sunnuntai 20. elokuuta 2017

Ventspils ja Kolka


Latvian reissun seuraava kohde oli Ventspils - noin 40 000 asukan kaupunki Itämeren rannalla. Sisääntulo kaupunkiin oli vaikuttava, tällä tavalla huoliteltua lehmuskujaa en ole nähnyt missään.

Reis jätkus Kuldigast Ventspilsi suunas. Vastuvõtt oli ülev - sellist pärnadealleed pole mujal näinud!


Ventspils on tunnettu mm. lehmistään. Kansainvälisen taideprojektin jäljiltään kaupungin eri paikoissa kohtaa värikkäitä lehmäpatsaita. Tuo ensimmäinen kuva, joka on muuten aika valtava, on napattu Latvia Travelin sivuilta. Rannassa nimittäin oli niin kova hiekkamyrsky, että katselimme lehmää ainoastaan kauempaa.

Ventspils oma 40 000 elanikuga on kogunud tuntust mh. lehmadega. Rahvusvahelise kunstiprojekti tulemusena kohtab linna eri paikades kirevaid lehmaskulptuure.
See esimesel pildil olev on muide tõeliselt kõrge. Foto on Latvia Traveli leheküljelt. Lehm oli rannas küll kaugele näha, aga juhtus olema nii tuuline päev, et liivakeerised ei innustanud seekord loomakest  paitama.
Kaupunki itse on arkkitehtuuriltaan hyvin viehättävä. Vanhakaupunki muistuttaa hieman Tarttoa.Nostat katseen ja aina näet edessäsi mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Linn ise on huvitava arhitektuuriga, meenutades kohati Tartut. Igasugu pilkupüüdvaid detaile hakkab silma igal sammul.Ja ne ovet...

Ja jälle uksed...


...ikkunat

...ja aknad.


Päivän tavoitteena oli Kolkan niemi.

Päeva haripunktiks oli Kolka neem.
Kolkan niemi on kahden meren, Itämeren ja Riian lahden kohtaamispaikka. Se on paikka, jossa aallot kohtaavat, muodostaen voimakkaita pyörteitä. Voi vain aavistaa, kuinka vaarallinen tuo paikka on ollut aikojen saatossa merenkululle.

Kolka neem või nina on kahe mere, Läänemere ja Riia lahe kohtumispaik. Kahest suunast tulevad lained põrkuvad siin kokku ja vaatepilt on võimas.
Võib vaid aimata, kui palju laevahukke see rand on näinud.
Yöpymispaikkamme oli pari kilometria niemeltä Kolkan kylässä, lähellä merta sekin. Illaksi tuuli tyyntyi.

Ööbisime rannast paari kilomeetri kaugusel Kolka külas. See koht on ka mere ääres ja õhtuks tuul vaibus.Paluumatkalla poikettiin Riian kaupungissa. Miehelleni on lounas Lido-ravintolassa aina Riian reissujen kohokohta enkä tosiaan minäkään vastustanut.
Tässä näkyy pieni osa leivoksista ja voi niitä hintoja...!

Tagasiteel tegime väikse peatuse Riias. Lõunasöök "Lidos" kuulub mu mehe lemmikatraktsioonide hulka ja ega ma ka vastu ei olnud. 
Oh neid koogikesi ja oh neid hindu...!4 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä ja paikkoja! Riiassa on tullut käytyä useammankin kerran, mutta kannattaa totta tosiaan katsahtaa kauemmaskin Latvian pikkukaupunkeihin... :)

    VastaaPoista
  2. Oih miten kauniita kuvia, maisemia ja tunnelmaa. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Olisipa siellä paljon kivaa nähtävää...

    VastaaPoista