perjantai 4. marraskuuta 2016

Lämmin liivi/Soe vest
Säiden viileneminen on sopiva syy kaivella esiin mohair- ja alpakkalangat tai tässä tapauksessa mohairin ja merinovillan pehmeä ja lämmin sekoitus.
Tämä liivi on tyttärelle. Onneks hän käyttää mielellään äidin luomuksia, vaikka en mielipidettään etukäteen kysynytkään.
Minulla oli varastossa Sandnesgarnin Kitten Mohairia, mutta harmittavan pieni määrä. En tiennyt, että sen valmistus on lopetettu ja kun se paljastui, oli jo myöhäistä, neule oli melkein valmis. Siitä johtuen loppusuora eli joustin on raidallinen. En halunnut  antaa periksi pituudessa.

Ilmad külmenevad ja see on hea põhjus otsida välja mohääri ja alpakavarud, seekord tegelikult küll mohäär ja meriinovill.
See vest sai tütrele. Õnneks paneb ta meelsasti ema kootud riided selga, kuigi ma ette tema arvamust ei küsinud.
Mul oli lõngakastis paar kera ja üks poolik Sandnesgarnin Kitten Mohairia. Kahjuks polnud mul aimugi, et selle tootmine on lõpetatud ja kui hakkasin lõnga juurde otsima, oligi häda käes. Lahendasin olukorra tegemalla soonikust triibulise, pikkuse suhtes ei tahtnud järele anda. Teadsin, et tütrelegi istub just selline pikkus.
Olen siis neulonut liivin ylhäältä alaspäin ilman mitään varsinaista ohjetta. Mohairin kaverina on Dropsin Baby Merino, puikot 4,0 ja 3,5 ja kokonaispaino 293 gr.

Vest on kootud ülevalt alla ilma mingi õpetuseta. Mohääri kaaslaseks on Dropsi Baby Merino, vardad 4,0 ja 3,5 ja kogukaal on 293 gr. Tulemus on igatahes pehme ja soe.


12 kommenttia:

 1. Kivan näköinen. Nuo olkapäät on hyvännäköiset.

  VastaaPoista
 2. Hienoja lumikuvia ja liivi mukavan näköinen vaikka harmaa ei kuulukkaan lempiväreihini.

  VastaaPoista
 3. Ilus vest, väga vahva tulemus!

  VastaaPoista
 4. Näyttää mukavan lämmittävältä ja pituus on todella hyvä, ettei viima pääse yllättämään! Pieni raitaisuus ei haittaa! :)

  VastaaPoista
 5. Tuo on ihana ja hieno ♥. Yritin tehdä itslleni vähän samantyylistä, mutta ei edistynyt ja värikin oli väärä...mutta uutta putkeen jossain välissä :)

  VastaaPoista
 6. Mulle sellised vestid väga meeldivad. Mõnus naturaalne toon sobib ka alati...

  VastaaPoista
 7. Ihana ja varmasti myös lämmin ♥

  VastaaPoista
 8. Kaunis liivi! Erityisen kiva tuo olkapään malli!

  VastaaPoista
 9. Näyttääpä ihanan lämpimältä :)

  VastaaPoista
 10. No sellisest vestist ei saa ükski laps keelduda! :)

  VastaaPoista
 11. Tuon liivin kanssa ei varmasti palele. :) Kuva lumisesta ruususta on tosi hieno!

  VastaaPoista