tiistai 2. tammikuuta 2018

Lyhyt katsaus vuoteen 2017/Põgus tagasivaade aastale 2017Katsaukseni vuoteen 2017 kertoo selkeästi, etten ollut yhtä aktiivinen neuloja kun muutamana aikaisempana vuonna. Tärkein syy siihen on käytännöllinen - en tarvitse lisää sukkia tai takkeja eikä kyllä  muutakaan. Toinen syy saattaa olla toinen käsityöharrastukseni - nukkekodit. Nukkekotipuuhastelu vaan vei enemmän vapaa-aikaani kuin neulepuikot.

Olen minä jotain tehnytkin. Tässä on kooste isommista käsitöistäni, puseroista-takeista:

Minu tagasivaade läinud aastale räägib selget keelt, et olen üsna vähe pühendunud käsitöödele. Peamine põhjus on ehk see, et kõike on juba nii palju, et ei ole motivatsiooni kududa jälle uus müts või sokipaar või kampsun või midagi muud. On teinegi põhjus, nimelt käsitööde jaoks  näpistatud aeg on sagedamini kulunud mu teisele hobile - nukumajade meisterdamisele.

Midagi olen ikka teinud. Siin on näha minu suuremad kudumid, kampsunid-džemprid:


Suurin saavutukseni oli alkuvuonna valmistunut ja 3,5 kuukauden ahertelun vaatinut neulemekko - alpakka-ja mohairisekoitteinen lämmin neulomus, joka on jopa monta kertaa ollut päällä.

Aasta algul sai valmis mu suurim saavutus - alpaka- ja mohäärisegu soe kleit, mille kallal nägin vaeva kolm ja pool kuud. Võin öelda, et olen teda ka mitmeid kordi selga pannud.


Olin ostanut hiljattain Jennifer Woodin Refined knits-kirjan aikomuksena neuloa siitä ainakin 3-4 puseroa. Victoria pullover syntyi nokkoslangasta.

Olin hiljaaegu ostnud ilusa kudumisraamatu Jennifer Woodi "Refined knits" ja kindel plaan oli (ja on) kududa sellest vähemalt 3-4 mustrit. Victoria pullover sündis nõgeselõngast.


Sitten tuli kesä ja jäännöslangat muotoutuivat ohueksi kesätakiksi.

Siis tuli suvi ja õhuke lõngajääkidest suvekampsun.


Toinen kesällä syntynyt neule.

Suvel jõudsin teha teisegi kampsuni.


Talven tuloon valmistuttiin Stephen Westillä - muunnelmani Askews Me Sweaterista pakkasta ei pelkää!

Vuosi oli sukkapainotteinen, yhteensä 15 paria, aikamoinen tulos minulta! Onneksi melkein kaikki ovat jo matkustaneet muualle eli voin hyvällä omallatunnolla ottaa ohjelmaani uusia sukkapareja.


Talve vastu hakkasin valmistuma Stephen Westi abil - Askews Me Sweater külma ei karda!

Kõige rohkem olen kudunud sokke, kogunisti 15 paari, mis on minu puhul märkimisväärne tulemus. Õnneks on nad peaaegu kõik läinud mööda maailma rändama, nii et võin selle aasta programmi võtta uued sokipaarid.
Mitä muuta uusi käsityövuosi voisi tuoda mukanaan? Eletään tilanteiden mukaan, ilman suuria suunnitelmia. No joo,  yksi neuletakki on juuri päässyt puikoilta ja samana iltana piti aloittaa uusi... Siitä on suunta vain eteenpäin!

Tässä vielä itselleni tärkeitä lukuja: kulutin vuodessa lankaa 3418 gr ja ostin lisää 2475 gr. Langankulutukseni on siis 943 gr plussalla ja sitä linjaa on pakko jatkaa.


Mida muud uus käsitööaasta võiks pakkuda? Suuri plaane ei tee, elame tunde järgi, aga nojah, üks kampsun sai just valmis ja samal õhtul alustasin järgmisega... Suund on niisiis otse edasi!

Lõpuks panen veel kirja mu enda jaoks tähtsad numbrid: kulutasin aastal 2017 ära 3418 grammi lõnga ja ostsin juurde 2475 gr. See tähendab, et kulutus on 943 grammi võrra suurem. Ja seda suunda ma pean hoidma.7 kommenttia:

 1. Upeita neuleita :) Itse joskus neuloin mekkoja ja villapaitoja niin paljon, että en juurikaan ole sen jälkeen puikkoihin koskenut. Ehkä jossain vaiheessa innostun taas asiasta :)

  VastaaPoista
 2. Upeita neuleita! Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä minun mielestä olet ollut todella ahkera! Vihreä pakkasneule on ehdoton suosikkini!

  VastaaPoista
 4. Hienoja neuleita! Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Kauniita neuleita olet tehnyt.

  Hyvää alkanutts vuotta!

  VastaaPoista
 6. Upea saldo on sinullakin ja aina niin kauniita neuleita!
  Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista