maanantai 2. tammikuuta 2017

Vuosikatsaus 2016/ Ülevaade 2016

En ole ollut mitenkään ahkera neuloja vuonna 2016. Kappaleittain töitä on valmistunut noin nelisenkymmentä, mikä on hyvä luku, mutta ne ovatkin enimmäkseen pieniä ja nopeita neulomuksia.
Olen vuosittain tehnyt kuvakatsauksen puseroista-takeista. Joskus on ollut jopa kymmenkunta esiteltävää. Nyt kun selailin käsityöpäiväkirjaani, ihmettelin itsekin, että viime vuonna tuli neulottua vain kolme sellaista.
Tässä ne ovat:

Eelmisel aastal ei olnud ma kuigi tubli kuduja. Tööde arv on küll päris suur, nii umbes nelikümmend, aga need on peamiselt väiksed ja kiired projektikesed.
Olen  viimastel aastatel teinud piltliku ülevaate suurematest töödest, kampsunitest-džempritest. Mõnel aastal on neid valminud lausa kümne ringis. Nüüd kui lehitsesin oma käsitööpäevikut, imestasin ise ka, et kas tõesti olen seekord saanud valmis ainult kolm tööd.
Siin nad on:


Alkuvuodesta valmistui Miranda cardigan, oikein paksu pakkassään neule.

Aasta algul kudusin jämedast lõngast sooja Miranda cardigani.


Rotation-neuletta olen pitänyt paljon. Se on neulottu Dropsin Baby Silk langasta ja on sen verran ohut ja mukava ihoa vasten, että pystyy pitämään kesälläkin.

Rotation-džemprit olen kandnud palju. Kudusin selle Dropsi Baby Silk lõngast, mis on sobivalt peen ja mittekõditav, nii et võib suveõhtutelgi selga panna.


Siri oli näistä kolmesta haastavin ja se on tämän hetken lempitakkini.
 Kaikki kolme on neulottu ylhäältä alas ja kaikissa olen tehnyt ohjeisiin joitakin omia muutoksia-lisäyksiä.

Siri oli neist kolmest keerulisim ja on praegu küll mu lemmikkampsun.
Kõik kampsunid on kootud ülevalt alla ja olen teinud kõigis enda maitse järgi mõningaid muudatusi.


Joulun alla syntyi huovutettuja tossuja-lapasia, joista suurin osa on mennyt eteenpäin.


Jõulude eel tegin mõne paari vilditud susse-kindaid ja peaaegu kõik need on edasi antud.Neulomusten määrää kasvattivat minineuleet. Vaikka siinä lankaa ei kulu juuri nimeksikään ja painoa on vain muutama gramma, niin eivät ne neuleet  valmistu aina yhdessä illassa.

Lankaostoksetkin vähenivät - 2650 grammaa viime vuonna. (Vertailun vuoksi mainitsen, että 2013 olen ostanut yli 7 kiloa! Mitä mulla olikaan mielessä?)
Lankaa sain kulutettua 5340 grammaa eli olen erittäin kiitettävästi plussalla.

Uudelle vuodelle on tapana tehdä lupauksia. Muistaakseni lupasin vuonna 2016 jatkaa ahkerasti hyväntekeväisyyssukkien neulomista, mutta niiden määrä jäikin pieneksi. Jatketaan siis sitä lupausta tänä vuonna.
Kaksi sukkaparia onkin kesken, sen lisäksi aikoja sitten aloitettu neliöpeitto ja mekko. Näillä mennään: tervetuloa käsityövuosi 2017!

Käsitööde arvu kasvatasid minikudumid. Kuigi neile kulub lõnga ainult mõni meeter ja kaal on kah paar grammi, peab ütlema, et vahel on nende kallal nikerdamist rohkem kui üheks õhtuks.

Lõngaostusid suutsin kenasti vähendada - 2650 grammi. (Mainin võrdluseks, et 2013.aastal olen ostnud üle 7 kilo lõnga! Mis mu peas küll toimus?)
Kulutasin lõnga 5340 grammi ehk olen eriti positiivselt plussis.

Uueks aastaks on kombeks anda lubadusi. Aasta tagasi lubasin, et jätkan innukalt heategevussokkide kudumist, aga tegelikult sain tehtud ainult mõne üksiku paari. Jätkame siis selle lubadusega ka käesoleval aastal.
Mul ongi kaks paari sokke pooleli, lisaks ammu alustatud heegeldatud tekk ja kleit. Siin ongi hea algus uuele aastale: tere tulemast käsitööaasta 2017!

10 kommenttia:

 1. Hyvä neulevuosihan sinulla on ollut! Ihania neuleita kaikki!

  VastaaPoista
 2. Hieno neulevuosi. :) Joulunpunaiset huovutetut rukkaset ovat hyvin suloiset!

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuossa on ihan riittämiin ollut tekemistä! Minustakin tuo Siri on ehkä kaikkein ihanin. Ja nuo minineuleet on aivan mahtavia. Varmasti niissä on aikamoinen työ juuri pienuutensa takia.

  VastaaPoista
 4. Head uut käsitöö-aastat! :)

  VastaaPoista
 5. Töökas aasta olnud! Nobedaid vardaid ja lennukaid ideid uueks aastaks!

  VastaaPoista
 6. Hyvää neulevuotta 2017!
  Miekin olen ihmetellyt, että en viime vuonna neulonut mitään suurempaa. Tänä vuonna aijon korjata tilanteen.
  Muuten, vasemmanpuoleinen nukkesi on aivan Eeva-ystäväni näköinen =)

  VastaaPoista
 7. Has tejido preciosidades, y la ropa de los muñecos mini es ¡perfecta! Me encantará ver mas de tus trabajos en 2017. Un beso

  VastaaPoista