perjantai 6. huhtikuuta 2018

Levottomat värit/Rahutud värvid


Jokaisella meistä on värimieltymyksemme ja omat mielipitemme siitä, mitkä värit natsaavat yhteen ja mitkä ei.
Ostin kerran Regian sitä kuuluisaa Arnen ja Carlosin sukkalankaa. Tarjolla oli kolmea vaihtoehtoa ja valitsin epäilevin mielin sini-punasävyiset kerät, hyvä tarjous kun sattui silloin olemaan. En ymmärtänyt alkuunkaan, miksi niihin ihan kivoihin sinivihreän sävyihin on yhdistetty punaista, mutta neuloessa sen vasta näkee, miten ne keskenään toimivat.
Varmuuden vuoksi sekoitin sen langan kanssa yhteen vielä toisen pätkävärjätyn langan, aikoja sitten ostetun Tico-ticon.

Igaühel meist on oma maitse ja arusaam sellest, millised värvid sobivad kokku ja millised mitte.
Ostsin kord Regia sokilõnga, seda kuulsat Arne ja Carlosi nimelist. Valida oli kolm varianti ja võtsin veidi kõhklevalt need sinipunased kerad, kuidas sa ikka mööda kõnnid kui hea allahindlus vastu vaatab. Siniste toonide vastu polnud mul midagi, aga punased jooned häirisid algusest peale. 
Noh, eks me näe, kui kuduma hakkame. Olin siiski nii ebakindel, et otsustasin võtta selle lõnga kõrvale veel teise kirju, kunagi ammu ostetud Novita Tico-tico.Ei olisi kannattanut. Sukista tuli aivan karmean sävyiset, mutta tyhmyydessäni neuloin ne kuitenkin valmiiksi. Kuvittelin piilottavani ne kumisaappaisiin marjametsäsukiksi.
 Värisotkua hetken aikaa katsellessani tein nopean ja helpon päätöksen: kaikki purkuun!

Ei oleks tasunud! Tulemus oli absoluutselt jube, aga mina rumal kudusin sokid ikka valmis. Mõtlesin võtta metsasokkideks, kummiku sees ju keegi ei näe. Kui ma olin neid natuke aega käes keerutanud, sündis väga kiire otsus: üles harutada!Jätin Tico-ticot sivuun ja otin Regian kaveriksi punaisen Fabelin. Tällaisen tuloksen silmä suostuu hyväksymään.

Jätsin Tico-tico kõrvale ja sobitasin Regiaga kokku Dropsi punase sokilõnga Fabeli. Kohe teine lugu, sellega silm juba lepib.


Tico-ticotkin pääsivät seuraavalle kierrokselle, tällä kertaa sinisten Fabeleiden kanssa.
Kyllä sukille pitää olla muutakin käyttöä, kuin laittaa ne häpeämään  marjametsäkumisaappaisiin.

Tico-tico pääses ka uuele ringile, nüüd koos siniste Fabelitega.
Pole ju mõtet selleks sokke kududa, et  nad siis  marjametsa kummikutesse häbenema peita.


8 kommenttia:

 1. Uus variant on tõesti parem! Ilusad erksad ja pilkupüüdvad!

  VastaaPoista
 2. Täytyy myöntää, että jälkimmäisissä sukissa on huomattavasti paremmin silmään sopivat värisävyt, mutta en ehkä olisi ensimmäisiäkään purkanut :)

  VastaaPoista
 3. Kokeilujen kautta onnistuneeseen tulokseen! :) Sehän on jännää tekemisessä, että kokeilun tulos voi olla odottamattoman hieno ja jos ei, aina voi purkaa...

  VastaaPoista
 4. Hyviä tarjoukisa ja houkuttelevia esittelyjä on vaikea vastustaa. Värisilmä harjaantuu vuosien saatossa. Hyvä yhdistelmä toimii, saappaissakin.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä tuli kivan näköiset sukat tuolla jälkimmäisellä yrityksellä.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän nuo ensimmäiset olivat melko levottomat, mutta minä en olisi tainnut silti purkaa niitä. Purkaminen on tylsää :D Kahdet jälkimmäiset ovat kyllä kivoja.

  VastaaPoista
 7. Väga rõõmsad, värvikad, pilku püüdvad!

  VastaaPoista
 8. Vai menit sinä purkamaan hyvät sukat :) no kyllä jäkimmäisistä tulikin kauniit <3

  VastaaPoista