sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kuura


Kuuransävyisestä neuleesta piti tulla juhlapusero. Aioin tehdä siihen täyspitkät hihat ohuesta mohairlangasta. Vartalonosa on paksummasta langasta. Epäilin kuitenkin, että niin poikkeavat neulepinnat tulevat olemaan häiritsevässä ristiriidassa ja teinkin hihat kaksinkertaisesta mohairista.
Lopputulos ei ole varsinaisesti juhlava, mutta ehkä sellaisena on puserolle enemmän käyttöä.Molemmat ovat ylellisen tuntuisia Rowanin lankoja, mukavia ja helppoja neuloa. Frost on alpaka-viskoosisekoite ja täytyy sanoa, että alpakan pehmeys ja pörröisyys näkyy ja tuntuu siinä aika voimakkaasti. Kidsilk Haze ei paljoa esittelyä kaipaa.


Malli: oma
Lanka: Rowan Frost (80% viscose 20% alpaca), menekki n. 240 gr
           Rowan Kidsilk Haze (70% super kid mohair 30% silk), menekki kaksinkertaisena 50 gr
Puikot: 4,5

HÄRMATISE TOONIDES: Kavatsesin kududa piduliku pluusi. Varrukad pidid tulema peenikesest mohäärist. Hakkasin siiski kahtlema, kas kaks nii erineva jämedusega lõnga ei moodusta liiga häirivat kontrasti ja tegingi siis varrukad kahekordsest mohäärist. Tulemus ei ole kuigi pidulik, aga usun, et sellisena on rohkem kasutamisvõimalusi.
Mõlemad lõngad on luksuslikud (ka hinna poolest, aga õnneks kulus üsna vähe) Rowani lõngad, mõnusad ja head kududa. Alpaca pehme kohevus tuleb üsna märgatavalt esile. Kidsilk Haze ei vaja isegi reklaami.

6 kommenttia:

 1. I H A N A !
  Tuo olisi ollut liian tavallinen jos olisit samasta langasta hihat tehnyt.
  Nyt siinä on "se jokin" kun tuo kaulus vielä yhdistää myös hihat !

  VastaaPoista
 2. Kaunis pusero! Kelpaa juhliinkin!

  VastaaPoista
 3. Vauts, tyylikkään näköinen ja kaulus on ihan superia.

  VastaaPoista
 4. Pusero on oikein kaunis. Pidän kovasti noista maanläheisistä väreistä!

  VastaaPoista
 5. Kertakaikkiaan on kaunis pusero. Upeasti tehty kauluskin. Sopii sinulle kun olet niin ihanan hoikka.

  VastaaPoista