lauantai 24. elokuuta 2013

Muistelujen seinä


Mytologinen Šiva-jumala on luomisen ja tuhoamisen symboli. Minulla on ollut Tanssivan Šivan batiikkityö makuuhuoneen seinällä. Tuossa taulussa ei ole tietenkään mitään pahaa, mutta olemme tuijottaneet toisiamme jo niin monta vuotta, että on aika tehdä uudistuksia.
Šiva sai lähteä ja seinälle ilmestyi kollaasi erilaisista muistoista, varsinkin kaukomatkojemme muistelusta.
Kehystin valokuvia matkoistamme, johon liimasin muutakin: lento-ja museolippuja, kuitteja ym.Tämä taulu voi herättää ihmetystä, mutta minusta se on kaunis.


Siihen olen laittanut yläkerran remontin yhteydessä paljastuneita tapettikerroksia. Niitä on ainakin kuusi, näköjään entisillä asukkailla on ollut hyvin samankaltainen värimaku.

Tässä on lisää tapetteja ja muovimattopalanen, joka löytyi keittiön seinäkaakeleiden takaa - muodikasta retrokuviota nykyään.Jätetään tilaa myös uudelle...


MEENUTUSTE SEIN
Mütoloogiline Šiva-jumal on loomise ja hävitamise sümbol. Minul on olnud Tantsiva Šiva batikpilt magamistoa seinal. Selles pildis pole muidugi midagi paha, aga me oleme vahtinud teineteist nii kaua, et nüüd tuli aeg teha muutus.
Šiva läks oma teed ja seinale ilmus kollaaž erinevate meenutustega, peamiselt reisimälestustega. Raamisin meie kaugete reiside fotosid ja liimisin juurde muud atribuutikat, pileteid, kviitungeid jms.

See hele pilt võib tekitada imestust, aga minu meelest on see kaunis. Sellel on nimelt näha remondi ajal välja tulnud tapeedikihid. Neid on vähemalt kuus ja nagu märgata, on endistel elanikel olnud üsna sarnane värvimaitse. 
Rohelisel pildil on veel tapeete ja tükk köögiseinast leidunud linoleumi, praegu nii moodsa retromustriga.
Jätame ruumi ka uuele...

3 kommenttia:

 1. Upeita muistoja. Ihana idea tuo tapettien kehystäminen. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea laittaa muistot seinälle näkyville ja ihailtaviksi. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana ajatus oli kehystää tapettikerrostumaa :)
  Kivan kokonaisuuden olet muistoista kerännyt seinälle.

  VastaaPoista