maanantai 5. joulukuuta 2016

Tuomo-lapaset/Tuomo kindad
Neuloin Tiina Kaarelan Puikkomaisterin lapaskirjasta toiset käsineet: Tuomo-lapaset. (Ensimmäiset olivat Allisonit).  Mallissa viehätti graafisuus, mutta ilmeisesti värivalinnasta johtuen omat lapaset eivät näytä yhtään niin graafisilta. Harmaa sävy häivyttää liikaa, musta olisi tietenkin tullut paremmin esiin.
No kuitenkin, lapaset ovat toivottavasti todella lämpimät, kun koko ajan oli käytössä kolme lankaa. Piti olla tosi tarkkaavainen, että kaikki langanjuoksut huomaisi. Kuvio on siinä hankala, että jatkuvasti on pitkiä langanjuoksuja. Tein joitakin omia muutoksia: kärjet ja peukalot kahdella langalla, peukaloitahan palelee usein eniten.
Kuvista näkee, että jälki ei ole kastelun jälkeenkään tasaista enkä muista, milloin olisin viimeksi neulonut kolmella langalla yhtä aikaa jokaisella kerroksella.
Joulupukki tietää, minne lapaset pitää viedä.

Kudusin Tiina Kaarela kindaraamatust "Puikkomaisterin lapaskirja" teised kindad. (Esimesed olid Allisonid.) Mulle meeldis graafiline muster, aga oma kinnastes see ei hakka nii hästi silma. Hall värv on ilmselt liiga kahvatu, oleks pidanud mustaga asendama.
Noh, sellest hoolimata kinnaste tähtsaim omadus on see, et nad on loodetavasti hästi soojad, ikkagi kolm lõnga üheskoos jooksmas. Muster ise ei ole kuigi mõnus kududa, sest lõngajooksud on kogu aeg pikad ja nende sättimine vajas pidevat tähelepanu. Tegin mõned muutused: kudusin kindaotsad ja pöidlad kahe värviga, pöidlad kipuvad ju eriti kergesti külmetama.
Piltidelgi on näha, et tulemus pole tasane, kastsin küll kindad märjaks. Ega ma ei mäletagi, millal viimati olen kolme lõngaga niiviisi igal real kudunud.

Jõuluvana teab, kuhu kindad tuleb viia.Siitä syntyi innostus neuloa toisetkin miesten lapaset. Vaihdoin puikkokoon pienempään - 1,5 ja kaksi väriä saa tällä kertaa riittää. Valitsin perinteisen mallin ja jo nyt pidän näistä käsineistä paljon enemmän, toivottavasti valmistuvat nekin ajoissa.

See jõuproov tekitas tahtmise kududa teisedki meestekindad. Valisin peenemad vardad - 1,5 ja kahest värvist seekord piisab. Mustrit otsides pöördusin traditsioonilise poole ja tegelikult meeldivad mulle need kindad juba praegu palju rohkem. Loodetavast saan õigeks ajaks valmis.


8 kommenttia:

 1. Mukavan utuisen näköiset ovat, ei haittaa, vaikka ei ole paljon kontrastia :)

  VastaaPoista
 2. Nätit lapaset kummatkin, kauniit talvisen huurteiset värit!

  VastaaPoista
 3. Rauhallisen talvisen väriset lapaset, tosi kivat! Ja seuraavatkin näyttävät hienoilta.

  VastaaPoista
 4. Nätit tuli, nuo värit tekee lapasista rauhalliset. Ja kolmen värin kierrokset tekee varmasti lämpimätkin! :)

  VastaaPoista
 5. Hienot lapaset!
  Mukavaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 6. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

  VastaaPoista