perjantai 11. huhtikuuta 2014

Marjapuuro

Aloitin uuden neuletakin. Tapani mukaan teen sen yhtenä kappaleena alhaalta ylös kädenteihin asti ja sitten yläosat erikseen. Se on minulle luontevampi tapa hahmottaa mittasuhteita ja silmukkamääriä kuin ylhäältä alas neuloen, vaikka olen aika monta neuletta tehnyt näinkin.
Teen aina tunnollisesti mallitilkun ja siitä huolimatta joudun monesti jossain vaiheessa toteamaan, että silmukoita on liikaa.
Tietenkin kävi taas näin. Otettiin uusiksi.


Kun ensimmäinen kerä oli käytetty ja korkeutta 9 cm, tajusin ikäväkseni, että 6 kerää ei varmaankaan riitä. Tietenkin.


Onneksi Suomesta löytyi nettikauppa, jossa tätä marjapuuron väriä sattui olemaan ja nopea lähetys rauhoitti mielen.


Tällä hetkellä olen näin pitkällä ja kuvio näyttää jo ihan kivalta. Aion kyllä tehdä kauluksen, jota en ole aikaisemmin kokeillut, siksi pelkään pahoin, että vielä on yllätyksiä luvassa.


MARJAPUDER
Hakkasin kuduma uut kampsunit. Harjumuse kohaselt teen selle alt üles ühes tükis kaenlaauguni ja ülaosad eraldi. See on mulle kuidagi selgem viis näha õiged mõõtmed ja leida sobiv silmuste arv, kuigi olen kudunud ka mitmeid kampsuneid ülevalt alla.
Koon alati kohusetundlikult proovilapi, aga sellest hoolimata juhtub sageli nii, et silmuseid on liiga palju. Teadagi läks jälle nõnda. No egas midagi, mis valesti, see uuesti.

Kui esimene kera sai kootud, oli pikkust 9 cm võrra ja pidin pettunult tõdema, et lõngast tõenäoliselt ei piisa. Teadagi.

Õnneks leidus Soomest üks netipood, kel sattus seda marjapudru värvi olema. Saadetis tuli kiirelt kohale ja minul meel rahul.

Viimasel fotol on näha, kui kaugel ma praegusel hetkel olen. Muster paistab juba kenasti välja. Tõsi, kavatsen teha sellise krae, mida ma varem pole proovinud, seega on karta, et üllatused pole veel lõppenud.


13 kommenttia:

 1. Miten kaunis mallineule! Mulla taitaa olla tuota marjapuuronväristä varastossani, olen suunnitellut siitä kirjoneuletta tai jotain moniväristä lapselle ehkä kaksi vuotta... Tarttis kai neuloa sekin, ennenkuin muksu kasvaa ajatuksesta yli.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hienolta! Kuvio on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää. Tosi kaunis mallineule ja fantastisen väristä lankaa.

  VastaaPoista
 4. Upea neuletakki on tuloillaan!!
  Ihan on mun lempiväreissäkin nuo silmukat :)

  VastaaPoista
 5. Taas hiukan isompi projekti, näyttää jo nyt tosi hyvältä:)

  VastaaPoista
 6. Taas niin kaunis kuviomalli, voi että sinä osaat !

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunis kuvio. Mielenkiinnolla odotan neuleen valmistumista :)

  VastaaPoista
 8. Sinulle valmistuu aikanaan kaunis villatakki.
  Minäkin aloitin villatakin, jota neulon pyöröillä kainaloihin asti ja sitten erkanevat. Ajattelin että teen yläosan kuitenkin yhtenä, niinkuin olisin tehnyt ylhäältä aloitettavan. En vaan vielä tiedä miten. Suunnittelen sitä tässä neuloessa. Kauluksen minäkin ajattelin neuloa, huivikauluksen nimenomaan.

  VastaaPoista
 9. Kaunista kuvioneuletta olet saanut aikaiseksi ja värikin on oikein mehukas.

  VastaaPoista