torstai 17. marraskuuta 2016

Virkattu laukku/Heegeldatud kottKeskeneräiset työt ovat aina välillä mielen päällä. Tämäkin laukku on aloitettu heinäkuussa.
Minulla oli muutama kerä Dropsin Muskatia, kaikkia värejä vain 1-3 kerää. Helpossa virkkausohjeessa kiinnostivat ne pienet elävöittävät jujut: taitetut kulmat, napit ja vuori.

Aeg-ajalt kipuvad pooleliolevad tööd ennast meelde tuletama. Selle koti heegeldamisega olen juba juulikuus algust teinud.
Mul oli mõni kera Dropsi Muskat puuvillalõnga, igat värvi ainult 1-3 tükki. Leidsin lihtsa õpetuse mõne toreda detailiga: nurgad on peale keeratud ja nööbitatud ning sees on vooder.Laukun yläreuna on vahvistettu, virkatun tunnelin sisälle laitoin puuriman (kukkakeppipätkän). Hihnatkin olisi voinut virkata, mutta lanka oli jo vähissä ja vanhan keinonahkalaukun hihnat tulivat nyt sopivasti uusiokäyttöön. Näprääjän ongelmana on usein materiaalipaljous - mitään ei voi heittää pois kun joskus varmasti voi tehdä siitä jotain. Kuulostaako tutulta? Onneksi olin säilyttänyt tämän laukun ja onneksi muistin sen olemassaolon.

Virkatun laukun aion käyttää olevien ja tulevien keskeneräisten käsitöiden säilytykseen, mahtuuhan siihen muutama lankakerä. Ei sitä tiedä, jos vaikka tulevana kesänä auringon porottaessa laitankin siihen vesipullon ja aurinkovoiteen, heitän laukun olalle ja suuntaudun biitsille.

Kotisuu servad on tugevdatud, nimelt on heegeldatud tunneli sees puupulgad (näit. lillekeppidest). Sangad oleks võinud ka heegeldada, aga mul hakkas lõng otsa lõppema ja asendasin need ühe vana kunstnahast koti rihmadega. Käsitööinimestel on kombeks ju säilitada kõike võimalikku, millest võib kunagi midagi äkki veel teha. Kas pole tuttav? Õnneks tuli mul meelde, et selline kott on kusagil alles.

Heegeldatud kotis kavatsen hoida käsitöid - neid pooleliolevaid. Sellesse peaks üsna mitu lõngatokki mahtuma. Muidugi, kes teab, võib-olla siis kui suvi jälle kätte jõuab, pistan kotti päikesekreemi ja veepudeli, heidan rihma üle õla ja suundun randa päikest nautima.

Malli/Muster: Derek Bag by Lthingies (rav)

Lanka/Lõng: Drops Muskat (100 % cotton)    250 gr


8 kommenttia:

 1. Sievä laukku kivoine yksityiskohtineen :)

  VastaaPoista
 2. Väga armas kott!
  Mul on sama komme, hoian ka igasuguseid asju alles, et küllap läheb meisterdamiseks vaja :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis laukku - kiva malli ja tyylikkäät värit!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ja hienot viimeistelyt ja yksityiskohdat.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva, rennon näköinen laukku.

  VastaaPoista
 6. Kiva laukku, tuota kyllä kehtaa ulkoiluttaa ensikesänä.

  VastaaPoista