sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Valkoisena

Mummolasta pelastettu tuolivanhus on ansainnut paremman kohtalon.


Hionnan jälkeen varmistui, että kaikkia tahroja ei saakaan pois, pinta oli siis maalattava. Ensin ajattelin, että  lopuksi hion joistakin kohdista maalia pois vanhan ilmeen antamiseksi, mutten sitten raaskinutkaan. Kyllä aika sen patinoi.
Kangas on Virosta, Abakhanista.Vanaema juurest päästetud toolivanake on ära teeninud parema tuleviku. Lakki maha lihvides selgus, et kõiki plekke ei õnnestu eemaldada, ei muud, kui pintsel kätte ja värv peale. Algul mõtlesin värvi mõnest kohast maha lihvida, et näeks vana välja, aga ei raatsinud. Küll aeg teeb oma töö! Katteriie on Abakhanist.

Olin jo pitkään etsinyt vanhoille valokuville sopivia kehyksiä. Nämä osuivat ihan nappiin!Kuvassa näkyvä pikkutyttö on mieheni vuonna 1900 Pietarissa syntynyt isoäitinsä. Hän joutui vauraan perheen lapsena pakenemaan vallankumouksen alta äitinsä kanssa Viroon, jossa alkoikin täysin uusi elämä.

Toisessa kuvassa on hänen äitinsä. Sitä emme tiedä, milloin kuva on otettu.Olin otsinud kaua vanadele fotodele sobivaid raame. Lõpuks näkkas! Väike tüdruk pildil on mu mehe 1900.aastal Peterburis sündinud vanaema. Jõuka pere lapsena pidi ta koos emaga põgenema revolutsiooni eest Eestisse.  Seal algas hoopis teistsugune elu.
Teisel fotol on tema ema. Seda me ei tea, millal pilt võetud on.

Isäinpäivän sää on meillä synkkä ja sateinen.
Isadepäeva ilm on meil sünge ja vihmane.


6 kommenttia:

 1. Voi että.... ei tuota tuolia samaksi uskoisi. Mahtavaa kun annoit sille uuden elämän, ja millaisen, tosi upean :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tunnelma kuvissasi ja tuolista tuli niin upea!

  VastaaPoista
 3. Upea tuoli! Taas näkee, että vanhaa ei kannata heittää pois.

  Ihania nuo vanhat valokuvat. Mie vein pari päivää sitten teetettäväksi isovanhempieni kihlakuvan, joka on otettu 20-luvun alussa Viipurissa.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuoli ja ihanat nuo vanhat valokuvat.

  VastaaPoista
 5. Eksyin tänne pitkästä aikaa. Ja olethan tehnyt upean tuolin "tuolivanhuksesta" :)

  VastaaPoista