lauantai 29. maaliskuuta 2014

KolmilehtiEn olisi osannut sellaisia värejä yhdistää, mutta Rowan päätti sen puolestani. Sinapinkeltaisessa langassa on juuri samansävyisiä sinisiä pilkkuja kuin tuo sininen lanka. Harmaa oli luonteva valinta niiden kaveriksi.
Kuviota pohdin pitkään ja kävin läpi mm. erilaisia lapaskuvioita. Päätös syntyi selaillessani kirjaa keskiajasta inspiroituista neuleista.


Vasemmalla on kuva, joka antoi minulle sysäyksen ja oikealla fragmentti Norrsundan kirkon kirkkomaalauksesta Ruotsista, joka inspiroi mallin suunnittelijaa.

KOLMIKLEHT
Ma poleks ise osanud neid värve ühendada, aga Rowan otsustas selle minu eest. Sinepikollases lõngas on täpselt samasugused sinised täpid nagu see sinine lõng. Hall oli nende seltsiks endastmõistetav valik.
Mustrit nuputasin kaua, algul oli kavatsus kasutada mõnda kindakirja.
Lõpuks sain tõuke keskaja kudumite raamatust.
Vasakpoolne foto inspireeris mind ja selle kampsuni kavandajat inspireeris parempoolsel fotol olev fragment Norrsunda kirikust Rootsis.

Malli/Mudel: oma sovellus/enda kohandatud
Kuvio/Muster: Anna-Karin Lundberg. Medieval-Inspired Knits (Norrsunda Trefoil Sweater)

Lanka/Lõng: Rowan Felted Tweed (50 % merino 25 % alpaca 25 % viscose)     yht. 355 gr

Puikot/Vardad: 3,0     hihansuut ja kaulus/varrukaotsad ja krae 2,5Hihansuut ja kaulus ovat kaksinkertaisia, sisäpuolella samaa kellertävää sävyä kuin kuviossa.

Kyseinen lanka on suosittu ja monille hyvin tuttu. Sitä on nautinnollista neuloa ja pusero tuntuu todella lämpimältä, mitä nyt siitä lähtee jonkun verran alpakkakarvaa.

Varrukaotsad ja krae on kahekordsed, seespool on sama kollakas lõng nagu mustris.

Lõng ise on populaarne ja paljudele tuttav. Seda on tõesti nauding kududa ja tulemus on hästi soe, tõsi, alpakakiud selles ajab mingil määral karva.
Aurinkoista viikonloppua!
Päikselist nädalavahetust!

14 kommenttia: