keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Talven tullen/Talvele mõeldes


Vakiovieraamme tietävät, että talvisaikaan meille tullessaan kannattaa ottaa villasukat mukaan. Vanhan talon kylmät lattiat vaativat töppösiä.
Lainaan heille kyllä tarvittaessa mielelläni jotain sopivaa sukkavarastostani, mutta tuli tässä mieleen, että miksei vieraiden varalle voisi olla lämmittäviä vierastossuja.

Meie püsikülalised teavad, et talvisel ajal meile tulles ei tohi villasokke maha unustada. Vana maja põrandad on üsna külmad.
Annan neile muidugi meeleldi oma sokke laenuks, aga sain nüüd idee teha külaliste jaoks omad sussid, sellised villased ja soojad.Löysin kivan ja erittäin helpon ohjeen. Virkkaasin kaksinkertaisella villalangalla. Nämä  tossut valmistuivat yhdessä illassa ja samalla pääsin mainiosti pienentämään villalankavarastoa. Periaatteessa niitähän voisi monella tavalla koristella tai virkata korkeammat varret vaikka raidallisena.


Leidsin netist lihtsa õpetuse. Sussid on heegeldatud kahekordsest villalõngast. Oli selline ühe õhtu töö ja pealekauba sain lõngajääke vähendatud.
Kaunistamisel võiks muidugi fantaasiat kasutada, võimalusi on lõpmatult ja sääred võib heegeldada pikemad kasvõi triibulisena.

Virkkaasin sitten toisetkin. Liukuesteenä on pohjalle ommeltu mokkanahkapalat ja ne ovat kyllä toimivat.

Ravelryn ohje on ilmainen: Erika Knight. Slipper Boots

Heegeldasin siis teisedki. Õmblesin mokanahast pidurid alla ja toimivad küll.

Õpetus on muideks tasuta: Erika Knight. Slipper Boots


3 kommenttia:

  1. Lämmin ajatus & lämpimät varpaat! :D

    VastaaPoista
  2. Nättejä molemmat ja hyvä tuo liukuesteidea :)

    VastaaPoista
  3. Ihan hurjan kivat tossut, lämpimän näköiset ja somat! Kiitos linkistä!

    VastaaPoista