maanantai 10. heinäkuuta 2017

Kesätakki/SuvekampsunKaappeihin on kertynyt yksittäisiä ja puolikkaita huivilankoja. Niissä on monesti ihana koostumus: merinoa, silkkiä, puuvillaa. Takkikokoelmastani puuttui vielä pitkä ohut kesätakki ja näin siis päätin ottaa huivilangat käyttöön.
Varsinaista ohjetta ei ollut. Oikeastaan yritin seurata yhtä, mutta jouduin menemään pian omille teilleni. Sekä siitä että käsialastani johtuen kauluksesta tuli liian leveä ja syvä varsinkin selkäpuolella ja etureunastä venähtänyt. Monta kertaa aioin jättää asian kesken, mutta langat ja värit itse käskivät jatkamaan.

Kappidesse kipub aeg-ajalt kogunema üksikuid või poolikuid rätikulõngu, tihtipeale veel mõnusa koostisega: siidi, merinot, puuvilla. Olin mõnda aega pidanud plaani kududa üks pikk ja õhuke suvekampsun ja siia need lõngad nüüd ära kulusid.
Õpetust õieti polnud. Tegelikult proovisin ühe järgi alustada, aga valisin õige pea oma tee. Olin peagi probleemide ees: kaelus venis suureks ja seda eriti seljapoolt ja kinniseäär lainetas, kuna mu algussilmused on liiga lõdvad. Proovisin küll vormi hoida, aga rahule siiski ei jäänud. Mõtlesin mitu korda pooleli jättä, värvid ja lõngad ise käskisid siiski edasi minna.


Kaikkia raitoja neuloin niin pitkälle kuin lankaa riitti. Oli muuten aika sotkuista hommaa, kun yhtä aikaa oli neulottava hihojakin. Sinistä lankaa oli eniten, siitä neuloin lopuksi muutaman rivin kaulusta, selättäen näin leveysongelman. Pysyin myös aikomuksessani käyttää vain kotoa löytyviä lankoja.
Reunasilmukoiden aaltoilun ratkaisin joustavalla nauhalla (ompelin käsin) ja neppareilla.
Tuli ihanantuntuinen takki ja ainakin vielä istuu kohtuullisen hyvin.

Kudusin igat triipu nii palju kui lõnga jätkus. Samal ajal kudusin ka varrukaid, nii et vahepeal oli käes üks suur susipusa. Sinist lõnga oli ainsana palju, sellega kudusin lõpuks mõne rea kaelusesse juurde ja lahendasin nõnda laiuseprobleemi. Ka see plaan pidas, et ühtki lõnga juurde ei ostnud.
Esiserva õmblesin käsitsi veniva trikoopaela ja nööpide rolli täidavad trukid. Tulemus sai üllatavalt mõnus, eks näe, kaua ta vormis püsib.Takki on neulottu ylhäältä alas ja lankoina on  Hjertegarn Wool Silk, Dye For Yarn Tussah Silk, Holst Garn Goast ja  Schachenmayr Fine Wool. Käytin 4,0 puikkoja ja painoa tuli ei sen enempää kuin 174 gr.

Kampsun on kootud ülevalt alla nr 4,0 varrastega. Lõngad olid  Hjertegarn Wool Silk, Dye For Yarn Tussah Silk, Holst Garn Goast ja Schachenmayr Fine Wool. Kaalub õnneks kõigest 174 grammi.
On se kesä kyllä ihana aika! Kuistille mahtuu viileän sään neulenurkkaus.

Küll suvi on ilus aeg! Jahedamal hetkel mahub kudumisnurk enam-vähem verandale.

10 kommenttia:

 1. Kaunis neuletakki, kiva malli ja niin ihanat värit!

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kesäinen idylli sinulla siellä onkaan. Tosi kauniita kuvia ja takkisi on aivan ihana. Mahtavat värit ja kaunis malli !

  VastaaPoista
 3. Ilus praktiline kardigan. Sellist on kindlasti lihtne muu rõivaga kokku sobitada.

  VastaaPoista
 4. Kiva idea käyttää langan loppuja. Nepparikiinnitys on myös hyvä. Kaunis villatakki.

  VastaaPoista
 5. Tosi ihanan näköinen takki! Varmasti mukava pitää päällä, näyttää niin pehmeältä ja mukautuvalta.

  VastaaPoista
 6. Kaunis takki, juuri sellaisen näköinen kuin kesätakin tuleekin olla! Tänä kesänä on ollutkin niin viileää, että takilla on varmasti käyttöä.

  VastaaPoista
 7. Todella nätti takki tuli! Värit sopii kauniisti yhteen! :)

  VastaaPoista
 8. Hienosti tehty! Toivotan lämpimiä päiviä loppukesälle!

  VastaaPoista
 9. Kaunis takki! Näyttää ihanan pehmeältä ja ohuelta, mutta kuitenkin lämpimältä- =)

  VastaaPoista