tiistai 30. elokuuta 2016

Uutta ilmettä/Uue näoga


Tällaisten tummuneiden mäntylipastojen tuunauksia näkee blogeissa aina silloin tällöin. En tiedä, miksi odotin  omani kanssa niin kauan. Kuvittelinko, että sävy sointuu viereisiin vaneerioviin.

Blogides näeb aeg-ajalt, kuidas sellistele tumedakstõmbunud kummutitele antakse uus ilme. Ei tea, miks ma omaga nii kaua ootasin. Arvasin vist, et see sobib kenasti kokku kõrvalolevate vineerustega.
Uusi ilme on kuitenkin aivan muuta. Otexia pohjalle ja kolme kerrosta Helmi-maalia päälle - tyytyväinen olen!
Suunnitelmissa oli oikeastaan luoda jotain räväkkäämpää: olisin halunut päällystää laatikoiden etusivut liimaamalla niihin vanhan Viron kartan palasia. Kuten yleensä, mieheni jarrutti intoani. Oli ehkä tällä kertaa jopa oikeassa, pienessä eteisessämme on 6 (!) ovea ja yleiskuvasta olisi tullut todella levoton.
Nupit on IKEA:sta.

Sellaisen projektin olennainen osuus on laatikoiden tyhjentäminen ja siivoaminen. Kolme alimmaista laatikkoa kuuluvat minulle ja ovat täpötäynnä pipoja-huiveja ym. Jouduin siis rehellisesti kohtaamaan sen, kuinka paljon omistan itsetehtyjä asusteita.

Aga ei, nüüd on pilt hoopis teine. Kruntvärv alla ja kolm kihti mööblivärvi peale - olen rahul!
Tegelikult oli mul palju värvikam plaan. Mul on üks suur Eesti kaart, millega tahtsin liimides katta sahtlite esiküljed. Mees hakkas kombe kohaselt vastu ja seekord oli tal ilmselt õigus. meie väikeses eeskojas on 6 (!) ust, pole ime, et üldmulje on niigi rahutu.
Nupud on IKEA-st.

Üks sellise projekti tähtis etapp on sahtlite tühjendamine ja korrastamine. Minule kuulub kolm alumist sahtlit, mis on täis mütse-salle jms. Kuhi, mis neist tekkis, polnud just väike. Sattusin olukorda, kus pidin endalt ausalt küsima, kas kõike läheb ikka vaja?


Kahdeksan paria käsineitä ja yhdet rannekkeet.
Tästä puuttuvat kaikki ostetut käsineet, nahkasormikkaitakin on ainakin neljät.

Kaheksa paari kindaid ja ühed randmesoojendajad.
Poekindaid ma ei näita, ütlen ainult, et nahksõrmikuid peaks mul olema neli paari.Kahdeksan huivia ja kaikkia käytän! Tästä kummallisen muotoisesta aion luopua, hyvästä langasta tulee vaikka sukkia.

Kaheksa rätikut ja kõik on kasutusel! Üks on nii kummalise kujuga, et selle harutan üles. Koon kasvõi sokkideks.


Kaulaliinoja ja kaulureita löytyi yhteensä myös kahdeksan ja vähän pyöristäen kaikkia on käytetty.

Salle ja kaelussalle on ka kokku kaheksa. Kui veidi ümardada, siis kõiki olen kasutanud.


Tässä on pino pipoja ja lämmittimiä. Niitä löytyi muualta vielä lisää. Yhden laitan pois ja muita lupaan ahkerasti käyttää.

Kävi siis niin, että ne kolme laatikkoa ovat edelleen täynnä. En myöskään voi luopua neulomisen ilosta ja kaiken kukkuraksi ostin juuri Puikkomaisterin ihanan lapaskirjan.
Onhan teilläkin yhtä tarpeellinen asustekokoelma?

Siin on hunnik mütse ja kõrvasoojendajaid. Üks läheb minema ja teisi luban aktiivselt kasutada.

Pean siis tunnistama, et need kolm sahtlit on endiselt täis topitud. Kuidas ma saan loobuda kudumisrõõmust ja kõige tipuks ostsin just imelaheda kindaraamatu "Puikkomaisterin lapaskirja".
Kas teie sahtlites on ka peidus sama vajalik kollektsioon?

6 kommenttia:

 1. Täältäkin löytyy useampi tummunut mäntykaluste, jotka ovat aivan samoin odotelleet tuunausta. Olen jo sen verran lähempänä toteutusta, että ensi viikolla lähden maaleja ostamaan:) Uudet vetimetkin löytyivät jo. Aloitan varmaan kuitenkin vanerisesta minilipastosta aluksi. Sinunkin lipastostasi tuli niin hieno, että inspiraationi vain kasvaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä noita asusteita on meillekin kertynyt. Niin siinä käy, kun tykkää puikkoja heilutella! Lipastosta tuli siisti. Valkoinen nuorentaa kalustetta kummasti.

  VastaaPoista
 3. Lipastosta tuli tosi hieno ja sisältö se vasta hieno on. :) Kyllä noita asusteita löytyy minultakin... ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno lipasto, valkoinen väri on aina tyylikäs. Sisältö on myös hieno :-) pitäisi itsenikin tehdä inventaario eteisen komerossa ja katsoa mitä kaikkea sieltä löytyy. Täytyy ensin kerätä rohkeutta :-)

  VastaaPoista
 5. Tuli raikkaan näköinen lipasto. Hyvä välillä inventoida ja ihastella jo tehtyjä asusteita, mutta varmaan sinne lipaston laatikkoon mahtuu vielä muutama uusi lapaspari.

  VastaaPoista