sunnuntai 11. elokuuta 2013

Arvonta!

Uusi blogini on tullut yhden vuoden ikään, ennen sitä kirjoittelin Vuodatuksessa puolitoista vuotta.
Alkuaikojen innostuksessani kirjoittelin tiheästi, pari kertaa viikossa. Silloin oli esiteltävänä vanhempiakin töitä ja tuntui, että aiheet eivät ainakaan lopu.

Seuraan tiettyjä blogeja itse aika säännöllisesti ja kommentoinkin jonkun verran.
Blogiyhteisö on mielenkiintoinen ilmiö: vaikka emme ole ikinä tavanneet emmekä usein edes tiedä, miltä toinen näyttää tai minkä ikäinen hän on, puhumme kuitenkin samaa kieltä ja vaihdamme ihailevia tai kannustavia kommentteja.
Ei velvotteita, ei vaatimuksia - kerromme itsestämme käsitöiden kautta sen mitä haluamme ja päätämme itse, milloin astumme kuviin. Helppoa!

Kaikessa antoisuudessaan pohdin välillä kyllä asian mielekkyyttäkin. Olen nimittäin huomannut, että käytän neulomiseen enemmän aikaa kuin ennen blogiani. Asetan itselleni tavoitteita saada joku työ valmiiksi, jotta blogitauko ei venähdäisi liian pitkäksi.
Onko se hyvä tai huono asia? Ohjaako sellainen liikaa minua? Mistä neulomiseen ja kirjoitteluun käytetty aika on pois? Kuinka riippuvainen olen lukijoista ja palautteesta? Onko blogi muistikirja tai esittelykansio?

Tunnen myös, että kirjoittelu ei-äidinkielellä rajoittaa ilmaisuani. Olen pysynyt enimmäkseen vain käsityöaiheessa, mutta tunnen välillä tarvetta pohdiskella muutakin, ottaa kantaa ja sanoa mielipiteitä monestakin asiasta. Pitäisi vain olla välittämättä kieliopillisista seikoista tai oikeasta sananjärjestyksestä.
Aloitin blogin pitämisen suomeksi, koska olen asunut täällä niin pitkään, että täkäläinen käsityöympäristö on minulle paljon tutumpi. Jossain vaiheessa lisäsin rinnalle äidinkieleni eli viron kielen. Tiedän, että sielläkin on muutamia lukijoita. Hyvä kielikylpy joka tapauksessa!

Kaiken vatvomisen jälkeen päästään itse asiaan. Nimittäin on aika järjestää arvonta, palkintona mitäs muuta kuin lankaa.
Arvon kaksi lankapakettia.
Vihreä näyttää suurin piirtein sellaiselta:


Ja sininen sellaiselta:


Minulla ei ole näille langoille käyttöä, mutta toivottavasti joku voi loihtia niistä mitä vaan.
Ihan kaikkea en paljasta, pitäähän arvonnassa olla yllätyksiäkin.

Jos olet kiinnostunut, laita viestiä tähän postaukseen ja mainitse, oletko mukana vihreän tai sinisen paketin arvonnassa.
Voit halutessasi kertoa, mikä saa sinut kiinnostumaan jostain tietystä blogista, mikä merkitys on esim. ulkonäöllä, tekstin pituudella, sisällöllä, kuvilla jne.

Arvonta-aikaa on pari viikkoa, 25.8. asti.

LOOSIMINE
Minu käsitööblogi on saanud üheaastakseks. Enne seda kirjutasin poolteist aastat teist, vanemat blogi. Algul olin väga innukas ja kirjutasin paar korda nädalas. Materjali oli palju, sest esitlesin ka vanemaid töid.
Ise loen mitmeid, nii soome-kui eestikeelseid blogisid üsna regulaarselt ja kommenteerin ka mingil määral.

