sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Riippuvuus/SõltuvusUsein et edes tajua, kuinka tiukasti olet kiinni tietyissä väreissä - sisustuksessa ja vaatteissa.
Minun talvivärini ovat olleet jo monta vuotta violetin kaikki mahdolliset sävyt, roosat ja siniharmaat ja kaikki mikä niihin sointuu.
Suurin osa valinnoista tapahtuu intuitiivisesti. Aina välillä teen ns. rohkeita värimuutoksia, mutta taas tuli huomattua, että keskeneräisessä huivissa näkyvät ne tutut ja turvalliset.
Kesävärini ovat onneksi jotain muuta: vaalea on silloin valkoisempi ja värillinen kirkkaampi.
Harkitsen makuuhuoneen seinän maalamista turkoosinsävyiseksi. Siinä olisi kumpaakin, tuttua ja uutta.

Sageli ei tule selle pealegi, kui sõltuv oled teatud värvidest - nii kodus kui riietuses. Millegipärast on minu talvevärvid olnud juba aastaid kõikvõimalikud lillad toonid koos roosade ja sinihallidega ja kõige sellisega, mis nendega kokku passib. Seda kõike sageli täiesti intuitiivselt. Aeg-ajalt teen teadlikke nö. julgeid värvikatseid, aga jälle märkasin, et mu poolelioleva rätiku võiks paigutada sisustuselemendiks - läheb kõige muuga kokku.
Suvel lähevad värvid küll vahetusse. Heledad muutuvad siis valgeteks ja värvilised eredamateks.
Pean väikseid remondiplaane: kui õige värviks magamistoa seina türkiisitooni. See oleks tuttav värv, aga samas ka midagi uut.
Tänään sain valmiiksi uuden neuletakin, täytyy ensi viikolla käydä nappiostoksilla.

Täna sain järjekordse kampsuni valmis. Peab lähipäevadel nööbipoest läbi astuma.


Sitruskaksoset pullistuvat päivä päivältä. Haa, kohta meillä näkyy oranssia!

Tsitruskaksikud paisuvad iga päevaga trullakamaks. Hahaa, varsti on meil oranži näha!

5 kommenttia:

 1. Minulle violetti taas on ollut aina vaikea väri. Olen kuitenkin vanhetessa kehittynyt, sillä nykyisin jotkut lilan sävyt ovat jopa mieluisia. Luulen, että neuleharrastuksella on tekemistä asian kanssa. Värejä on aina silloin tällöin pakko miettiä; pelkällä harmaalla ei aina pärjää.;)

  VastaaPoista
 2. Mihinkäs sitä lempivärinsä hylkäisi :)

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut saman, että on joitain värejä, jotka ovat itselle "turvallisia" ja helppoja. Sitten on värejä, joiden käyttö vaatii ihan aktiivista ajattelua, eikä ne silti tunnu hyvältä.

  VastaaPoista
 4. Lempivärit pysyy tosiaan, mutta on myös mukava kokeilla uutta aina välillä. Ja kiva jos ne kokeilut sopii myös omiin lempiväreihin! :)

  VastaaPoista