lauantai 28. marraskuuta 2015

Kullankeltaisen voima/Kuldkollase jõud


Ystäväni tilasi säärystimet. Yksinkertaiset. Värin piti olla retroa, mieluiten lämpimän keltaista.
Minulla sattui olemaan sopivaa Lidlin sukkalankaa, jota käytin kaksinkertaisena.
Nopea työ, joka edes ei esittelyä kaipaa, mutta otan sen nyt puheeksi, koska koin neuloessani oikein riemastuttavia tunteita. Kaiken ilon syynä oli väri: keltainen!
Aamut ovat pimeitä ja mustia, päivät pimeitä ja harmaita, illat ... tiedättehän.

Vaikka kuulostaa huvittavalta, niin ihan oikeasti nautin itsellenikin yllätyksenä suunnattomasti keltaisella langalla neulomisesta. Kuinka piristävä, ilahduttava ja lämmin väri tähän vuodenaikaan!

Sõbranna tellis säärised. Lihtsad. Ainuke soov oli, et mingit retrovärvi, kõige meelsamini soe kollane. Mul sattus sobiv lõng kodus olema, kahekordsena andis välja õige paksuse.
Kiirelt valmiv töö, mida polekski mõtet näidata, aga võtan nüüd jutuks, sest kudumine oli mulle väga positiivne elamus. Põhjuseks oli värv: kollane!

Hommikud on mustad ja pimedad, päevad hallid ja pimedad, õhtud ... teate küll.
Jutt kõlab koomiliselt, aga olin tõesti üllatunud, kui meeldivaid emotsioone tekitas kuldkollase lõngaga kudumine. Kui optimistlik, rõõmus ja soe värv praeguse aastaaja kontrastiks!
Aloin sitten katsoa ympärille, että mitä kaikkea keltaista kodissani on. Ei paljon mitään!
Kirjahylly tietenkin on jokaisella värikäs, muutama astia ja siinä se. Vaatekaapista löytyi vain yksi pusero.
Millainen suhde teillä on keltaiseen?

Hakkasin siis kodus ringi vaatama, et mida kõike meil on kollast värvi. Ega suurt midagi. Raamaturiiul on igaühel värviline, mõned üksikud nõud ja kõik. Üks pluus riidekapis.
Kuidas te kollasesse suhtute?


Ystäväni tilasi toisetkin säärystimet. Joulunpunaiset. Niissä käytin Nalle-lankaa. Kuvio löytyi Pinterestin uumenista, oikeilla ja nurjilla silmukoilla syntyvä helppo pintakuvio, joka muistuttaa hieman palmikkoa.
Onko kodissani punaista väriä?
Sitä jo löytyy.

Sõbranna tellis teisedki säärised. Jõulupunased. Kudusin Nalle-lõngast.
Muster leidus Pinteresti sügavustest, parempidi-pahempidi silmad moodustavad reljeefse palmikutaolise mustri.
Kas meil sisustuses punast värvi on?
On juba.
7 kommenttia:

 1. Huomaan ettei kodissani ole juuri mitään keltaista, vaikka juuri se väri toisi ehkä kaikista eniten lämmintä valoa marraskuun synkkyyteen. Asiaa täytyy ruveta oitis korjaamaan. Upeita väriterapianeuleita olet taas tehnyt ja antanut sitä myös meille lukijoille.

  VastaaPoista
 2. Ihania värejä, aurinkoista ja jouluista! Keltainen väri näyttää niiiin kivalta tässä harmaudessa! Kauniita säärystimiä!

  VastaaPoista
 3. ♥niin ihania sävyjä! Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
 4. Ihanat keltaiset säärystimet! :) Minulle keltainen on ollut jo monta vuotta eniten "minun" värini. Kotonani on paljon keltaista sisustuksessa, polttelen keltaisia kynttilöitä ja pukeudun keltaiseen. Varsinkin näin loppuvuodesta tulee laiteltua keittiön pöydälle keltainen liina ja niitä keltaisia kynttilöitä. Mutta toki muinakin vuodenaikoina.

  VastaaPoista
 5. Minäkin katselin ympärilleni eikä keltaista juuri löytynyt yhtä paksua kynttilää lukuunottamatta. Se on kirkastanut päiviämme vajaan viikon verran. Punaista sen sijaan löytyy matoista alkaen. Keltaista voisi oikeastaan hankkia lisää ainakin pimeimmäksi jaksoksi. :)

  VastaaPoista
 6. Kivan väriset säärystimet. :) Puna-keltaraitaiset ovat hyvä idea harmaassa säässä ja pimeässä illassa!

  VastaaPoista
 7. Keltainen kuuluu lempivärieni joukkoon, mutta punainen on suurin inhokki, jos mistään väristä nyt voi niin sanoa oikeastaan.

  VastaaPoista