Blogikirjutamine on üsna huvitav nähtus. Suhtled inimestega, keda sa pole kunagi näinud, isegi teadmata, milline ta välja näeb või kui vana on, aga sellest hoolimata on teil ühine keel ja vahetate imetlevaid või toetavaid kommentaare. Pole kohustusi  ega nõudmisi, räägid endast käsitööde kaudu vaid seda mida tahad ja astud mängu just siis kui sulle meeldib. Lihtne!

Kõiges meeldivuses tekib vahel ka kõhklusi. Olen nimelt märganud, et kulutan kudumisele rohkem aega kui enne blogi alustamist. Kiirustan lausa mõne töö valmimisega, et blogipaus liiga pikaks ei veniks.
Kas see on hea või halb asi? Kas see määrab mind liiga palju? Kas kudumisele ja kirjutamisele kulutatud aeg on milleltki tähtsalt ära? Kui sõltuv olen lugejatest ja vastukajast? Kas blogi on arhiiv enda jaoks või album teistele näitamiseks?

Vahel tunnen ka, et kirjutamine võõras keeles piirab mind. Olen püsinud peamiselt käsitööteemas, aga tegelikult tahaks arutleda rohkem muudegi asjade üle. Kirjutasin blogi algul ainult soome keeles, sest olen elanud siin kaua ja siinne käsitööümbrus on mulle tuttavam. Mingil hetkel võtsin juurde ka emakeele ehk siis eesti keele, tean, et seal on ka mõni lugeja. Hea keelekooli annab see küll!

Pikka sissejuhatuse järel tulen lõpuks asja juurde.
Korraldan nimelt loosimise ja kui võitja on Eestist, saadan paki ka sinna. Loosin välja mida muud kui lõnga ja kaks erinevat pakki: rohelise ja sinise. Minul ei lähe neid vaja, aga mõni teine võib neist veel mida tahes leiutada. Luban, et kaasas on ka mõni üllatus, kõike veel ei näita.
Kui siis oled huvitatud, kommenteeri seda kirjutist ja maini, kumma värvi valiksid.
Ja kui tahad pikemalt kirjutada, räägi, mis paneb sind lugema blogisid, mis äratab tähelepanu. Kas see on välisilme, teksti pikkus ja sisu, piltide kvaliteet vms.

Loosimine kestab paar nädalat, viimane päev on 25.8.!

26 kommenttia:

 1. Hei
  Olen kiinnostunut sinisestä. Blogistasi kiinnostuin alunperin Virolaisuuden takia sekä tietenkin käsityöt, neulominen kiinnostaa eniten. Olen ajellut ympäri Viroa ja huomioinut Narvan Venäläisyyden. Tarto on minun suosikkikaupunkini.
  Terveisin
  Seija

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa. Vihreä lankapaketti mieluisampi.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut 1-vuotiaalle blogille! Osallistun vihreiden lankojen arvontaan.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut ja iloa ja intoa bloggaukseen jatkossakin.
  Vihreä-paketti olisi mieluisampi, jos onni suosii...
  Kauniita loppukesän päiviä!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut blogille, osallistun vihreän paketin arvontaan.
  Saman olen huomannut, että tulee enemmän tehtyä käsitöitä, kun pitää blogia. Ja toiset asiat jää vähemmälle huomiolle, mutta toisaalta tämäkin on nyt tätä aikaa, muutaman vuoden päästä tilanne voi olla ihan eri :)

  VastaaPoista
 6. Onnea yksivuotiaalle! :) Tavoittelen vihreää pakettia :) Minun huomioni kiinnittää blogissa usein selkeät ja värikkäät kuvat, soljuva teksti ja tietenkin käsityösisältö :)

