lauantai 1. lokakuuta 2016

Inspiraatiota syksystä/Inspireeriv sügis


En oikeastaan ole syksyn ihminen. Minulle syksy on merkki alkavasta pimeästä ja bussipysäkeillä palelemisesta. Luonto on kuitenkin niin kauniina tällä hetkellä, että tänäänkin lehtiä haravoidessa en voinut muuta kuin jatkuvasti hurmaantua väriloistosta.

Ma ei saa nimetada ennast sügiseinimeseks. Sügis tuletab mulle meelde saabuvat pimedust ja bussipeatustes lõdisemist. Loodus on siiski praegu imekaunis. Riisusin täna lehti ja ei võinud muud kui ainult ahhetada - milline värvidekarussell!
Olisiko tässä vaikka inspiraatiota neuleiden värisuunnitteluun? Tummanpunaninen ja vihreä, keltainen ja vihreä - miltä se näyttäisi neulepuserossa?

Kas pole inspireeriv kampsunite värvivalikule mõeldes? Tumepunane ja roheline, kollane ja roheline - milline oleks  selliste lõngade kokkusobitamise tulemus?Oranssi pohja täplikkäällä kuviolla?

Kui teeks oranži põhja ja mustritäppe sisse?


Kaulaliina näillä väreillä? Säärystimet?

Sellistes värvides sall? Säärised?


Sellainen tuli. Sulautuu aika hyvin luontoon.

Sellise sain valmis. Sulab hästi loodusega kokku.On aika isokin. Siinä on neljä sektoria ja aloitus kaikkein leveämmästä reunasta. Joka kerroksella silmukkamäärä vähenee. Ensin neulotaan pitsireuna ja sitten tummempi osa lyhennetyillä silmukoilla. Oli uusi tapa minulle ja tykkäsin siitä.

Tummanpunainen lanka on Dropsin Alpaca ja kirjava on Avia Linea Feel, jonka vyötteessä ei lue langan koostumusta. Sain kyllä lankakauppialta tietoa, mikä lanka on kyseessä, mutta olen sen unohtanut. Olisiko ollut villaa ja viskoosia.

On teine üsna suur. Rätikus on neli sektorit ja kuduma hakatakse kõige laiemast servast. Iga reaga jääb mõni silm vähemaks. Kõigepealt kootakse pits ja seejärel lühendatud silmadega tumedam osa. Minule oli see uus kudumisviis ja mulle meeldis.

Tumepunane lõng on Dropsi Alpaca. Kirju on Wool & Woollenist ostetud Avia Linea Feel, mille vööl pole lõngakoostist kirjas, aga kui õieti mäletan, on tegemist villa ja viskoosiseguga.

Malli/Muster: Martinmas Shawl by Sarah Burghardt

Puikot/Vardad: 3,5

Menekki/Kulus: 123 gr


14 kommenttia:

 1. Kyllä on hieno pitsihuivi! Kauniit värit ja hieno malli.
  Tänä syksynä on ollut niin kaunista ja aivan hurmaavia värejä luonnossa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa syksyn väriloistoa niin lehdissä kuin huivissakin! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten upea pitsihuivi ja ruskan värein ♥

  VastaaPoista
 4. Todella nätti ja juuri sopivan syksyinen! :)

  VastaaPoista
 5. Minäkään en erityisemmin pidä syksystä, mutta nämä kirkkaat ja värikkäät päivät on ihania. Huivi sopii tähän värimaailmaan hienosti, siihen on varmasti hyvä kääriytyä kylminä päivinä.

  VastaaPoista
 6. Minäkään en erityisemmin pidä syksystä, mutta nämä kirkkaat ja värikkäät päivät on ihania. Huivi sopii tähän värimaailmaan hienosti, siihen on varmasti hyvä kääriytyä kylminä päivinä.

  VastaaPoista
 7. Upea huivi, tuon kanssa ei kyllä tule kylmä! Olet saanut hienosti lempivuodenaikani syksyn värit esiin.

  VastaaPoista
 8. Syksy maalaa luontoa kauniilla väreillään ja sinä neulot taidolla!

  VastaaPoista
 9. Huivisi on syksyä kauneimmillaan. :)

  VastaaPoista
 10. Hienosti sait syksyn vangituksi huiviisi! Minä rakastan syksyä pimeine iltoineen, kuulaine raikkaine aamuineen, myrskyineen ja kauniine väreineen. Valtavan upeita lehtiä olet kuvannut.

  VastaaPoista
 11. Huivi on mielettömän kaunis!!!

  VastaaPoista
 12. Ihana syksyisen värinen huivi :)
  Nyt on kyllä syksy kauneimmillaan :)

  VastaaPoista