lauantai 21. tammikuuta 2017

Lämmin pipo/Soe müts

Pipoja on monta ja pohjoisessa pipokausi on pitkä. Minulla on kuitenkin vain 1-2 todella lämmintä pipoa. Ensin ajattelin purkaa jonkun niistä ohuemmista ja neuloa kahta lankaa yhdistäen uusi, mutta sitten muistin, että onhan minulla sopivaa lankaa odottamassa. Aina joskus tulee ostettua yksi vyyhti tai kerä jotain arvokkaampaa lankaa, että teenpä siitä joskus pipon ja sitten se ainokainen painuu piiloon muiden kerien alle.

Mütse on palju ja põhjamaal läheb neid ka kogu aeg vaja. Sellele vaatamata on mul olnud ainult 1-2 tõeliselt sooja mütsi. Nüüd kui talv kipub korralikult hambaid näitama, mõtlesin, et harutan mõne õhema üles ja koon kahekordse lõngaga uueks. Siis tuli meelde, et tegelikult on mul juba kaua õige lõng ootamas. Kipud nimelt mõnikord ostma üheainsa kera või vihti hinnalisemat lõnga, et teen sellest kunagi mütsi ja nii ta võib  lõngakastis kauakski teiste kerade alla ununeda. Lanka, Malabrigo Rios, on kuin unelma - pehmeää, helposti neulottavaa merinoa. Kuvioon ei kannata niin värikkäässä langassa panostaa,  se ei paljonkaan näkyisi.

See lõng, Malabrigo Rios, on unelm - pehme ja väga mõnus kududa! Mustriga pole mõtet vaeva näha, ega ta palju näha ei oleks.


Lankaa oli onneksi 100 gramman vyyhti ja kaikki tuli käytettyä. Tein nimittäin piposta vuorellisen, nyt on korvat viimalta suojassa!
Silmukoita on 80, puikot 3,5 ja vuoriosassa 3,0.

Lõnga oli õnneks piisavalt - 100 grammine viht ja kasutasin kõik ära. Jätkus voodrikski peaaegu mütsi pikkuselt, nüüd on kõrvad tuule eest kaitstud!
Silmi võtsin 80, vardad olid 3,5 ja voodris 3,0.Kerrottu amaryllis aloitti kukinnan. Vielä kolme kukkaa avautumassa!

Topeltõieline amarüllis hakkas õitsema. Veel on avanemas kolm õit!

6 kommenttia:

 1. Pirteältä ja lämpimältä näyttää piposi. Teitkö piposta kokonaan kaksinkertaisen, vai neuloitko vuorin vain peittämään korvat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorista tuli melkein yhtä pitkä kui päällipuolesta.

   Poista
 2. Tuulisten päivien pelastaja! Hieno pipa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, pehmeän ja lämpöisen näköinen pipo!

  VastaaPoista
 4. Pipo on varmasti todella lämmin! Muutenkin se on kiva värilisä vaatetukseen. :)

  VastaaPoista