keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Japanilaisia kiemuroita/Jaapanipärased keerud

Rakastan eniten takkien ja puseroiden neulomista. Mutta kuinka monta ihminen tarvitsee?
Päätin tänä keväänä jarruttaa niitä halujani ja kohdistaa neulomisinto/tarve sukkiin ja huiveihin. Niitä voi sitten jakaa vaikka eteenpäin ja ainakin sukkia lahjoittaa tarvitseville.
Kuinkas kävikin? Sukkia ja säärystimiä on valmistumassa, mutta on ollut sellainen tyhjä olo, että jotain puuttuu. Ei siinä auttanut muu, kun luoda takin silmukat puikoille. Heti helpotti!
Minulla on pari upeaa japaninkielistä neulekirjaa ja haaveilen muutaman mallin toteuttamisesta. Olen ostanut joskus vaaleanviolettia merinolankaa juuri näitä malleja ajatellen.

Mulle meeldib kõige rohkem kududa kampsuneid ja džempreid. Aga kui palju üks inimene neid vajab?
Otsustasin sel kevadel end pidurdada ja kududa hoopis sokke ja salle. Neid võib kasvõi edasi jagada või kingituseks anda.
Aga mismoodi läks? Mul on mõned sokid ja säärised küll valmimas, aga kogu aeg on olnud selline tühi tunne, et midagi puudub. Ega ei aidanudki muu, kui luua kampsunisilmad varrastele. Kohe hakkas kergem!
Mul on paar võrratut jaapanikeelset kudumisraamatut ja unistan mõne kampsuni teostamisest. Ostsin kunagi Liann Lõngadest helelillad meriinolõngadki selle jaoks valmis.


Kokeilin yhtä sun toista. Vaikealta näyttävät kuviot eivät olekaan vaikeita toteuttaa, näpräämistä on kyllä riittävästi, yleensä niissä tapahtuu myös nurjalla kerroksella.

Proovisin seda ja teist. Mustrid paistavad keerulised, aga tegelikult pole viga, nikerdamist on küll piisavalt, sest tavaliselt toimub midagi ka pahempidi real.


Sen sijaan en jaksa lakata ihmettelemästä sitä, että joku osaa suunnitella niin huikeita kuvioita!

Seevastu imestan ja imetlen, kuidas keegi oskab selliseid mustreid välja mõelda!


Nyt kun jo näkyy, mitä on tulossa, neulomisesta on tullut mielenkiintoisempaa. Yritän tietenkin muistuttaa itseäni, ettei  mitään kiirettä, sitä lankaa pystyy neulomaan myös kesän lämmössä.

Nüüd kui on juba näha, mis tulemas, muutub kudumine huvitavamaks. Katsun endale teadagi meelde tuletada, et pole kuhugi kiiret, seda lõnga saab kududa ka suvesoojuses.


Kirjat olen tilannut SIELTÄ.

Raamatud olen tellinud SEALT.

8 kommenttia:

 1. Minä ymmärrän siis täysin tuon kuvailemasi tunteen sukkia ja huiveja neuloessa!Ja aika kunnianhimoisen näköistä pintaneuletta sinulla on puikoilla, tuohon ei moni kykene :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä ihminen tarvitsee monta villatakkia. Minunkin tekisi taas mieli neuloa sellainen, tuolla odottaa pussillinen puuvilaa, tosin sen neulominen ei ole niin kivaa kuin villan. Onpa upeita malleja. Jään mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta :)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihana neuleen alku! Minusta neuloja tarvitsee aina vielä sen yhden villatakin lisää ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, että on kauniita mallineuleita.

  VastaaPoista
 5. Midagi väga peent ja kaunist on tulemas

  VastaaPoista
 6. Oh, need imekaunid jaapani mustrid on nii ahvatlevad!

  VastaaPoista