keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Pieni peitto/Väike tekk


Muiden käsitöiden rinnalla on hyvä kuljettaa jotain ikuisuusprojektia ja usein sellaiseksi muodostuu virkattu peitto. Samalla pääsee eroon jämälangoista ja langanpätkistä.
Minulla oli iso kerä valkoista puuvillalankaa ja vielä isompi määrä farkkusinistä. Kuvittelin tekeväni niistä ainakin 70 palan peiton. Kävi kuitenkin näin, että valkoista ei ollutkaan niin hurjasti kuin kuvittelin ja koska olin ostanut sen kirpparilta, ihan samanlaista en uskonut mistään löytäväni.

Väiksemate käsitööde kõrval jookseb sageli üks suurem ja aeglasem projekt ja tihtipeale on selleks lappidest heegeldatud tekk. Samas on see suurepärane võimalus vähendada lõngavarusid ja rahustada endas pesitsevat lõngahamstrit.
Mul oli suur kera valget puuvillast lõnga ja veel suurem kogus teksasinist lõnga. Plaanis oli heegeldada vähemalt 70 ruudust koosnev tekk. Juhtus aga nii, et valget polnudki  nii palju nagu lootsin ja kuna see oli leitud teise ringi poest, polnud samasugust kuskilt võtta. Servades kasutasingi teistsugust valget, aga siin vahet ei märka.Näin siis syntyi pieni peitto, 49 palaa ja kokoa 85 x 85 cm. Onneksi on riittävän iso vauvanpeitoksi, vaikka saajaa ei olekaan tiedossa. Oli kiva virkkausprojekti ja aikaa meni 10 kuukautta.
Mallin löysin Moda-lehdesta 4/2008 pienine muokkauksineen.


Suure teki asemel sündis väike tekk, 49 ruutu ja mõõdud 85 x 85 cm. Õnneks  on see täitsa piisav suurus beebitekiks, kuigi ühtki tulevat beebit silmapiiril veel ei ole. Heegeldada oli mõnus ja aega kulus 10 kuud.
Mustri leidsin ajakirjast Moda 4/2008, väikeste muudatustega.Aloitin saman tien seuraavan. Tällä kertaa väreissä ei pihistellä, lankojenkaan ei pitäisi loppua kesken, mutta tuleeko siitä kaunotar tai hirviö, on todellinen arvoitus. Katsotaan vuoden päästä. Tai kahden.

Võtsin kohe järgmise projekti käsile. Seekord värvidega kokku ei hoia ja lõnga peaks ka piisama, aga kas sellest tuleb kaunitar või koletis, selgub alles aasta pärast. Või kahe pärast.9 kommenttia:

 1. Kauniit värit molemmissa, toisessa kesäiset ja toisessa syksyiset. En olekaan ennen nähnyt paloja joissa on tuollaiset ruusukkeet keskellä, hienot!

  VastaaPoista
 2. Pyöryläpeitto on kauniin graafinen. Ja väriräjähdykset toimivat kyllä yleensä hyvin yhdessä. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo vauvanpeitto. Kaunis väritys. Tekeminen kesti kuukauden kauemmin kuin vauvan odotus eli hieman yliaikainen ; ) Tuoloillaan oleva työ on jännittävä! Mielenkiintoiset nuo renkaat ja se, miten olet ne saanut noin kolmiuloitteisiksi virkattua. Kauniita värejä jälleen.

  VastaaPoista
 4. Kaunis vauvan peite. Sopii niin pojille kuin tytöillekin.

  VastaaPoista
 5. Kaunis peite, kauniit harmoniset värit, kiva pyörylämalli! Ja ihanan värikäs on tulossa uudesta peitosta!

  VastaaPoista
 6. Sievä peitto "jämälangoista", ei ihan perusmalli.
  Ja kivan näköinen alku on uudessakin peitossa, hienot syksyn värit :)

  VastaaPoista
 7. Küll on ikka ilus tekk! Nii lihtne muster, aga efekti on palju.

  VastaaPoista
 8. Hauskan näköinen peitto valmiina ja toinen siis tulossa....joskus kestää :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis peitto tuo valmistunut ja kauniilta näyttää tuo alkukin! =)

  VastaaPoista