tiistai 9. elokuuta 2016

Retkellä/Retkel


Uusin neuleeni ei ole vielä esittelykunnossa, loppukiri on kylläkin aika lähellä.

Sen sijaan on kulutettu aikaa kestitsemällä virolaisia vieraita. Juuri näinä päivinä sääkin suosi ja saimme mm. hienon retkikokemuksen vierailemalla Ranuan eläinpuistossa.
Edellisestä käynnistäni on vuosia ja paikka on kyllä sellainen, että jos olisi vähän lähempänä, asukkeja voisi käydä tervehtimässä paljon useammin.

Mu uus kampsun ei ole veel näitamisvalmis, aga õnneks peagi lõpusirgel.

Aeg on kulunud hoopis Eesti külaliste seltsis. Ilmad olid just nendel päevadel soodsad ja nii tegime toreda päevaretke Ranua loomaparki. See on üks põnev koht Põhja-Soomes, kus asuvad Arktikas ja Põhjas elutsevad loomad-linnud. Territoorium on suur ja metsa sees, nii et neil on õhku hingamiseks ja maad ringi jooksmiseks.
Olen käinud seal viimati  aastaid tagasi ja koht on selline, et kui elaksin lähemal, käiksin neid palju sagedamini tervitamas.


Eikö olekin tyytyväistä porukkaa!

Kas polegi rahulolevad tüübid!Tuskin kukaan sattuu näkemään ahmaa luonnossa. Harvoin on myös mahdollisuus seurata ahmanpentujen väsymätöntä leikkiä.

Ahmi kohtamine looduses on haruldus. Ka ahmipoegade väsimatut mängu on harva võimalus jälgida.

Tässä on itsetietoista väkeä: katsomme sinua ylhäältä päin! Vielä kun saisi verkot pois.

Siin on tähtsa ilmega seltskond: vaatame sulle ülevalt alla! Kui saaks ainult selle võrgu ära.
3 kommenttia:

  1. Kaunis neule tulossa taas! Ja kivoja eläinpuistokuvia - oli varmasti hieno retkipäivä!

    VastaaPoista
  2. Ihania Ranua kuvia! Mie olen muuten nähnyt ahman luonnossa muutama kesä sitten Ilomantsin ja Lieksan rajamailla metsäautiellä. Ahma juoksi tien yli, kun me ajaa hissuttelimme eteenpäin.

    VastaaPoista