sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Leluja/Mänguasjad

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi neulonut tai virkannut leluja. Nyt kun oli mahdollisuus osallistua eräseen hyväntekeväisyysprojektiin, lähdin mielelläni mukaan.

Sellest on väga palju aega, kui olen ise teinud mänguasju. Märkasin hiljuti üleskutset teha kaisuloomi turvakodu lastele ja see pani muidugi mõtted keerlema ja sõrmed sügelema.
Selailin vanhoja käsityölehtiä ja valitsin niistä hiiriohjeen. Isomman hiiren virkkasin osittain ohjetta seuraten ja pienemmän tein ns. tunteen mukaan.

Lehitsesin vanu käsitööajakirju ja leidsin heegeldatud hiire õpetuse. Suurema hiire tegin enam-vähem juhiste järgi ja väiksema omast peast talle seltsiks.
Viimeksi neuloin leluja monta vuotta sitten. Ne kirjavat kaverit on neulottu virolaisen neuletaiteilijan Anu Raudin ohjeiden mukaan. Hän on kehottanut neulomaan leluihin mm. kotipaikan lapaskirjoja tai muita perinteisia neulekuvioita, mikä on mielestäni aivan upea idea!
Näitä leluja olen jakanut ystäväpiirissäni ja annan tästäkin kokoelmasta osan eteenpäin - varmasti tulen neulomaan uusiakin.

Anu Raua nimi on igale eestlasele tuttav. Olin kunagi nii vaimustatud tema loomakestest, et kudusin neid suure portsu ja jagasin sõpradele-tuttavatele laiali. Mõned on jäänud veel enda sahtlitesse ja annan neistki nüüd osa edasi. Selliseid värvilisi tegelasi on nii tore kududa, et küllap neid tekib aja jooksul jälle juurde.


14 kommenttia:

 1. Ei olekaan mieleeni tullut että leluja voisi kirjoneuleenakin tehdä. Mäyräkoira ja possu oikeita katseen vangitsijoita.

  VastaaPoista
 2. Ihania!
  Muistan hyvin lapsuudestani Tätini neulomat pitkulaiset raidalliset kissat ja koirat. Kirjoneleisina hauska idea, pitäisikö ottaa kesäkässyksi mökkikissa... ;o)

  VastaaPoista
 3. Kivoja leluja! Varsinkin nuo kirjoneuleiset.

  VastaaPoista
 4. Ihania leluja kaikki, mutta erityisesti nuo kirjoneuleiset. Pannaanpa idea korvan taakse, jos vaikkapa seuraavissa leluissa tpteuttaisin.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja leluja ja tuo mäyräkoira on valloittava :)

  VastaaPoista
 6. Ihania pehmoja kaikki, kiva idea tuo kirjoneule :)

  VastaaPoista
 7. Voi kun ovat ihania. Mukava kun osallsitut keräykseen. :)

  VastaaPoista
 8. Onpa ihania! Olen heikkona pehmoleluihin, vaikka olen täti-iässä. Löytyykö mäyräkoiraan ohjetta jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, ohjeita on aikoinaan ollut vironkielisissä käsityölehdissä...

   Poista
  2. itte tein dropsin ohjeella kivan mäyräkoiran: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=8169&cid=11

   Poista
 9. Todella suloisia! Ja on tosi hyvä idea kokeilla eri kuvioita niihin! :)

  VastaaPoista
 10. Vahvad mänguasjad!
  Anu Raua raamat meeldib mulle ka, olen sealt ühe rebase teinud ja kindlasti teen midagi veel.

  VastaaPoista
 11. Hei ,lelusi ovat täällä minun luona ja ovatkin tosi hienoja.Tuo kirjoneule leussa on hieno idea. Vois kyllä omalle sohvellkin jonkun tommosen kirjoneulekisulin tehdä. Kiitos kun osallistut. Teen vasta lauantaina postauksen missä on kuvat kaikista lopuista leuista. Suoritan myös arvonnan silloin. Jokaisesta lelusta olet myös ansainnut yhden arvan. :) Maanantaina vien lelut Ensi-ja turvakodille .

  VastaaPoista