  VastaaPoista
 7. Onnea yksivuotias! Voiko osallistua molempien lankojen arvontaan, koska näyttivät niin kivoilta? Jos ei, niin sitte vihreä paketti houkuttaa enempi. =)
  Minä tykkään blogeja lukiessani ihanista kuvista ja myös kivasta tekstistä. Älä suotta mieti kielioppia, vaan anna palaa! =)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut minultakin! Oma blogini voisi myös pitää 1-vuotissynttärit, muutin kanssa vuodatuksen puolelta samoihin aikoihin. Enpä muista miten blogisi aikoinaan löysin mutta paljon on mikä siinä kiinnostaa. Teet usein samankaltaisia neulomuksia kuin minäkin. Pitsiä, värikästä jne.
  Minäkin tykkään tuosta sinun äidinkielellä kirjoittamastasi osasta. En siitä paljon ymmärrä sen kahden vuoden kansalaisopisto-opintojen pohjalta, mutta jos jotain jää mieleen, niin hyvä asia.
  Osallistun vihreän lankapaketin arvontaan.

  VastaaPoista
 9. Mä en osallistu arvontaan, koska näyttää niin puuvillaiselta. Mutta haluan kommentoida. Käsitöihin kuluu enemmän aikaa kun niitä tekee bloginkin takia. Toisaalta taas olen oppinut ja kehittynyt huimasti bloggaamisen myötä, ja homma on muuttunut ihan eri tavalla antoisaksi kuin aiemmin.

  Kielipuolesta sanoisin, että älä ajattele sitä liikaa. Suomenkielesi on todella hyvää, ja ilman vironkielistä tekstiä en olisi varmaan edes hoksannut ettei se ole äidinkielesi. (Joo, luen mä noita profiileja, mutta silti en välttämättä aina tajua.) Kielivirheitä sattuu itse kullekin, ja blogeja lukiessa olen todennut etteivät näköjään edes ammattikirjoittajat hallitse sanajärjestyksiä. Niin että antaa palaa vaan :)

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea ♥
  Jopas nyt kun loman jälkeen pääsen heti mukaan arvontaa. Tuo vihreä kasa näyttää minulta :)
  Oletpa taas tehnyt kauniita juttuja... mutta niinhän täällä aina !

  VastaaPoista
 11. Onnea vuoden ikäiselle blogille!
  Miusta on vaan hyvä asia jos blogi saa siut neulomaan enemmän, kunhan se ei mene pakkopullaksi :)
  Mukana vihreän palkinnon arvonnassa.

  VastaaPoista
 12. Onnittelut 1-vuotiaalle. Sinun blogissasi on aina niin ihanan värikkäitä käsitöitä ja kauniita kuvia.
  Vihreän lankakasan arvontaan mukaan.

  VastaaPoista
 13. Kuvia, kuvia, kuvia. Tykkään selkeistä otoksista, napakasta jaarittelemattomasta tekstistä ja monipuolisesta tarjonnasta.
  Itse voinet hyvinkin lisätä jotain muutakin kuin käsityöt, kerrontaasi on selkeä seurata.

  On ilo, että me kaikki olemme niin erilaisia. Jokainen löytää itselleen mukavan luettavan blogin.

  Arvonnassa mukana vihreällä.

  VastaaPoista
 14. Onnea vuosikkaalle! :) Mukana vihreän paketin arvonnassa.

  Välillä on kiva ihailla hienoja töitä ja kuvia, toisinaan taas luen mieluusti tarinoita: kaikenlaisista käsitöistä, niiden tekemisestä - ja ihan asian vierestäkin. :) Monenlaisille blogeille on paikkansa.

  Itse postaan välillä (lue: koko ajan! :D) keskeneräisistäkin töistä, koska on kiva myöhemmin seurata, miten ne ovat edistyneet ja mitä matkan varrella on tullut pohdittua. Olisiko siinä ideaa..?

  VastaaPoista
 15. Onnittelut!
  Vihreiden lankojen arvontaan mukaan...

  VastaaPoista
 16. Tulin tänne vierailulle Nätti Rätin kautta. :) Sinisten lankojen arvontaan.

  Ihania pitsihuiveja olet tehnyt. En tiedä riittäisikö itsellä kärsivällisyyttä opetella.

