maanantai 26. joulukuuta 2016

Toisenlainen joulu/Teistmoodi jõulud


Olemme usein viettäneet "toisenlaista joulua". On ollut raskaimmista raskain joulu ja on ollut jouluja paahtavassa auringossa valtamerien rannoilla tai joulusta piittamattomien miljoonakaupunkien vilskeessä.
Yksin vietetty joulu ei ole välttämättä yksinäistä ja joulu ihmisten keskellä voi olla joskus painajainen.

Oleme veetnud tihti "teistsugused jõulud". On olnud raskematest raskeim jõulupüha ja on olnud jõule ookeani ääres põletavas päikeses või jõulupühadesse täie ükskõiksusega suhtuvate suurlinnade melus.
Üksi veedetud jõulud ei pruugi olla üksildased, mõnele hoopis jõulud inimeste hulgas võivad olla painajalikud.Kaukana ovat joulut, joihin latasin liikaa odotuksia. En murehdi sitä, että joulu on niin nopeasti ohi. Joulussa ei ole mitään vikaa, mutta omassa asennoitumisessa voi olla.

Möödas on need ajad, kui seadsin jõulule liigseid ootusi. Enam ei kurda ka selle üle, et pühad saavad kiirelt läbi.
Jõuludes pole midagi viga, vead on oma hoiakutes.Perinteet ovat tärkeitä, mutta yhtä tärkeä on uskaltaa niitä kyseenalaistaa, uudistaa ja rikkoa.

Traditsioonid on tähtsad, aga sama tähtis on uuendada ja muuta seda, mis pole enda jaoks oluline.


Poikamme laski, että perheemme on ollut viimeksi yhdessä joulua viettämässä 7-8 vuotta sitten.
Tänä vuonna saavuimme reissusta sopivasti aaton aattona. Ehdimme käydä sekä ruokakaupassa että paketoida pienet lahjat. Perhe oli yhdessä. Teimme itsellemme hyvän joulun, taas kerran.

Poeg arvutas välja, et eelmised perejõulud olid meil 7-8 aastat tagasi. Sel aastal tulime reisilt päev enne jõululaupäeva. Jõudsime kenasti käia nii toidupoes kui pakkida ära väiksed kingitused. Pere oli koos. Tegime endale head jõulud. Taas kord.

Kuvat ovat Teneriffalta Puerto de la Cruzista, La Orotavasta ja Teideltä.

Pildid on Teneriffelt Puerto de la Cruzist, la Orotavast ja Teidelt.2 kommenttia:

  1. Kukin viettää joulun omalla tavallaan. Juhla jää mieleen, kun siinä on jokin uusi juttu.
    Kauniita matkakuvia jälleen.

    VastaaPoista