lauantai 26. huhtikuuta 2014

Marjapuuro valmisSellainen siitä tuli.
Työn edistymisvaiheista olen kirjoittanut aikaisemmin. Löysästä neulomiskäsialastani johtuen puikkokoko oli 2,5. Siitä taas johtui, että lankaa kului yllättävän paljon ja joutuin tilamaan sitä 100 grammaa lisää. Itse asiassa sekään ei riittänyt, olisin tarvinnut vielä yhden kerän normaalipituisiin hihoihin, mutta kun sovitin takkia peilin edessä, päätinkin, että hieman lyhyemmät hihat antavat sille keveyttä, joten voin pitää sitä kesäneuleenakin.

MARJAPUDER VALMIS
Selline temast tuli.
Töö edenemisest olen juba kirjutanud. Ma koon üsna lõdvalt ja võtsin seepärast nr 2,5 vardad. See aga omakorda mõjutas lõngakulu, nii et pidin tellima 100 grammi juurde. Lõpuks selgus, et sellest ka ei piisa, varrukatele oleks vaja veel üks kera. Kui peegli ees kampsunit proovisin, otsustasin, et jätangi veidi lühemad varrukad, sest need annavad kampsunile kergust ja nii ta sobib ka suvekampsuniks.
Shaalikaulukseen olen ihan tyytyväinen. Oikeastaan pitäisi kokeilla useimmin muitakin kaulusmalleja kuin aina sitä veetä tai oota.

Hihat neuloin Harakan lauluja Minnan ohjeella ylhäältä alaspäin ja se toimii! Siinä poimitaan kaikki kädentien silmukat pyöröpuikoille ja neulotaan lyhennetyin kerroksin. Vähäsen joutuin purkamaan, kunnes sain silmukkamäärät kohdalleen. Olen aikaisemmin kokeillut erilaisia tapoja, tämä on kyllä kätevä.

Takissa on sen verran yksityiskohtia (minun rönsyilevä tyylini!), että napit valitsin mahdollisimman huomamattomat, täsmälleen marjapuuron värisiä nekin.

Sallkraega olen täitsa rahul. Tegelikult peaks proovima sagedamini  erinevaid kraesid, mitte ainult seda tuttavat vee- või uu-kaelust.

Varrukad kudusin ülevalt alla ja kasutasin Minna õpetust Harakan lauluja blogist. See oli lihtne ja toimiv. Olen teinud varrukaid mitmet moodi, seekord võtsin kõik käeaugu silmad ringvarrastele ja kudusin ülaosa lühendatud ridadega. 

Kampsunis on üpris palju detaile (minu ülevoolav stiil!), seepärast on nööbid märkamatud, sama marjapudru värvi nagu see lõngki.


Lanka oli erittäin, erittäin mukava neuloa! Harmi, kun sitä ei tietääkseni myydä enää täällä Oulussa. Nettikaupasta tilatessa on aina väärän varivalinnan vaara.
Kivan aaltokuvion löysin eräästä Verena lehdestä (3/2011), mutta olen nähnyt sen jossain muuallakin.

Yksi asia jäi kyllä harmittamaan. Minulla on kapeat hartiat ja se minun pitäisi tietenkin ottaa aina huomioon suunnittelussa. Takki on hartioista aivan liian leveä.

Lõng oli väga-väga meeldiv! Kahju, et seda ei müüda enam siin Oulus. Neti kaudu tellides on alati see oht, et võid värviga alt minna.
Lainelise mustri leidsin ühest Verena-ajakirjast (3/2011), olen seda kusagil mujal ka näinud. 

Üks asi jäi vaevama. Mul on kitsad õlad ja ma peaksin ju seda teadma ning kudumisel arvesse võtma. Nüüd ma ei pööranud sellele õigel ajal tähelepanu ja kampsun on õlgadest liiga lai.Malli/Mudel: oma

Lanka/Lõng: BC Garn Semilla (100% organic wool), väri/värv 104 (marjapuuro/marjapuder)

Puikot/Vardad: 2,5          Menekki/Kulus 400 gr

18 kommenttia:

 1. Mõnus kampsun! Mulle meeldib see sallkrae ja koemuster.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti neuletakki ja napit on juurikin sopivat tuohon malliin :)

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän kaunis takki! Siinä on kaikki kohdallaan -heti inspiroiduin!

  VastaaPoista
 4. Oh seda ilu ja õnnestumist. Tõesti väga kerge ja kaunis tulemus!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis, sekä väri että malli! Ja täydelliset napit pisteenä iin päälle.

  VastaaPoista
 6. Hienoa että hihaohje toimii! Neuloin itse juuri takin ohjeella, jossa on istutettu hiha ylhäältä alas, ja totesin että kyllä mä sen oikein mietin silloin, koska samalla tavalla tässä tehtiin. Silti hyvä :)

  Kaunis takki tuli. Muistelen jossain vanhassa Moda-lehdessä olleen tuolla pintakuviolla kaksikin paitamallia, toinen oli neulottu pysty- ja toinen vaakasuunnassa. Kaunis kuvio, kiinnitin siihen huomiota jo silloin. Tykkään myös noista harmaista raidoista reunuksissa. Shaalikauluskin asettuu kauniisti. En ole koskaan ymmärtänyt miten se oniistuu, mulla se aina nousee ylös ellei sitä ompele kiinni. Enkä ompele, koska siloin se on jotenkin tukkoisen näköinen. Täytyy peruuttaa vielä tuohon aiempaan shaalikauluspostaukseen ja lukea se kunnolla läpi.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä se hieno! Kauluskin onnistui ihan täydellisesti. :) Tuo kuvio (kutsutaankohan sitä jossain päin nimellä "lyhty"?) on niin kaunis. Onnittelut! :)

  VastaaPoista
 8. Voi miten kaunis siitä tulikaan, väri, malli ja kaikki! Kaulus näyttää hyvältä ja tuon pituiset hihat sopii malliin hyvin.

  VastaaPoista
 9. Takista tuli kaunis, oikea marjapuuro. Ihastuttava mallineule, vaativa.

  VastaaPoista
 10. Minäkin tykkään kovasti tuosta kuviosta.

  VastaaPoista
 11. Kena muster! See on vist sama varruka kudumise viis, mida kasutan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma ei tea, kas on täpselt sama. Olen kasutanud varem küll õpetust Sinu raamatust (ja oma blogis maininud, vt. Pehmeyden kosketus), kus varrukat ülevalt alla kududes võetakse servadest silmuseid ühekaupa juurde, aga nüüd korjasin kõik käeava silmad korraga ringvarrastele ja siis hakkasin lühendatud ridu kuduma. Nii ma polnud varem teinud, mõlemad viisid on toimivad.

   Poista
 12. On se vaan kaunis tuo sinun villatakkisi. Lanka on muuten samaa josta tein huivin ja kämmekkäät englanninopettajallemme. Oli mukava lanka neuloa.
  Minäkin ajattelin että neulon tähän tuloillaan olevaan omaan villatakkiini shaalikauluksen. Olen joskus nuorena tyttönä viimeksi neulonut tuota shaalikaulusta. Se asettuu niin kauniisti kun saa onnistumaan.

  VastaaPoista
 13. Marjapuurosta en tykkää.... mutta tämmöisen marjapuuron ottaisin kiljuen vastaan :)

  VastaaPoista
 14. Oi kuinka kaunis jakku! Ja hieno shaalikaulus!

  VastaaPoista