  VastaaPoista
 17. Osallistuisin mielelläni vihreän langan arvontaan! Jokainen meistä pohtii varmastikin välillä blogin pidon mielekkyyttä; minulle blogi on jonkinlainen päiväkirja ja purkautumistie, kun jokin asia oikein ärsyttää. Jälkeenpäin on kiva selailla, mitä kaikkea onkaan tullut neulottua, askarreltua jne. ja mikä milloinkin on tunteita kuohuttanut. Lukijoiden kommentit ovat kivaa palautetta. Itse luen eniten käsityö, askartelu- ja nukkekotiaiheisia blogeja, koska myös itse harrastan kyseisiä asioita ja on kiva nähdä, mitä muut ovat värkänneet. Hyvät kuvat ja sujuva teksti tuovat blogiin mielenkiintoa, myös sinun blogiisi. Vaikka äidinkielesi on viro, kirjoitat mielestäni virheetöntä suomea! Siihen eivät kaikki suomalaisetkaan pysty. Toisaalta, kielioppivirheitä ei saa pelätä liikaa, jos on tarve ilmaista omia tunteitaan ja ajatuksiaan. Pääasia on, että tulee ymmärretyksi.

  VastaaPoista
 18. Vihreää lankaa minulle kiitos, toivottavasti arpaonni suosii.

  Minusta ei haittaa, vaikka blogitauko joskus venyykin. Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa... kun tulee asiaa niin laittaa sitten taas uuden postauksen.

  VastaaPoista
 19. Onnea vuoden vanhalle! Mukaan sinisen paketin arvontaan.

  VastaaPoista
 20. Onpas hankala valita, molemmat huutelevat sangen kutsuvasti, mutta jospa mentäis tutun turvallisesti sinisellä linjalla.
  Minusta on kiva lueskella blogiasi, toisinaan koitan myös lukea vironkielisiä tekstejä ihan vain harjoituksen vuoksi. Blogitauot eivät ole koskaan minua häirinneet, toki sitä toivoisi omien suosikkiblogien päivittyvän usein, mutta onhan ihmisillä myös muu elämä ja aina ei blogin päivittäminen vain tunnu mieluisalta. Minusta päivityksistä ei kannata stressata vaan koittaa pitää bloggaaminen itselle mieluisana ja päivitellä silloin kuin tuntuu siltä.

  -Rhian

  VastaaPoista
 21. Minäkin mukaan..... vihreää tavoittelen :)
  Onnea vaan vuosipäivästä ♥

  VastaaPoista
 22. Onnea blogillesi ja tulkoot monta vuotta vielä lisää!

  Käsityöblogit ne ovat kun kiinnostavat.
  Usein saa itselle inspiraatioita ja ohjelinkkien jakaminen on myös todella kiva juttu.

  Olen mukana arvonnassa ja vihreää lähtisin tavoittelemaan!

  VastaaPoista
 23. Hei. Onnea paljon yksivuotiaalle.
  Olen vihreän paketin arvonnassa. Blogien valinta muodostuu toisten bloggaajien vihjeistä. Tykkään katsella kaikkia käsitöitä, omaa käsityö aikaa ei juurikaan ole, istun pitkiä aikoja selaamassa blogisivuja ja ihailen muiden käsitöitä:)

  VastaaPoista
 24. Onnea!

  Vihreä houkuttelee enempi.

  Kuvalliset blogit ovat aina informatiivisempia, muuten ei kannata juurikaan miettiä liikaa, koska sit käy helposti niin, ettei blogi enää näytäkään omalta.

  VastaaPoista
 25. Juuri ehdin vielä osallistua! Vihreät näyttävät houkuttelevilta! Onnea!

  VastaaPoista
 26. Kellon aikaa et ollut laittanut, joten vielä kokeilen ehtisinkö mukaan... vihreästä kiinnostuneena. =) Ja onnea vuodesta täällä bloggerissa.
  Minä sanoisin, että älä missään nimessä ala miettimään kielioppia. Kirjoitat sitä mikä hyvältä tuntuu ja silloin kun hyvältä tuntuu... eli aikarajat itseltä pois. =)

  VastaaPoista