keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Vetoketjutakki/Lukuga kampsun


Vihdoin jotain valmista.
Tämä on se takki, jonka uuvuttavan hitaasta edistymisestä jossain vaiheessa valitin. En tiedä, mikä siinä tökkii, kuviohan on äärettömän helppo ja on sitä mallikin. Saattoi se tietenkin johtua 2,5 puikoista, minun käsialalle pitää valita aina suositusta ohuemmat puikot.
Takki on neulottu alhaalta ylös ja erikoisuutena vetoketju ja taskut. Jännitin langan loppumista kesken ja kun neuleen valmistuttua huojentuneena iloitsin, että lankaa jäikin vielä puolen metrin pätkä, muistin, että taskun reunathan ovat neulomatta!
Onneksi sattui kotona olemaan samansävyistä muliinilankaa, se sai nyt kelvata.

Lõpuks ometi midagi ka valmis.
Kurtsin mõni aeg tagasi selle kampsuni aeglase edenemise üle. Muster on ju tegelikult  ülilihtne ja tegumood kah. Peenikesed vardad 2,5 aitasid muidugi aeglusele kaasa, mul on lõtv kude ja valin alati peenemad vardad kui soovitatakse.
Kudusin altpoolt üles ja lihtsat mustrit on jumestamas taskud ja tõmblukk. Muretsesin kogu aeg, kas lõngast ikka piisab ja kui lõpuks kergendusega nentisin, et pool meetrit  jäi ülegi, tuli meelde, et taskuliistud on ju kudumata!
Õnneks sattus mul olema samas toonis mulineed, see ajas kuidagimoodi asja ära.Taskupussit olen muuten ommellut verkkokankaasta, tein, kuten ohjeessa suositeltiin.
Vetoketjun kiinnitän aina käsin. Olen tehnyt muutamia vetoketjutakkeja ja minusta niitä kahta, joustavaa materiaalia ja joustamatonta vetoketjua voi rohkeasti yhdistää, sitäpaitsi se tuo kivaa vaihtelua.
Lanka oli miellyttävää, minulle uutta Holst Garnia, Titityystä hankittua Highland nimistä villalankaa, joka näytti pikemminkin merseroitulta puuvillalta, oli vain pehmeämpi ja oikein helppo neuloa.

Õmblesin taskukotid võrkjast kangast., nii oli ka õpetuses soovitatud.
Tõmbluku olen alati õmmelnud käsitsi külge ja minu kogemuse põhjal võib venivat materjali ja venimatut tõmblukku julgelt koos kasutada. See toimib kenasti ja on ka vaheldus.
Lõng oli päris omapärane, tegelikult vill, aga  nägi välja ja tundus nagu mersereeritud puuvill, veidikene pehmem küll ja mõnus kududa.

Malli/Mudel: Designer Knitting spring/summere 2014 "Mesh Bomber Jacket"

Lanka/Lõng: Holst Garn Highland (80% superwash wool 20% nylon)

Puikot/Vardad: 2,5            Menekki/Kulus: 250 gr


10 kommenttia:

 1. Oi miten ihana neuletakki! Kauniin värinen lanka ja kiva kuvio ja malli - vetskarikiinnitys on vaihteeksi tosi kivannäköinen!
  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen malli! Minäkin pidän vetoketjukiinnityksistä neuleissa, se on helppokäyttöisempi kuin napit. Minulla on vain vaikeutena saada vetskari kiinnitettyä siististi ja ilman kupruja.

  VastaaPoista
 3. Sievä takki ja nuo eriväriset taskun reunat sopii hyvin pääväriin :)

  VastaaPoista
 4. Väga huvitav lõng on. Ja kampsun loomulikult ka!

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki, niin kuin siulla aina! Erityisesti ihailen vetoketjua, mie en uskaltaisi laittaa sitä, koska pelkään, etten osaa laittaa sitä kauniisti ja samalla pilaan koko neuleen.

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva. Tuo erilainen lanka tuossa taskunreunassa näyttää hyvältä, voisi olla ihan harkittukin juju :)

  VastaaPoista