keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Loppukiri

Isommissa käsityöprojekteissa tulee joskus se vaihe, kun koko työ alkaa kyllästyttää ja tuntuu, ettei se edisty enää ollenkaan.
Todellinen syy on siinä, että ajatukset pyörivät jo seuraavissa töissä. Suunnittelen mielessäni uutta neuletta, etsin mallia ja mietin lankavalintoja. Kyllä tekisi mieli aloittaa!En voi kuitenkaan neuloa edes mallitilkkua, koska silloin ei pysäyttäisi minua enää mikään.
Keskeneräinen työ olisi silti edelleen mielen päällä, kesken jääneet asiat kun tekevät usein levottomaksi.

LÕPUSPURT
Suurema käsitööprojekti puhul tekib sageli ühel hetkel selline tüdimus, et enam ei viitsi, et see töö ei edene kohe mitte kuidagi.
Põhjus on tavaliselt selles, et mõtted keerlevad juba rahutult uue töö ümber. Lõngad on valitud ja otsid agaralt mustrit ja tahaks nii väga alustada, aga ei tohi isegi proovilappi kududa, sest siis ei peataks sind enam miski.
Lõpetamata töö jääks venima ja mina ei armasta pooleli jäänud asju, olen rahutu ja närviline niikaua, kuni tulemus käes.


Kuvassa näkyvä hiha on se toinen. Olen siis jo pitkällä.
On tehtävä vielä muutama sinnikäs ponnistus: neuloa hiha loppuun, ommella muutama sauma ja tehdä kaulus, joka luultavasti ei onnistu ihan ensimmäisellä kerralla.
Siinä se!

Pildil olev varrukas on see teine. Olen lõpuspurdi piiril.
Nii ma siis jätkan kannatlikult jõupingutusi: varrukas vaja lõpuni kududa, raglaanõmblused õmmelda ja krae kududa, mis teadagi ei õnnestu päris esimese korraga.
Ei muud!

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis paita sinulla on tulossa. Haluaa kanssa nähdä äkkiä valmiina ; )

  VastaaPoista
 2. Mitä ihanaa onkaan syntymässä :)
  kaunista kuviota meneillään ja tuo punainen lankatorni...voi mitä herkkua!!

  VastaaPoista
 3. Oi, kovaa kannustusta loppukirille; ihana neule tulossa! :)

  VastaaPoista
 4. Taas niin kaunista kuvioneuletta. Ison pinon sait langoista tehtyä :D

  VastaaPoista