keskiviikko 21. syyskuuta 2016

AllisonKorkkasin pari viikkoa sitten Puikkomaisterin lapaskirjan ja heti ensimmäinen malli puhutteli. Tälläiset Allisonit syntyivät - melkein sormettomat. Tein ensin kämmekkäät mallin mukaan, mutta niistä tuli jotenkin löysät ja neuloin sitten muutaman sormirivinkin.
Ohjetta minun on vaikea kommentoida. En nimittäin ymmärtänyt siitä paljon mitään. En oikein ymmärtänyt kaavaakaan. Lyhyt selostus siitä, mitä kuviopatentti on, oli aika selkeä, mutta varsinainen ohje ihan kuin kumosi sen eli joko se oli sekava tai sitten minä vaan en tajunnut asiaa. Eniten tässä auttoi aikaisempi kuviopatenttikokemus.
Odotankin muiden neulojien kokemuksia.

Neulon kämmekkäitä todella harvoin ja kaikki edelliset olen antanut pois. Nämä joudun jättämään itselleni, on niissä sen verran virheitä ja muutama asiankuulumaton reikäkin saattaa löytyä.

Jälkeenpäin, itse asiassa tänään huomasin ravelryssa maininnan, että ohjeessa on virheitä, mutta en saanut korjaussivua auki.

Avasin paar nädalat tagasi uue kindaraamatu ja kohe esimene muster kutsus end proovima. Mudeli nimi on Allison. Originaalis näevad kindad veidi teistsugused välja. Sõrmi polnud nimelt ette nähtud, aga minu omad kippusid ebamugavasti alla vajuma, nii et kudusin natuke sõrmekesi kah. Nüüd istuvad täitsa hästi.
Õpetuse kohta on mul raske midagi öelda. Minu arust oli see segane ja joonis ka kohati arusaamatu. Raamatus oli lühike selgitus selle kohta, mismoodi mustrilist patenti kootakse ja sellest ma sain küll aru, aga kindakohane õpetus keeras kõik pea peale. Viga võis muidugi ka minus olla, ei saanud lihtsalt asjast aru. Ootangi meeleldi teiste kudujate kommentaare.
Kõige rohkem aitas see, et olen seda tüüpi patenti ennegi kudunud. Märkasin täna, et ravelrys on märge selle mustri vigade kohta, aga ei saanud paranduste lehekülge lahti.

Olen tegelikult ainult üksikud sõrmetud kudunud ja needki ära andnud. Ma lihtsalt ei oska neid kanda. Need kindakesed jätan küll endale, neis on mitu viga ja mõni asjasse mittekuuluv auk.Kuvio on kyllä kiva, vaikka en ole ihan varma, tuliko siitä täsmälleen ohjeen mukainen, vähän sokkona kuin olin. Nurja puoli on vielä selkeämpi.


Muster on kena, aga ma pole selleski kindel, kas just selline nagu ette nähtud. Natuke nö. pimesi sai kootud. Pahem pool näeb isegi selgem välja.Punaruskea lanka on Dropsin alpacaa ja vihreä jotain mohairia. Toimivat ja lämmittävät mielestäni mainiosti yhdessä.
Kirjan seuraava malli Eva on vielä koukuttavampi, katsotaan, pystynkö sen selättämään.

Punakaspruun lõng on Dropsi alpaca ja roheline mingi mohäärisegu. Peab ütlema, et moodustavad toimiva koosluse ja soojendavad mõnusalt.
Järgmine mudel Eva on raamatus veel huvitavam, vaatame, kas saan tast jagu.

Malli/Mudel: Allison. Tiina Kaarela. Puikkomaisterin lapaskirja

Lanka/Lõngad: alpaca + mohair

Puikot/Vardad: 2,0

Menekki/Kulus: 42 gr


14 kommenttia:

 1. Lopputulos on suloisen syksyinen. :)

  VastaaPoista
 2. Väga vhvad kindad! Ma olen ka sõrmituid mitmeid paare kudunud, aga ise pole veel kordagi kandunud... minul hakkavad sõrmed külmetama :)
  Mida see raamat veel sisaldab, kas tasuks tellimist?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nägin juba su lingi pealt, ei pannud kohe tähele :)

   Poista
 3. Kauniit! Tämä malli oli minun suosikkini tuosta kirjasta.

  VastaaPoista
 4. Nätit ja pehmoiset! :) Sopivat välikausi-käyttöön hyvin! Olen selaillut tuota kirjaa myös, ja selkeät kuvalliset ohjeet on aina tarpeen...

  VastaaPoista
 5. Lopputulos on ainakin näyttävän näköinen. Joskus vain ei mallit aukea vaikka kuinka tavaisi.

  VastaaPoista
 6. Kauniit ja varmasti lämpöiset.

  VastaaPoista
 7. Siekin olet neulonut patenttia =) Virheitä en kuvista näe, vaan kauniit kämmekkäät.

  VastaaPoista
 8. Kauniit ovat, vaikka olisi virheitä ja reikiä! En ikinä aloittaisi mitään noin vaikeaa.

  VastaaPoista
 9. Olen itsekin ajatellut opetella tuota tekniikkaa...näyttää kohtalaisen monimutkaiselta ja hyvinhän olet perille päässyt :).

  VastaaPoista
 10. Nyt on kauniit kämmekkäät.
  Katselin myös ohjeet, voiko joku selkosuomentaa?!

  VastaaPoista
 11. Mulla on ollut noiden Allisonien alotus puikoilla jo toista kuukautta. En vaan pääse muutamaa alkuriviä pidemmälle kun mulla lisääntyy silmukat niin että niitä on yli puolet liikaa. Kysyin silloin Puikkomaisterilta apuakin mutta hän vaan vastasi että yritä uudelleen. Tietää että pystyn kun olen hänen testineulojansa mutta en vaan pääse eteenpäin. Olen tietoinen että ohjeessa on virheitä.
  Mulla on pohjaväri vihreä Fabel ja mohair punaista jotain. Olen joskus nuorena patenttia neulonut mutta nyt ei aukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ohjetta on vaikea ymmärtää. Silmukka ja langankierto pitää neuloa yhteen eli ne kaksi muodostavat yhden silmukan.
   Kannattaa ehkä katsella jotain nettivideota, toivottavasti aukeaa!

   Poista