keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Minimuutto/Minikolimine


Kuten ihmisten maailmassa, niin myös minimaailmassa tapahtuu joskus isompia mullistuksia. Tästä talosta on isoäiti päättänyt muuttaa pois.
Voisi kuvitella, että mummo on kyllästynyt lasten meluun, mutta todellinen syy on aivan toinen. Isoäiti nimittäin on löytänyt kumppanin: isoisän!

Nii nagu inimeste maailmas, tehakse ka minimaailmas vahel suuremaid muutusi. Nimelt on selle nukupere  vanaema otsustanud ära kolida.
Võiks ju arvata, et  laste kära on ta ära tüüdanud, aga põhjus on siiski hoopis muus. Vanaema on leidnud endale kaaslase: vanaisa!


Isoäidillä oli poikansa talossa pieni huone, jossa hän juuri ja juuri mahtui kulkemaan.

Vanaemal oli poja majas väike toakene, kus tal oli hädavaevu ruumi ümber pöörata.Hänen huoneestaan tehtiin nyt makuuhuone.

Tema tuba sai nüüd magamistoaks.


Entinen makuuhuone sekin oli ahdas, kun siihen piti mahtua iso pianokin. Sitäpaitsi nukkuminen ja pianonsoitto - miten niitä nyt yhdistäisi!

Endine magamistuba oli ka üsna kitsas, sest suure osa võttis enda alla klaver. Pealegi magamine ja klaver - need ju ei käi kuidagi kokku.Makuuhuoneesta tuli musiikkisalonki. Äiti iloitsee siitä kovasti, hän on nimittäin  harpunsoittaja.

Magamistoast sai muusikasalong. Emal on selle üle väga hea meel, tema on nimelt harfimängija.Huoneeseen mahtuu nyt uutta rekvisiittaa. Teinkin jo löhöilysohvan ja nuottitelineen. Sohvan kangas on entisestä silkkisolmiosta. Niissä on usein nukkekotiin sopivaa pientä kaunista kuviota eikä kirpparisolmiosta tarvitse pulittaa paljon.

Toas on nüüd nii palju ruumi, et sinna võib uusi asju muretseda. Tegingi väikese diivani ja noodipuldi. Diivaniriie on muide endine siidlips. Lipsud ei maksa teise ringi poodides suurt midagi ja neis on sageli just nukumööblile sobivalt väike muster.


Isä ei anna naisväen äänien häiritä, hän rentoutuu kerros alempana lempiasennossaan lempipaikassaan.

No miten isoäidille on käynyt?

Isa ei lase end naispere häältest häirida. Tema on võtnud korrus allpool  sisse oma lemmikasendi ja süvenenud lehelugemisse.

Ja kuidas vanaemal läheb?


Hän on vähän ihmeissään.
Isoisä ei ole juuri parhaissa voimissaan, mutta kun hän kerää itsensä kasaan, luulen, että heitä odottaa onnellinen tulevaisuus. Jospa vaikka rakentaisivat oman talon!

Ta on veidi segaduses.
Vanaisa ei ole just kõige paremas vormis, aga kui ta end ühel päeval kokku võtab, arvan, et neid ootab õnnelik tulevik.
Äkki hakkavad isegi maja ehitama!


6 kommenttia:

 1. Äkkiä isoisä kuntoon että päästää seuraamaan talonrakennusta . Olet sinä aika taituri.

  VastaaPoista
 2. Juu, onhan se vaari ihan romuna, mutta iloisen näköinen kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Ikäihmisillä terveys usein romahtaa, mutta isoisä on nyt hyvässä hoidossa ja varmasti myös uusi elämä isoäidin kanssa auttaa toipumisessa. Onnea uuteen taloprojektiin!

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että tämän muuton ansiosta molemmat perheet ovat onnellisia! :)

  VastaaPoista
 5. Oo - nukkekotijuttuja - ihanaa! Suloisia tarinoita ja kauniita esineitä! Niin inspiroivia, että tekee mieli taas pitkästä aikaa ottaa omat nukkekotijututkin esille!

  VastaaPoista