keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pienempi koko/Veidi väiksem suurus


Tämä kuva on viime kesältä, kun päätin lopultakin alkaa pukemaan pitkään nakuna olleita Barbie-nukkeja.
Kuten neuleiden kanssa joskus käy, työ saattaa lojua keskeneräisenä pitkiäkin aikoja, tässä tapauksessa melkein vuoden. Tuli muuta tärkeämpää tekemistä ja talven valossa en pystynyt niin ohuilla puikoilla ja pienillä silmukoilla neulomaan.
Nuken neuleen tekaisisi nopeastikin valmiiksi, mutta se olisi liian helppo. Minua kiinnostavat enemmän sellaiset nukenvaatteet, jotka ovat kuin ihmisen vaatteen pienoismalli. Siinä olen vielä noviisi, mutta yritän oppia ja kehittää samalla kärsivällisyyskykyä.

Seda pilti näitasin eelmisel suvel, kui otsustasin hakata lõpuks ometi oma paljaid Barbiesid riietama.
Nagu kudumite puhul vahel juhtub, võivad nad jääda pikakski ajaks unustusse, kõnesoleval juhul peaaegu aastaks. Tuli muud tähtsamat vahele ja talvel jälle ei piisa  nii peente varraste ja pisikeste silmade jaoks valgust.
Muidugi võiks kududa nukuriide üks-kaks valmis, aga see oleks liiga lihtne. Mind huvitavad rohkem võimalikult originaalilähedased nukuriided. Selles valdkonnas olen alles õpipoiss, aga tahan õppida ja arendada samas kannatlikkusevõimet.Tämä pusero on neulottu 1,25 mm puikoilla ja silmukoita on yhdessä kappaleessa 34. Se ei ole tietenkään kovin suuri määrä. Pienemmille töille ja 1:12 mittakaavan nukeille olen hankkinut 0,6 mm puikot, mutta aika vähässä käytössä ovat olleet.                                                                                                                    Silkki(kravatti)housut ovat nekin viime kesän tuotantoa.                                                                              

Niin, sainko lankavarastoa pienennettyä? Tietenkin - kokonaiset 6 gr!        

Kampsun on kootud nr 1,25 varrastega ja ühes tükis on 34 silma. See pole muidugi kuigi palju, osavamad koovad palju pisemaid miniatuure. Minul on küll  ka 0,6 mm vardad olemas, sest mul on ka väiksemaid, 1:12 mõõtkavas nukke, aga ega ma neid eriti kasutanud pole.
Siid(lipsust) püksid valmisid ka juba eelmisel suvel.

Ja kas ma sain oma lõngavarusid väiksemaks? Muidugi - tervelt 6 gr!


Barbie-neitin ystävätär Barbie II (pitäisikö keksiä niille nimetkin?) esittelee omaa tulevaa neuletta. Nähtäväksi jää, valmistuuko tänä kesänä.

Barbie-neiu sõbranna Barbie II (peaks vist neile nimedki mõtlema) näitab oma tulevast kampsunit. Saab näha, kas valmib sellel suvel.                          


3 kommenttia:

  1. Minivaatteiden teko on todella haastavaa, hienosti olet onnistunut!

    VastaaPoista
  2. Tyylikäs typykkä!
    Mielenkiinnolla odotan ystävättären garderobin täydennystä.

    VastaaPoista