuguseid sokke ma ilmselt uuesti ei teeks, aga seda kaunist mustrit võiks kasutada näiteks mütsi juures.


9 kommenttia:

 1. Ihanat sukat, sekä aiemmat värjäilyt. Siihen(kin) voi jäädä koukkuun.

  VastaaPoista
 2. Upeat, ihanan pinkit Rhombukset . Kiitos vinkistä tuon palmikonkierron suhteen. Täytyy varmaan jossakin vaiheessa ottaa Rhombukset omillekin puikoille ja kokeilla ; )

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteä väri. Luulenpa, että olen jossain vaiheessa nuokin sukat neulonut, mutta muistikuva on hämärä. Neulonkohan liikaa sukkia?

  VastaaPoista
 4. Upeat ja niin täysin samaa sävyä, kuin edellisetkin :)

  VastaaPoista
 5. Voi noita sukkia, kauniit on. Väri sekä malli. Ollaan siis saman värin pauloissa.

  VastaaPoista
 6. Niin upeat sukat. Sä oletkin niin taitava.

  VastaaPoista
 7. Ui, kuinka huikean pinkkejä vaatteita! Kiva kun on väriä elämässä. Sukkien kuviointi on todella kaunis.

  VastaaPoista